Vonatozd körbe ingyen Európát! Az EU 35 500 jegyet ajándékoz a fiataloknak

Vonatozd körbe ingyen Európát, ingyenjeggyel: október közepéig van lehetőséged jelentkezni, ugyanis az EU 35 500 jegyet ajándékoz a fiataloknak. Elmagyarázzuk, mik a követelmények és kik vehetik igénybe.

Vonatozd körbe ingyen Európát! - Most lehetőséged nyílik ráForrás: Guitar photographer/Shutterstock

Ingyenes vonatjegy Európába!

Akár tésztát eszel Olaszországban, akár Prága középkori utcáit fedezed fel, vagy szörfözöl Portugália vad partjain: rengeteg felfedezni való van Európában. Most 35 500 fiatal kaphat ismét nemzetközi vonatjegyet, amellyel 2025 márciusa és 2026 májusa között négy héten keresztül, ingyenesen utazhatnak Európában

Ezt a DiscoverEU, az Európai Unió finanszírozási programja teszi lehetővé. A mögötte álló ötlet: a vonatjegy tulajdonosok fedezzék fel Európa sokszínűségét, kultúráját és történelmét, ismerkedjenek meg a kontinens minden részéből származó emberekkel. Az EU Bizottsága szerint 2018 óta már 1,3 millióan igényeltek mintegy 320 000 jegyet – írja a Reisereporter.

Így vehetsz részt a vonatjegy sorsoláson

A pályázaton az EU-tagállamok (köztük Magyarország), valamint Izland, Liechtenstein, Észak-Macedónia, Norvégia, Szerbia, Törökország és Izland 2006-ban született állampolgárai vehetnek részt. Egyéni utazók és legfeljebb ötfős csoportok egyaránt pályázhatnak. Ha szeretnéd megnyerni az egyik jegyet, egy rövid kvízben is bizonyítanod kell a tudásodat. Az érdeklődők október 16-ig jelentkezhetnek online ide kattintva.

Kedvcsináló gyanánt, nézzétek meg Európa 10 legszebb vasútvonalát, ahol káprázatos helyeken haladnak át a vonatok:

 

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek