A szingli utazó szerint ezek a leggyakoribb hibák, amiket a nők elkövetnek nyaraláskor

A 63 éves tapasztalt szingli utazó, Christina Ford életstílus-blogger, egy díjnyertes könyv szerzője elmondja, hogy miért mesés egyedül utazni, hová érdemes menni és mik a leggyakoribb hibák, amiket a nők elkövetnek nyaraláskor, ha egyedül utaznak.

Christina szerint a mesterséges intelligencia jó szolgálatot tesz, ha az utazás megtervezéséről van szóForrás: Christina Ford

A szingli utazó szerint ezek a leggyakoribb hibák, amiket a nők elkövetnek nyaraláskor

Szóval miért mesés az egyéni utazás?

Christina azt mondja: „Annyi mesés dolog van a szingli utazásban. A saját időbeosztásod szerint csinálod, amit szeretnél. Új embereket ismerhetsz meg, akikkel nem beszélnél, ha nem egyedül utaznál. Ráadásul megtanulod, hogy mire vagy képes. Többet tanultam magamról egyedül utazva, mint szinte bármikor máskor – csodálatos felfedezni, milyen nagyszerű társaság vagy!"

Ha ijesztőnek találod az új emberekkel való megismerkedés gondolatát, Christina azt javasolja, hogy csatlakozz egy gyalogtúrához. „Szinte minden nagyobb városban vannak ilyenek, általában ingyen, és tele vannak hozzád hasonló utazókkal. Nyugodtan elegyedj beszédbe velük.

„Egy egyéni sítúrán Whistlerbe kértem a síoktatómtól ajánlásokat, és a lecke végére meghívott, hogy csatlakozzak hozzá és néhány más oktatóhoz a helyi bárba. Ez egy váratlan és szórakoztató este volt, ami nem történt volna meg, ha nem említettem volna, hogy egyedül utazom."

Mindenképpen kerüld el a romantikus éttermeket

A tapasztalt egyéni utazó figyelmeztet: „Ha egyedül vacsorázol, keress nyüzsgő, vidám helyeket, semmi romantikusat. Egyszer azt mondtam a madridi idegenvezetőmnek, hogy nem akarok olyan étteremben lenni, ahol a legkisebb esély is van arra, hogy valaki a szomszéd asztalnál ajánlatot tegyen! Jobban szeretem a bárral rendelkező éttermeket, ahol tudok enni. Aztán leteszem a telefonom, és kapcsolatba lépek az emberekkel."

Míg az első egyéni kirándulás megtervezése izgalmas lehet, Christina arra figyelmeztet, hogy a szingli nők által elkövetett leggyakoribb hiba az, hogy „többet harap, mint amennyit meg tud rágni".
„Ha ez az első egyéni utazásod, és félsz a repüléstől, ne tervezz kéthetes utazást több járattal. Válassz egy helyet, ahová közvetlenül repülhetsz. Először legyen rövid, kutass és tervezz valamit, amit mindig is szerettél volna csinálni, de a komfortzónádon belül."

A szingli utazó elmondja, hogy mik a leggyakoribb hibák, amiket a nők elkövetnek nyaraláskorForrás: Christina Ford

Mesterséges intelligencia az utazás megtervezéséhez

A lelkes utazó általában a ChatGPT-t használja rövid utazások megtervezéséhez, nemrég pedig az AI chatbotot használta egy római kiránduláshoz – írja a Dailymail.

Azt mondja: „Az volt a kérdésem, hogy „Egyedülálló női utazó, három nap, szereti a városnézést, a történelmet, a finom ételeket és természetesen a vásárlást." Másodpercek alatt megvolt a három napos útiterv, aminek körülbelül 90 százalékát követtem. Bravo, ChatGPT!'

Hosszabb utazáshoz, például egy afrikai szafarihoz Christina azt ajánlja, hogy csatlakozz egy „meglévő turistacsoporthoz" „Lehet, hogy egyszeri pótlékot kell fizetned, de ez egy jó módja annak, hogy új emberekkel ismerkedj meg."

Christina szerint ezek a legjobb úti célok a szinglik számára

„Nagy rajongója vagyok Olaszországnak, és sokat utaztam oda. Kedvenc helyem a Cinque Terre, öt ősi halászfalu, amelyeket tenger, vonat vagy túraútvonalak kötnek össze. Az egészséges életmód, a gyönyörű kilátások és a mesés ételek tökéletes kombinációja. Azt javaslom, hogy menj az utószezonban, például októberben, amikor már nincs akkora tömeg."

Christina szülőföldjét, Kanadát is ajánlja, mint „kiváló úti célt az egyedül utazók számára". „Ha valami városiasabbat szeretsz, Toronto fantasztikus választás. Gyakran a svájciak által működtetett New York-nak nevezik, ez egy nagyszerű város, biztonságos és tiszta tömegközlekedéssel. Ráadásul szingli utazóként könnyű egyszeri jegyet kapni egy Broadway-stílusú előadásra. Kanada általában egy biztonságos ország, tele barátságos emberekkel, akik szívesen mutatnak a helyes irányba."

Hová ne menj szingli nőként?

Christina korábban beszélt a szörnyű tapasztalatairól Mykonos-on, ahol úgy érezte, hogy szingli utazóként diszkriminálták.

Azonban azt mondja: „Nincs más hely, ahová ne térnék vissza, akár egyedül, akár más módon. De vannak helyek, amelyeket szingli női utazóként kerülnék – különösen olyan országokat, ahol a nők nem rendelkeznek ugyanolyan szabadságjogokkal, mint a férfiak."

Míg Christina anyja „aggódott", a barátai pedig úgy gondolják, hogy „bátor" egyedül külföldre merészkedni, a nő azt mondja, megéri és elmagyarázza: „Ijesztő lehet valami újat csinálni, vagy eltévedni egy idegen országban, de gondolj arra, miről maradnál le!

Érdemes megfogadni a szingli utazó tanácsaitForrás: Christina Ford

Hogyan lehetsz nőként biztonságban külföldön?

Christina, aki hangsúlyozza, hogy „a biztonság kulcsfontosságú" a magányos női utazók számára, azt javasolja, hogy mindig vigyenek magukkal telefontöltőt, mivel „soha nem tudhatod, hová visz a nap", és oszd meg a tartózkodási helyed egy barátoddal vagy családtagoddal.

Christina mindig rögzíti szállodája helyét a Google Térképen, és azt tanácsolja, hogy mindenki „használja a józan eszét".

A szingli utazó szerint megéri utasbiztosítást kötni

„Az Egyesült Államokban egyszer eltörtem a medencém a Burning Man fesztiválon és nyolc éjszakára kórházban kötöttem ki. Nem tudom elképzelni mekkora lett volna a kórházi számlám, ha nincs utasbiztosításom."

Végső konklúzióként ezt vonta le: „Az utazás ajándék. Ne várd meg, amíg az időbeosztásod igazodik egy barátodhoz. Az élet rövid, és a világ nagy. Anatole France-t idézve: "Néha egy nap egy másik helyen több mint tíz évnyi élet otthon."

Bár Christinának nem tetszett Mykonos, a sziget továbbra is a turisták egyik kedvenc úti célja, mutatjuk miért:

 

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek