Egy horgász youtuber ledobta a GoPro-t a „világ legveszélyesebb mólójáról” - Feltárul a félelmetes valóság

Egy horgász youtuber felfedte azt az „őrült" látványt ait azután látott, hogy egy GoPro-t ledobott a világ legveszélyesebb mólójáról. „Amit nem tudsz, az nem árt" – legalábbis a mondás így tartja. És ha arról van szó, hogy a tengerbe nézzünk, és meglássuk, hogy mi úszik alattunk, valószínűleg szívesebben ülnék egy ingatag famóló tetején boldog tudatlanságban.

Egy horgász youtuber ledobta a GoPro-t a „világ legveszélyesebb mólójáról"Forrás: Shutterstock/Jordan Hill Photography

Brant Peacher horgász youtuber azonban úgy döntött, hogy elmegy a floridai Okaloosa-szigeten található mólóhoz és aládugja GoPro-ját, hogy megnézze, mi rejlik alatta

Egy tavaly a YouTube-csatornáján megosztott videóban Brant elmagyarázza, hogy GoPro-t erősített a horgászbotjára. „Mutatok nektek néhány elég őrült dolgot, amik a móló körül úsznak."
A GoPro elég kísérteties meglepetést árult el.

A kamera a sekély vízben azonnal a leérkezésétől nem éppen megnyugtató látványt fedett fel azok számára, akik valaha is úsztak ezeknek a vizeknek a közelében – egy „óriás farok" éppen beteríti a kamera látóterét.
Ez hatalmas volt" - teszi hozzá Brant.

Sok aranyos kis hal és szép kék tenger tárul elénk, de megvan az oka annak, hogy Brant azt mondja, hogy a klip végül „az egyik legőrültebb GoPro felvétel", amit valaha készített.

És ez azért van így, mert a háttérben a GoPro egy masszív alakot pillant meg – egy tigriscápát. Később a ragadozó úgy dönt, hogy még közelebb úszik.
Ezt a mólót alulról ellepték a tigriscápák, mindenhol ott voltak" - magyarázza Brant.

Tigriscápák úsztak a sekély vízben a móló alatt - illusztrációForrás: Shutterstock/ frantisekhojdysz

Egy másik tigriscápa véletlenül a látómezőbe úszik, és a felvételen tovább haladva az egyik kibújik a mélységből, szemei egyenesen a kamerába bámulnak – írja az Unilad.

A veszélyes tigriscápák

A tigriscápák akár 4 és fél méteresre is megnőhetnek. Agresszív ragadozók, amelyek hajlamosak rátámadni az emberekre is. A legtöbb emberek ellen irányuló agresszióért a bikacápák és a nagy fehér cápák mellett ez a faj felelős. Kíváncsi természete lévén sok mindent megkóstol, így találtak már a gyomrában rendszámtáblát és műanyag hulladékot is.

Nagy fehér cápák az európai partszakaszoknál is élnek

Mint azt már korábban megírtuk, nagy fehér cápák bizony közelebb élnek hozzánk, mint ahogy azt talán elsőre gondolnánk. Ugyanis ezek a rettegett ragadozók a Földközi-tengerben is előfordulnak, bár nagyon ritkán történnek emberek ellen elkövetett támadások. Az akár 6 méteresre is megnövő nagy fehér cápa minden olyan tengervízben előfordul, amelynek hőmérséklete 12 és 24 Celsius fok között van.

Sőt, a kutatók szerint a globális felmelegedés miatt, már az Egyesült Királyság vizeiben is egyre több új faj, köztük cápák is megjelennek. Jelenleg is zajlik a vizsgálat tengerbiológusok bevonásával, hogy az őshonos cápák mellett megjelent-e a nagy fehér cápa.

Figyelem, az alábbi videóban felkavaró képsorok szerepelnek:

 

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek