A világ legkísértetiesebb úti céljai: Itt igazán hátborzongató Halloween estéje

Halloween közeledtével egyre többen keresik a kísérteties, hátborzongató élményeket. Ha Te is szereted a "para" helyeket, programokat és idén valami igazán különlegeset tervezel, akkor ezektől a helyektől garantáltan borzongani fogsz. 

Ha leszáll az est, kísérteties hangulat költözik Drakula kastélyába, ami Halloween estéjén még hátborzongatóbbForrás: Facebook/Bran Castle Romania

Halloween a legkísértetiesebb ünnep az évben

Te szereted? 

A Halloween egy ősi kelta eredetű ünnep, amely a halottakra való emlékezéshez és a szellemek elűzéséhez kapcsolódik. Október 31-én tartják, ekkor az emberek jelmezekbe öltöznek, töklámpásokat faragnak, és különféle rémisztő dekorációkkal díszítik otthonaikat. Eredetileg az "All Hallows' Eve", vagyis mindenszentek előestéje volt. Leginkább Amerikában és Angliában tartják ezeket a hagyományokat, de kezdjük mi, magyarok is átvenni ezeket a szokásokat.

Halloween? Salem! – A boszorkányok városa

Ha Halloween, akkor Salem! Ez a kisváros az 1692-es boszorkányperekről híres, így nincs is jobb hely Halloweenkor, ha borzongani szeretnél. A város minden évben megrendezi a Haunted Happenings nevű fesztivált, amely tele van szellemes felvonulásokkal, boszorkányos túrákkal és kísértetjárta házak látogatásával. Itt minden sarkon egy-egy hátborzongató történet vár, és garantáltan olyan érzésed lesz, mintha egy horrorfilmbe csöppentél volna.

A Salemi Boszorkányperek MúzeumaForrás: Shutterstock/ Dominionart

Edinburgh, Skócia – Szellemtúrák a középkori városban

Edinburgh egy igazán kísérteties város, amelynek középkori épületei és szűk utcái sötét történeteket rejtenek. A Ghost Tours elvisz a város alatti elfeledett alagutakba és kriptákba, ahol egyesek szerint még mindig kísértetek bolyonganak. Ha ennél is többre vágysz, látogass el a híres Mary King's Close-ba, ahova a pestisjárvány idején elzárták az embereket, és ahol a történetek szerint az ebben elhunyt emberek szellemei kísértenek...

Skócia, Edinburgh-i VárForrás: Shutterstock/Savvapanf Photo

Bran kastély, Románia – Drakula, a Halloween főszereplője

Készen állsz egy vámpíros kalandra? Románia szívében található a híres Bran kastély, amely Drakula otthonaként ismert. A kastélyban október végén minden évben Halloween Party-t rendeznek, ahol a résztvevők vámpírnak vagy egyéb ijesztő szörnynek öltözve bulizhatnak. A legjobb pedig: nincs is messze!

Bran Kastély, más néven Drakula kastélya RomániábanForrás: Shutterstock/Natali Strelnik

New Orleans, USA – A Voodoo és szellemek földje

New Orleans nemcsak a jazz és a karneválok városa, hanem a szellemeké és a voodoo mágiáé is. A Halloween itt különleges élményt nyújt, mivel a város történelme tele van hátborzongató legendákkal. Bár messze van, de sokak szerint megéri! A French Quarter Ghost Tour során olyan helyeket látogathatsz meg, ahol szellemeket és voodoo papnőket láttak. A városban található Lafayette temető és a hírhedt LaLaurie Mansion a borzongás csúcspontjai lesznek! Elég merész vagy hozzá?

Párizs, Franciaország – Katakombák és hátborzongató múzeumok

Párizs nem csak a romantikáról szól – a föld alatt húzódó katakombák több millió ember csontjait rejtik. A Párizsi Katakombák az egyik legkísértetiesebb hely a világon, és Halloweenkor még borzongatóbb az élmény. A városban több szellemtúra is indul, amelyek a híres kísérteties helyszíneket mutatják be, mint például a Palais Garnier, azaz az Operaház, amely a híres "Az Operaház fantomja" legendájának otthona.

Katakombák, PárizsForrás: Shutterstock/Heracles Kritikos

Tokió, Japán – Halloween a keleti kultúrában

Bár a Halloween nyugati ünnep, Japánban is hatalmas népszerűségnek örvend. Tokióban igazi extravagáns élmények várnak rád. A Shibuya kereszteződés minden évben megtelik elképesztő jelmezesekkel, és hatalmas tömeg ünnepli az éjszakát. A Tokyo Disneyland is különleges halloweeni programokkal készül, amelyek családoknak is tökéletes választás lehet. Fedezd fel a japán kísértettörténeteket, és élvezd az extravagáns tokiói Halloween partit!

@tdrexplorer

Halloween Horror Nights at Universal Studios Japan is so unsettling.

♬ original sound - Chris Explorer

Prága, Csehország – Középkori borzongás

Prága híres középkori építészetéről és titokzatos történeteiről. A város alvilágát bemutató túrák a középkori börtönök és kivégzőhelyek világába kalauzolnak el. Halloween idején a város szűk utcái és híres helyei, mint például a Karlovy híd, misztikus fényekbe öltöznek. Látogass el a Vyšehrad temetőbe, ahol a legenda szerint nyugtalan szellemek kísértik az éjszakát.

A következő videóban megtekinthetitek Salem egyik házát, ahol rengeteg paranormális esetet jelentettek be. Ma már látogatható:

@bestofsalem #Repost @theparanormalfiles with @use.repost ・・・ Would YOU spend the night at the MOST HAUNTED HOUSE in Salem?! let me know below ⬇️ #haunted#paranormal#spooky#scary#creepy#ghost#ghosthunting#travel#salem#massachusetts#salemmassachusetts#witch#witchy♬ original sound - Best Of Salem

 

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek