Romantikus olaszországi utazás – Mutatjuk az 5 legjobb úti célt

Az ősz tökéletes alkalmat kínál a romantikus olaszországi utazás lebonyolítására, amikor már nincs akkor tömeg és a szállások is olcsóbbak. Mutatjuk az 5 legjobb úti célt, ahol romantikus tájak, történelemben gazdag városok, lenyűgöző hangulat, gyertyafényes vacsorák várnak a festői trattoriákban.

Romantikus olaszországi utazás - az egyik célpont a festői FirenzeForrás: Shutterstock/Scstock

Ha egy igazán romantikus olaszországi utazásra vágysz, a kihagyhatatlan úti célok közül öt kiemelkedik időtlen varázsával és a szerelmesek számára vonzó hangulatával:

Verona: Rómeó és Júlia városa

Verona kétségtelenül Olaszország egyik legromantikusabb városa, köszönhetően Rómeó és Júlia halhatatlan szerelmi történetének. Egy séta az utcákon, Júlia erkélyének és szobrának megtekintése, egy séta a Piazza delle Erbe téren, egy este az Arena di Veronában - ez csak néhány azok közül az élvezetek közül, amelyek egyedülállóvá teszik ezt a várost.

Júlia bronzszobra a Verona központjában található házának erkélye közelében állForrás: AFP/-

Firenze: a reneszánsz bölcsője

A művészetet és a történelmet kedvelő párok számára Firenze kihagyhatatlan. A város tökéletes hátteret nyújt egy romantikus kiruccanáshoz: lenyűgöző múzeumok, mint az Uffizi és a díszes székesegyház, séta kéz a kézben a Piazza Santa Croce téren, mielőtt ellátogatnátok a bolhapiacra, a napot pedig egy csónakázással zárjátok az Arnón, hogy a Ponte Vecchio-t a vízről is megcsodálhassátok.

Firenze, Uffizi képtárForrás: Matteo Lezzi/Unsplash

Tropea és Pizzo: a Tirrén-tenger gyöngyszemei

A Calabria Tirrén-tengeri partvidékén fekvő Tropea híres strandjairól és szikrázó smaragdzöld tengeréről. Ez a bájos üdülőhely a szűk sikátorokkal, amelyek lélegzetelállító kilátást nyújtanak a tengerre, igazán romantikus élményt nyújt.

Egy esti hajókirándulás és aperitif tökéletes befejezése lesz a közös napnak. Szintén kihagyhatatlan egy kirándulás Pizzóban, a Costa degli Dei másik gyöngyszemében. A városközpontban tett sétát egy fagylaltozó meglátogatása követheti, ahol megkóstolhatjátok a helyi specialitást, a Tartufót.

Tropea mesés partszakasza is romantikus sétára csábítja a szerelmeseketForrás: alex baganets/Pixabay

Alassio: a Riviera dei Fiori

A Liguriai Riviérán fekvő Alassio ideális célpont egy romantikus kiruccanáshoz. Nemcsak gyönyörű strandjairól és színes utcáiról híres, hanem Murettójáról is, amely egy ismert személyiségek által aláírt kerámiacsempékkel díszített fal.

Az 1950-es években épült fal mára ikonikus helyszínné vált, ahová minden korosztályból párok járnak, hogy kedves szavakat suttogjanak egymásnak és fényképezkedjenek. A falon áll a híres szobor, amely két szerelmespárt ábrázol ölelkezve, és amely az Alassio által kiváltott gyengéd szenvedélynek állít emléket.

Alassioban érdemes meglátogatni a Villa della Pergola kertjétForrás: villadellapergola.com

Lecce és Salento régió: Leccec: barokk építészet és kristálytiszta tenger

A Salento régió és annak megkoronázása, Lecce városa olyan úti cél, amely ötvözi a művészetet, a történelmet és a varázslatos tájat. A „Dél Firenzéjeként" ismert Lecce pazar barokk építészetével és kanyargós sikátorokkal ejti ámulatba a látogatót.

Egy romantikus kiruccanáshoz a Salento Express ideális utazási eszköz: az FS Treni Turistici Italiani által üzemeltetett éjszakai vonat kényelmes és felejthetetlen utazást kínál ebbe a csodálatos régióba. Lehetőséget ad rá, hogy újra felfedezzétek a lassú utazás örömét egy étkezővel ellátott hálókocsis vonaton – írja a Trueitalianexperience.

Kedvcsináló gyanánt az alábbi videó bemutatja Firenze legszebb látnivalóit:

 

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek