Élvezzük ki a szeptemberi jó időt - Paradicsomi utazási helyszínek a közelben

Élvezzük ki a szeptemberi jó időt, ugyanis nem messze tőlünk paradicsomi utazási helyszínek várnak. A környező országok olyan mesés helyeket rejtenek, amelyek minden képzeletünket felülmúlják.

Kilátás a Drina folyóra SzerbiábanForrás: Kokhanchikov/Shutterstock

Érdemes kiélvezni a szeptemberi jó időt, és felkerekedni a környező országokba, ahol gyönyörű utazási helyszínek várnak

Szlovénia – A legzöldebb vidék

Szlovénia az Alpok, a mediterrán vidék, a Pannon-síkság és a Karsztvidék találkozásánál fekszik. A sokszínű táj egészen biztos, hogy minden képzeletünket felülmúlja.

A Bledi-tó kristálytiszta vizű tó, közepén egy meseszép kis szigettel, amelyet egy csónakkal könnyedén megközelíthetünk. Itt találunk egy barokk kistemplomot, melynek tornya 52 méter magas és a tetejébe 98 lépcsőfok vezet, ahol akár megkongathatjuk a harangot is. Ha a távolba nézünk, akkor pedig a Júlia-Alpok havas hegycsúcsainak látványában gyönyörködhetünk. Ez az egyik legromantikusabb hely Szlovéniában, sőt talán egész Európában.

Bled környékén találjuk a Vintgar-szurdokot is. A kristálytiszta vizű Radovna folyó 1600 méter hosszan folyik át rajta, amely a 16 méter magas Šum-vízeséssel hagyja el a szurdokot.

Élvezzük ki a szeptemberi jó időt, olyan csodás utazási helyszínek várnak a közelben, mint például a Bledi-tóForrás: Pixabay / Készítette: Walkerssk

Bosznia-Hercegovina – A vízesések paradicsoma

Jajce egy kis város Bosznia északnyugati részén, Szarajevótól mindössze 160 km-re. Ezen a vidéken számos fantasztikus vízesés található, amelyeket együttesen Pliva vízeséseknek neveznek. A leghíresebb mind közül a Jajce-vízesés, amely 22 méter magas.

A Kravica-vízesés pedig Bosznia délnyugati részén található a Hercegovina régióban. A vízesések ámulatba ejtő látványa mellett a fürdőzés is különleges élmény, amit bizony kár lenne kihagyni!

Kravica-vízesés, Bosznia-HercegovinábanForrás: Marko Tomic/Pixabay

Montenegro – Ahol még a barlang is kék

A hegyvidéki állam rengeteg felejthetetlen csodát és életre szóló élményt rejt.
Ebben a régióban található Európa legmélyebb kanyonja, a Tara, egy úszó szigetekkel díszített tó, a leghosszabb strand Európában, amely 12 km hosszú. De itt van a Bojana folyó is, amely egyszerre folyik lefele és felfele - a terep egyenetlensége miatt - emiatt egyedülálló a világon.

Montenegró eredeti őserdővel is büszkélkedhet, ahol rengeteg ritka állat és növényfaj honos. És akkor még nem beszéltünk a Kotori-öbölről, amely 30 kilométer hosszan hasít magának utat a hegyek között. Hajós kirándulással megcsodálhatjuk a Kék barlangot, amelyhez hasonló szépséget, még biztos, hogy nem láttunk! Mivel a barlangok magassága mindössze 9 méter, így kis, evezős hajókkal visznek be minket a barlangba, melynek alja üreges, ahova bevilágít a napfény, s ennek köszönhetően világos, neon színben pompázik ott a tenger.

Szerbia gyönyörű nemzeti parkokkal büszkélkedhetForrás: Dalibor Ogrizovic/Shutterstock

Szerbia – A kanyonok királysága

Van egy kanyon Szerbiában, az Uvac Kanyon, amely az ország eldugott szegletében található. A mészkőfennsíkba kanyargó völgyet vájt a kéklő folyó. Hatalmas falak nyúlnak a vízbe, oldalukban pedig mély barlangok tátonganak. Ez a különleges világ csak részben fedezhető fel a sziklák pereméről: az igazi élményhez kajakkal kell a folyón eveznünk.

A lenyűgöző tájak mellett jelentős történelmi emlékek is felfedezésre várnak a Šar-hegyi Nemzeti ParkbanForrás: Wikipédia/Arben Llapashtica

Ha kedvet kaptál egy szerbiai utazáshoz, az alábbi videó bemutatja, hogy miket érdemes megnézed az országban:

 

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek