Videó: Ez történik a testeddel, ha lenyel egy bálna

Remek, van egy újabb ok, amiért félni kell a hatalmas óceántól, mivel egy szimuláció megmutatta, mi történne, ha elég szerencsétlen lennél ahhoz, hogy lenyeljen egy ámbráscet. Mutatjuk, történik a testeddel, ha lenyel egy bálna.

Mi történik a testeddel, ha lenyel egy bálna? - illusztrációForrás: Shutterstock/ Delz76

Biztosan belegondoltál már, hogy mi történne a testeddel, ha a lenyel egy bálna, vajon túlélnéd, mint Jónás a cethal gyomrában?

Általában, ha az óceánról van szó, amellett, hogy félnek az olyan mitikus lényektől, mint Cthulhu, a legtöbb ember tart attól, hogy olyan félelmetes állatokkal találkozik, mint a cápák, amelyek darabokra téphetik. Azonban, ha az irracionális félelmekről van szó, egy szimuláció bemutatja, hogy mi történik a testeddel, ha lenyel egy bálna.

Oké, szóval úszás közben nem valószínű, hogy egy bálnával találkozunk – bár a faj minden mély óceánban őshonos, az egyenlítőtől az északi-sarkvidéken át az Antarktiszig –, de azért jó felkészülni nem gaz?

Ha elég szerencsétlen vagy és úszás közben elnyel egy ámbráscet, az valószínűleg elég szerencsétlen véget ér. A szimulációt bemutató videót megosztották a Zackdfilms YouTube- csatornán, és megfogadták, hogy a közeljövőben távol tartják maguktól a bálnákat.

A narrátor azt mondja: Ha lenyelne egy bálna, lenyomná a testet a hatalmas torkán. Lefelé haladnál a nyelőcsövén, és egy sor gyomorkamrába jutnál, amelyek tele vannak emésztősavakkal." Ez minden bizonnyal olyan szörnyű, mint amilyennek hangzik, és ezt hangsúlyozza a szimulációban használt próbabábu állandóan sikoltozó arca.

A narrátor így folytatja: Ezek a savak azonnal elkezdik lebontani a testedet, de még ha sikerülne is elkerülni a savat, a bálna belsejében lévő levegő hiánya gyorsan fulladást okozna."

Az internet népe még azt is megjegyezte, hogy mindez sötétben történik, hacsak a bálna nem nyel el néhány működő fényforrást is.

„Testvér, esküszöm, hogy ez a csatorna feloldja a fóbiákat" – kommentálta egy felhasználó a közösségi médiában.

„Az teszi még ijesztőbbé a helyzetet, hogy nincs fény, amikor megpróbálsz segítséget kérni, senki sem hallja meg, és egyszerűen megrohadsz" - tette hozzá egy másik.

„Ez VALÓBAN traumatizáló, nem csak egy kicsit furcsa animáció" – kommentálta egy másik.

A szimulációt IDE KATTINTVA nézheted meg. 

Az ámbráscet ritkán merészkedik sekély vízbeForrás: AFP/Handout

Volt olyan ember, akit tényleg elnyelt egy bálna

Elképesztő módon egy férfi nagyon hasonló megpróbáltatáson ment keresztül, és túlélte, hogy elmesélje a szörnyű történetet.

Michael Packard egy massachusettsi homárbúvár, akit egy púpos bálna nyelt le véletlenül, amikor a férfi 2021-ben az óceánban merült. A férfi elmondása szerint „érezte ezt a hatalmas ütést, és minden elsötétült". Végül komolyabb sérülések nélkül nem úszta meg az elképesztő kalandot, néhány súlyos zúzódást szenvedett és kificamodott a térde, így csak rövid ideig volt kórházban.
Körülbelül 30-40 másodpercig a csukott szájában voltam, mire felemelkedett a felszínre és kiköpött" – mondta a férfi.

Szerencsére nem ment át olyan megpróbáltatásokon, mint az animációban, és másodpercekkel később kiköpték – írja az Unilad.

Ha kíváncsi vagy, hogyan él, alszik és vadászik egy ámbráscet, nézd meg az alábbi természetfilmet:

 

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek