Szingli utazó: „Bejártam Európát, de ebben az országban rettegtem”

Egy amerikai szingli utazó, Eve Kovac (19) bejárta Európát, és többségében jó élményeket szerzett, de egy országban rettegett. Elmesélte a történetét, hogy mások is okuljanak belőle. Emellett tanácsokat is ad a nomád utazós élet finanszírozására.

A szingli utazó Eve Kovac bejárta Európát, de elmondása szerint egy országban rettegettForrás: Instagram/outdoor.eve

Egy szingli utazó bejárta Európát és most megosztja a tapasztalatait

A Connecticutban élő szingli Eve, mindössze néhány hónappal 18 éves kora után indult el első önálló kalandjára, hogy bejárja Európát mindössze egy 1 méteres hátizsákkal. Eve 154 000 követőt gyűjtött össze az Instagramon azzal, hogy az utazó megosztotta a hét országban szerzett kalandjait.

Be akarta bizonyítani magának, hogy „a világ nemcsak hatalmas, hanem kedves is. Igazam volt" – tette hozzá. Bár Albániában időnként „célpontnak" érezte magát. Valaki megérintette a hajamat a szupermarketben, és néhány ember lefényképezett. Úgy éreztem, mivel szőke vagyok, alacsony és kék szemű, könnyű célpont lehetek."

Ebben az országban érezte magát a legnagyobb biztonságban

Norvégia teljesen az ellentéte volt Albániának, a szingli utazó leginkább ott érezte magát a legnagyobb biztonságban. „Norvégia sokkolt, hogy mennyire biztonságban éreztem magam. Második nap már levettem a zárakat a táskámról. Nem olyan elsöprő fogadtatás volt, mint Olaszországban, viszont adott egy általános biztonságérzetet."

Olaszország a kedvenc európai országa

Olaszország nyerte el a lánynál a kedvenc európai országának díját. „A kedvenc helyem Európában az olaszországi Amalfi-part! Remek vendéglátást, szörfözést és mezőgazdasági munkát találtam ott."

Görögországban viszont ágyi poloskák keserítették meg az életét. „Görögországban a szállómat ellepték az ágyi poloskák. Egy rémálom volt! Megoldottam a problémát, a függőágyamban aludtam, és másnap reggel elmentem."

Miután befejezte az európai utazásait, azt mondja, hogy minden ország megtanított neki valamit.

Olaszország lett a kedvenc európai városaForrás: Instagram/outdoor.eve

Biztonsági tanácsok utazóknak

„A biztonsági óvintézkedéseim közé tartozik, hogy zárakat tegyek a táskáimra, mindig nyomon kövessem a holmimat, és legyek figyelmes.
Soha ne adj pénzt senkinek, aki kér, soha ne vegyél el semmit idegentől. Követem a megérzéseimet, és teljes szívemből hiszek bennük. Amikor elkezded úgy érezni, hogy valami rossz, akkor tényleg rossz."

Így utazz olcsón

Eve, aki eddig 11 országban járt és jelenleg Norvégia egyik legtávolabbi városában Tromsóban, az Északi-sarkkörön tartózkodik, felhívja rá a figyelmet, hogy az utazás „olcsóbb", mint azt az emberek gondolják. Néhány hónapig dolgozom, és spórolok. Ingyen lakom a furgonomban, így nem költök lakbérre. Még mindig vannak számláim, telefonom, biztosításom, benzinköltségem, de nagyon jó a költségvetésem, ezért megengedhetem magamnak, hogy néhány hónapig külföldön legyek.

Norvégia szerinte a legbiztonságosabb ország EurópábanForrás: Instagram/outdoor.eve

Határozottan olcsón utazom. Főzz sokat, vedd meg, ami akciós, soha ne vegyél ruhát vagy sminket. Azt hiszem, életemben kétszer megcsinálták a körmeimet. Soha nem csináltattam meg a szempillámat, és az elmúlt három évben saját magamnak vágtam a hajam" – tanácsolja Eve. 

Csökkentsd a költségeket, ahol csak tudod – ez a prioritásokról szól, az enyém pedig az utazás."

A szingli utazó dolgozott már pultosként, gördeszkaparkok építésében, pincérnőként, kutyasétáltatóként, dadaként, és olajbogyót is szedett Olaszországban.

Tervei szerint a norvégiai útja befejezése után visszatér Olaszországba, majd egy hónapig hátizsákkal járja Európát, utána pedig elutazik Ázsiába – írja a Dailymail.

Az alábbi videó bemutatja Norvégia legszebb tájait. Nézz bele!

 

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek