Elképesztő: Nem fogod elhinni, mi mentette meg a sérült hegymászó életét!

Dr. Jim Sevigny még 1983 tavaszán barátjával, Richard Whitmire-rel mászott, amikor a kanadai Sziklás-hegységben letértek az útvonalról és 600 métert zuhantak. Egy elképesztő történet egy hihetetlen megmenekülésről, talán el sem fogod elhinni, mi mentette meg a sérült hegymászó életét! 

Elképesztő: Nem fogod elhinni, mi mentette meg a sérült hegymászó életét! - illusztrációForrás: barnabasvormwald/Pixabay

Elképesztő történet egy sérült hegymászó megmeneküléséről

Sevigny a zuhanás után elveszítette az eszméletét, majd később arra ébredt, hogy mászótársa elhunyt. Bár életben volt, Sevigny sem volt jobb helyzetben, mivel több csonttörést és belső sérülést szenvedett.

Tudtam, hogy nagyon kicsi az esély az életben maradásra. Csak feküdtem, tudván, hogy a halál közel van, és ez lesz a könnyebb út"Szerencsére egy jelenlét kivezette őt a szorult helyzetből.

Mi az a harmadik ember szindróma?

Eredetileg Sir Ernest Shackleton 1919-es South című könyvében írtak róla. A harmadik férfi szindróma olyan jelenség, amelyről azt mondják, hogy akkor fordul elő, amikor valaki kritikus vagy életveszélyes állapotban van.

A tapasztaltak szerint a jelenlét vagy a „harmadik ember" azért jelenik meg, hogy útmutatást, vigasztalást, esetleg segítséget nyújtson az életveszélyes helyzetből való kilábalásban.

Nincs rá magyarázat, hogy az emberek miért tapasztalnak harmadik ember szindrómát, egyesek azt állítják, hogy ez a test válasza egy rendkívüli stresszhelyzetre vagy halálos veszélyre, míg mások úgy vélik, hogy ez egy szellemi vezető vagy őrangyal.

Felidézve a harmadik ember szindrómával kapcsolatos tapasztalatait, Sevigny elmagyarázta, hogy egy hangot hallott a jobb válla fölött, amely azt mondta neki: „Nem, meg kell próbálnod, nem halhatsz meg".
Majd elmagyarázta, hogy ez a hang hogyan tudta irányítani őt az út hátralévő részében, például „hozd azt a kabátot" vagy „hozd azt a kulacsot".

Ahogy folytatta útját lefelé a völgyben a biztonság felé, Sevigny „állandó társként" emlegette a jelenlétet.

Talán őrangyal, talán a túlélőösztön vezette?Forrás: Shutterstock/ Zwiebackesser

„Kísérő volt, soha nem féltem a hangtól" - folytatta, majd hozzátette, hogy a hang végül eltűnt, miután találkozott pár síelővel, és biztonságba került.
Nem hiszem, hogy képes lettem volna megtenni azt, amit kellett a jelenés segítsége nélkül."

Később orvosi ellátásban részesült és kiderült, hogy számos sérülést szenvedett: háttörés, térdsérülés, kartörés, idegsérülés a karban, törött lapocka, megrepedt bordák, törött fogak, törött orr és belső vérzés.

Később beszélt John Geigerrel a 2008-as The Third Man Factor: Surviving the Impossible című könyvében leírt tapasztalatairól:

 

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek