„Nőként a világ összes országában jártam, de ezekben halálfélelmem volt”

Nőként beutazta a Föld minden országát, és most megosztotta, hogy melyik az a 10 ország, amelyeket érdemes elkerülnöd, ugyanis a tapasztalt világutazó így emlékszik vissza rájuk: „ezekben az országokban halálfélelmem volt." Most elmondja, hogy melyik az a 10 ország, ahová nem tanácsolja az embereknek, hogy elutazzanak.

Lexie Alford világutazó: „Nőként a világ összes országában jártam, de ezekben halálfélelmem volt”Forrás: Facebook/Lexie Alford

„Nőként halálfélelmem volt, egyáltalán nem voltam biztonságban, és ez nem hiszti."

Lexie Alford – aki egy Guinness-rekord birtokosa, mivel ő a legfiatalabb nő, aki a világ összes országába elutazott – a YouTube- csatornáján, a Lexie Limitlessen osztja meg az utazási élményeit. Nemcsak a jókat, hanem a negatív tapasztalatait is, többek között azt is, hogy nőként mely országokban volt halálfélelme.

Egyes célpontok esetében nem azon kell aggódnod, hogy melyik fürdőruhát vedd fel, hanem a személyes biztonságod miatt. Ha kockázatos helyekre utazol, sok tényezőt kell figyelembe venned.
A kisebb bűnözéstől egészen az aktív háborús övezetekig terjednek a legszélsőségesebb példák. Az emberrablás például sok helyen továbbra is nagy kockázatot jelent.

Tehát melyik az a tíz ország, ahová Lexie nem ajánlja a látogatást?

Észak-Korea

Noha az ország arról híres, hogy rendkívül titkos és zárt, el lehet jutni egy kormány által szervezett körútra. De ezek nagyon kockázatosak. A helytelenül viselkedő látogatóknak súlyos következményekkel kell szembenézniük.Egy amerikai turista meghalt, miután a hatóságok őrizetbe vették, mert megpróbált ellopni egy plakátot" – emlékeztet Lexie.

Banglades

A dél-ázsiai ország számos kihívással néz szembe, beleértve a terrorfenyegetéseket és a természeti katasztrófákat. Lexie rámutatott, hogy magas volt a bűnözési ráta, ami miatt nem éppen kedvelt turistacélpont.

Lexie Alford Indiában biztonságban érezte magát, Banglades már szerinte veszélyes helyForrás: Insagram/lexielimitless

Líbia

Líbia továbbra is ketté van szakadva Moammer Kadhafi diktátor leváltása és meggyilkolása után. Líbia nagy részét a szervezett bűnözés és a milíciák sújtják, ami nagyon veszélyessé teszi az országot.

Dél-Szudán

Dél-Szudánban nagy a kockázata annak, hogy külföldiek emberrablással és erőszakkal szembesülnek. Örülök, hogy ép bőrrel megúsztam" – emlékszik vissza a világutazó.

A Közép-afrikai Köztársaság

A Közép-afrikai Köztársaságról Lexie azt mondta, hogy a repülőgépének dugóhúzós mintázatban kellett leszállnia, hogy elkerülje a rakétacsapásokat. „Soha többé nem megyek vissza" – mondta.

A Közép-afrikai Köztársaság sem ajánlott az utazóknakForrás: Shutterstock/ Suburbanium

Szomália

Szomália az instabilitás és emberrablás kockázata miatt nem ajánlott a turisták számára. Ha még is oda merészkednének, a fegyveres őrség minden látogató számára kötelező.

Szíria

Szíria a 2011-es szíriai felkelés óta tíz éven át tartó háborúba keveredett.
Az ország hihetetlen történelmi helyszínei és örökségei közül számos áldozata lett annak a véres konfliktusnak, amelynek során Bassár el-Aszad diktátor ragaszkodott a hatalomhoz.

Mali

A következő ország Mali, amely Lexie szerint az egyik legrosszabb hely ahol elrabolhatnak, mivel a mentés gyakorlatilag lehetetlen.

Mali - ahol a szegénység az úrForrás: Anadolu Agency via AFP//Kemal Ceylan

Jemen

Lexie listájának második helyén Jemen áll, egy másik háború sújtotta, mivel Szaúd-Arábia a húti lázadókat veszi célba, akik maguk is harcolnak a jemeni kormány ellen. Jement humanitárius válság sújtja, beleértve az éhínséget és a betegségeket, és nagyon kevés országnak van nagykövetsége ott.

Afganisztán

Végül az első helyen Afganisztán áll. A koalíciós erők 2021-es kivonulása óta a tálibok újra hatalomra kerültek. Annak ellenére, hogy már nem sújtja a háború, Lexie szerint a tálibok szigorú kormánya rendkívül veszélyessé teszi az ország látogatását, különösen a nyugati turisták és a nők számára – írja az Unilad.

Lexie nemcsak veszélyes országokban járt, hanem megnézte a világ 7 csodáját is:

 

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek