Videó: Ez a világ legrémisztőbb szigete, ahol kísértetek járnak

Ha egy helyet a Föld egyik legfélelmetesebb helyeként tartanak számon, az ember általában megpróbálja elkerülni, de a youtuber Dara Tah úgy döntött, hogy nem értheti nagy baj, mivel rendszeresen meglátogatja a „halálos" helyeket. Ez a világ legrémisztőbb szigete, ahol állítólag kísértetek járnak.

Sokak szerint ez a világ legrémisztőbb szigete, ahol állítólag kísértetek járnak, a vlogger pedig ki akarta deríteni az igazságot

A youtuber azonban tévedett, amikor ellátogatott az Olaszország partjainál található hírhedt helyre, ami a világ legrémisztőbb szigete, ahol az emberek elbeszélései alapján kísértetek járnak. A férfi már láthatóan akkor aggódott, amikor barátjával, Matt Jamesszel kilépett a partra.

A Velence és Lido között található Poveglia szigetről a rendőrség több okból is kitiltotta a látogatókat. Ez volt anno, az „fekete pestis egyik elszigetelt övezete", mivel 160 000 embert küldtek ide, hogy meghaljanak.

A páros odautazott, és maguk is tanúi voltak a sziget körüli kísérteties jelenségeknek. Megnézték a megmaradt épületeket, amelyeket az 1920-as évek elején elmegyógyintézetként használtak.
Amikor először „különös szagot" észleltek, kimentek, hogy egy hőérzékelő segítségével megpróbáljanak szellemet találni, majd egy hőjelzésre leltek a fal mentén.

Az egyik elhagyatott épület, amely valaha elmegyógyintézetként szolgáltForrás: Shutterstock.com

A kísértetjárta helyként ismert szigeten található harangtoronyban Spirit Box segítségével nézték meg, hogy mit hallanak.
Úgy tűnik, ezek a dobozok gyorsan át tudnak pásztázni több rádióállomáson, és a szellemvadászok azt állítják, hogy kérdéseket tehetnek fel, és teljes mondatokban választ kaphatnak a szellemektől.

Dara és Matt hallott néhány olasz mondatot, amelyekről másnap reggel egy fordítótól tudták meg, hogy a szellem állítólag azt mondta, hogy „Incidens incidens", „partire", ami azt jelenti, hogy távozni vagy utazni, és „scoppiato", ami azt jelenti, hogy felrobbant.

Már önmagában ez riasztó volt, de visszafelé Dara „piros karcolásokat és foltokat látott a kezén", amelyek magyarázat nélkül kerültek rá. Közben barátjukat és fordítójukat, Manut megállították a repülőtéren, és robbanóanyag után kutattak nála – hátborzongató. 

Sok ember hunyt el az olasz szigetenForrás: Getty Images/2011 Marco Secchi/Marco Secchi

A félelmetes olasz sziget története, ahol pestis pusztított

Lehetséges, hogy a szigeten kísértet jár, de honnan származik a Poveglia-sziget név? Nos, az egyik elmélet szerint, a Popilia fából származik a VisitVenezia szerint, amely egykor a szigeten nőtt.
De „Pestis-szigetként" is emlegetik, mivel rengeteg embert küldtek oda a fekete pestisjárvány idején.

Azelőtt a Poveglia-szigeten egykor virágzó közösség élt, akiket a 14. században, a Genova és Velence tengeri köztársaságok közötti chioggia-i háború után végül Velencébe telepítettek át – írja a Walks of Italy.

1776-ban a helyi Közegészségügyi Hivatal fennhatósága alá tartozott, kezdetben vámellenőrzés helyszíneként – aztán kitört a pestis.

1793-ban két hajót megállítottak ellenőrzés céljából, és mivel többen pestises betegek voltak, kénytelenek voltak ott megállni, majd a szigetet pestis-karanténhellyé alakították át.

Velence másik két karanténszigete, Lazzaretto Nuovo és Lazzaretto Vecchio egyaránt megtelt, így a betegeket elkezdték Povegliába küldeni.

Később a 20. században egy pszichiátriai kórházat létesítettek a szigeten, de mára teljesen kihalt és állami tulajdonban van - írja a Ladbible

Nézd meg a youtuber videóját a félelmetes szigetről:

 

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek