Egy titokzatos, tiltott szigeten, ahol a világ legveszélyesebb törzse él, több turista is meghalt

Egy trópusi kiruccanás egy távoli szigeten sok lelkes utazó álomnyaralása, de érdemes elkerülni az Északi Sentinel-szigetet. Egy titokzatos, tiltott szigeten, ahol a világ legveszélyesebb törzse él, több turista is meghalt, mert figyelmen kívül hagyták a veszélyt.

A tiltott szigeten a világ legveszélyesebb törzse él, akik miatt több turista is meghalt - illusztrációForrás: Shutterstock/ Venturing wild

Az Indiai-óceánból kiemelkedő titokzatos, tiltott szigeten él a világ legveszélyesebb törzse, de ennek ellenére idegenek is odamerészkedtek, ezért több turista is meghalt

Ki ne szeretne pihenni a fehér homokos strandokon egy koktéllal a kezében, miközben a kristálytiszta óceánban gyönyörködik? Elsőként a Maldív-szigetek, a Seychelle-szigetek és Mauritius jut eszünkbe.

De van egy sziget az Indiai-óceánban, ahonnan kitiltották a turistákat. Az érintetlen természetben él a világ legveszélyesebb törzse elzárva a külvilágtól, és nem szeretik a betolakodókat. De a tiltás nem mindenkit tart vissza, több turista meghalt a törzs tagjainak kezei által, ezért egyáltalán nem érdemes megkockáztatni az odautazást.

Az Északi Sentinel-sziget, az Andamánokat alkotó 572 szigetcsoport egyike, akár 500 őslakosnak is otthont ad. India védett területe a Bengáli-öbölben található, Mianmar és Thaiföld pedig a legközelebbi szárazföldi országok.

A szigetet egy önkéntes elszigeteltséget választott törzs irányítja, amely arról ismert, hogy brutálisan megöl mindenkit, aki belép a területükre.Ez az oka annak, hogy egy 9,3 km-es tilalmi zóna veszi körül.
A világ legveszélyesebb törzsének emlegetett szentineleusok a feltételezések szerint körülbelül 60 000 éve lakják a területet.

Néhány kalandor azonban hagyta, hogy a kíváncsiság úrrá legyen rajta. Egy maroknyian lépték át a tilalmi zónát az évek során, ami végzetesnek bizonyult számukra.

A Sentinel-sziget vad törzse nem kér a turistákból - illusztrációForrás: Shutterstock/ Thor Lindstam

A hittérítő Isten igéjét akarta átadni

A legutóbbi személy, aki illegálisan lépett a szigetre, John Allen Chau amerikai evangélista volt 2018-ban. Egy Missouri állambeli misszionárius küldte, és azt tervezte, hogy a szentineleusok között fog élni és terjeszteni a kereszténységet.

A nyelvüket a törzsön kívül senki sem ismeri fel, így valószínűtlen, hogy megértették volna a férfi angolul elmondott szavait. Ettől függetlenül a 26 éves John többször járt a szigeten.

Turistavízummal ellátogatott Port Blairbe, az Andamánok fővárosába, mielőtt körülbelül 400 dollárt fizetett egy halásznak azért, hogy illegálisan, csónakkal eljusson Észak-Szentinelbe.

November 15-én a csónak kitette a sziget partjától mintegy 700 méterre. John ezután egy vízálló Bibliával, egy kenuval evezett a part felé, szembeszegülve a halász figyelmeztetésével.

John ajándékokat ajánlott fel a törzsnek, és megpróbált kommunikálni velük, de miután ellenséges választ kapott, visszavonult. Egy másik látogatás során a törzs egyik tagja rálőtt egy fémfejű nyíllal, amely a John által vezetett napló szerint áthatolt a kezében tartott Biblián.

John utolsó látogatása november 17-én volt, ahonnan már nem tért vissza. Egy halász azt állítja, hogy látták, ahogy a törzs a sziget partján vonszolta és eltemette a holttestét.Az indiai hatóságok erőfeszítései ellenére John holttestét nem találták meg. Hét embert, köztük azt a halászt, aki segített neki elérni a szigetet, letartóztattak – írja az Unilad.

John a küldetése előtt ezt írta naplójába: „Szerintem érdemes Jézust hirdetni ezeknek az embereknek. Kérlek, ne haragudj rájuk vagy Istenre, ha megölnek... Ne hozd vissza a testemet."

Ha többet szeretnél megtudni a vad törzsről, nézd meg az alábbi videót:

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek