Romantikus igaz történet: Egyedül utazott Olaszországba, rögtön találkozott élete szerelmével

Egy amerikai táncos lány és egy firenzei szakács a főszereplői a romantikus igaz történet rovatunknak, akik a véletlennek köszönhették, hogy találkoztak. A lány élete megfeneklett, ezért egyedül utazott Olaszországba, ahol rögtön találkozott élete szerelmével. Nem mindennapi történet egy teljesen új életről és a minden akadályt legyőző szerelemről.

Teljesen megváltozott a szerelmespár életeForrás: Jamie Lee @JamieInItalyPhoto/JamieInItaly.com

Romantikus igaz történet: Egyedül utazott Olaszországba, rögtön találkozott élete szerelmével

Kacie Rose Burns egyedül sétált be a firenzei jazzbárba. A klub sötét volt és nyüzsgő, néhány fali lámpa és neonreklám világította meg az ivó, táncoló és csevegő embereket. Mielőtt még befogadhatta volna a zenészeket a színpadon, Kacie szeme egy magas férfin akadt meg, aki a bárban ült. „Bementem, és ott volt. Egymás szemébe néztünk."
– Ciao – mondta az idegen mosolyogva.
– Ciao – válaszolta Kacie, mielőtt bocsánatkérően hozzátette: – Csupán ennyi az olasz tudásom.

2018 októbere volt. Kacie 24 éves New York-i volt, aki Firenzében nyaralt. Először járt Olaszországban, és először utazott egyedül. Izgalmas és félelmetes élmény volt. „Profi táncos voltam New Yorkban" – magyarázza Kacie. „Nagyon kimerítő karrier – sok a mérgező ember, a furkálódás és az elutasítás. Egy kicsit elakadtam, kicsit boldogtalannak éreztem magam, stagnált az életem."

Kacie meghallgatásokkal, koncertutazásokkal és egy ruhaüzletben töltötte a napjait. Szüksége volt egy kis szünetre, és régóta érezte, hogy valami „vonzza" Olaszországba, és egy olasz nyaralásról álmodott.
„Folyton azt mondogattam: „Megvárom, amíg valaki elmegy, várok, várok. Aztán évekig vártam. És így aztán egy éjjel hajnali kettőkor azt kérdeztem: „Mire várok? Az élet túl rövid. Szóval lefoglaltam egy egyéni utazást Olaszországba."

Kacie azt tervezte, hogy ideje nagy részét Rómában és Velencében tölti, és csak néhány napot lesz Firenzében. De az utazás előtt beszélgetett egy vásárlóval a boltban, ahol dolgozott. Ez a nő öt éve élt Firenzében, és nagyon dicsérte a toszkán várost, így rábeszélte Kacie-t, hogy adjon hozzá egy plusz napot a firenzei tevékenységéhez. Így kötött ki Kacie és az olasz idegen ugyanazon az estén a jazzklubban.
Nagyon örülök, hogy hallgattam arra a vásárlóra. Ez az egyetlen oka annak, hogy találkoztunk az első éjszaka, amikor Firenzében voltam, azon a korábbi napon, amikor eredetileg nem kellett volna ott lennem."

Firenze és Dario varázsa lenyűgözte Kacie-tForrás: Jamie Lee @JamieInItalyPhoto/JamieInItaly.com

A mindent megváltoztató találkozás Firenze városában

Az a férfi, akivel Kacie a jazz bárban találkozott, a 26 éves Dario Nencetti volt, egy firenzei szálloda szakácsa, aki általában éjszaka dolgozott. Azon a héten ez volt az egyetlen szabad estéje.
A Jazz Club Firenze nevű jazz bár Dario egyik kedvenc szórakozóhelye volt. Imádta a zenét, az underground hangulatot és, hogy a bár arra ösztönözte a fogadókat, hogy jelentkezzenek be jam session-ökre.
„Az a hely nem szokványos Firenzében" – mondja Dario. „Általában Firenzében van egy asztal két-három vagy négy személyre. A jazzklubban nagy asztalok vannak, így idegenekkel ülhetsz le, amit szeretek."

Amikor Dario rájött, hogy Kacie nem sokat tud olaszul a „ciao"-n kívül, átváltottak angolra. Dario elmondta Kacie-nek, hogy egy évet élt Skóciában, és az utazásról beszéltek. Kacie megemlítette, hogy az első egyéni utazásán volt, Dario pedig azt mondta, hogy még abban az évben belevágott egy hasonló kalandba Japánba.
A kezdetektől fogva összetartoztunk" – mondja Dario. "Nagyon természetes volt, nagyon könnyen ment a beszélgetés."
„Emlékszem, megnevettetett" – mondja Kacie. „És azt mondtam: "Ó, ez a srác érdekes." Sokan kérdezik tőlünk: "Honnan tudtad?" És nem tudom, honnan tudtam. Csak azt mondtam: "Ó, ez valami más." Kacie és Dario a kora reggeli órákig a jazz bárban beszélgettek. Aztán a következő két napban a lehető legtöbb időt töltötték együtt. „A munkája után találkozott velem és csak beszélgettünk" – emlékszik vissza Kacie. „Azonnal beleszerettem Firenzébe. Ez egy nagyon romantikus város, tele macskaköves utcákkal és középkori épületekkel. Mindenhol úgy néz ki, mint egy festmény."

Egy este a firenzei Ponte Vecchio hídnál ültek, és hajnali 3-4 óráig beszélgettek. Olyan volt, mintha Kacie egy filmben szerepelt volna. Aztán letelt a két nap, és Kacie-nek folytatnia kellett az utazását. Még mindig olyan volt, mint valami film, csak az nem volt nyilvánvaló, hogy ennek happy end lesz-e a vége.

„Felszálltam a vonatra, ő pedig a peronon állt. Emlékszem, hogy kinéztem a vonat ablakán, és olyan szomorú voltam" – mondja. Amikor a vonat elindult az állomásról, Kacie letörölte a könnyeit, és üzent legjobb barátjának, haza New Yorkban.
„Most találkoztam a leendő férjemmel Firenzében. Ehhez a sráchoz feleségül mennék! De félek, hogy soha többé nem fogom látni őt." A barátja próbálta felvidítani. „Rómába mész" – írta. „Találkozni fogsz egy gladiátorral!"
De Kacie tudta, hogy amit Darióval átélt, az nem pótolható. „Soha nem hagytuk abba a beszélgetést. Minden egyes nap FaceTime-ot használtunk" – mondja. Ez akkor is folytatódott, amikor Kacie visszatért az Egyesült Államokba. Nemsokára pedig Dario New Yorkba utazott.

Romantikus igaz történet: Egyedül utazott Olaszországba, rögtön találkozott élete szerelmévelForrás: Jamie Lee @JamieInItalyPhoto/JamieInItaly.com

Közös New York-i élet

2018. december 8-án Dario megérkezett az Egyesült Államokba. Egy hetet töltöttek együtt. „Megmutatta nekem az igazi várost" – mondja Dario. Aztán a pár Miamiba repült egy hétre nyaralni. Kacie és Dario számára soha nem volt olyan konkrét pillanat, amikor úgy döntöttek, hogy kapcsolatba kezdenek egymással.
„Soha nem kellett döntést hozni" – mondja Kacie. „Ez magától értetődő volt" – ért egyet Dario. „De nem titkolhatom, a hosszú távolság nehéz volt."

Mindketten az időzónákkal és elfoglalt munkájukkal küszködtek, ami miatt kevés idejük volt, de igyekeztek meglátogatni egymást, amikor csak tudták. 2019 szeptemberében Dario visszatért New Yorkba, hogy meglátogassa Kacie-t, aki azt javasolta, hogy költözzön oda. Ha sikerül munkát találnia és megszerveznie a vízumot, ideális forgatókönyvnek tűnt a kapcsolatukra nézve. A férfit végül felvették szakácsnak egy brooklyni olasz étterembe. Néhány hónapnyi bizonytalanság után a vízumot is jóváhagyták.

Együtt haladtak előre

A szerelmesek három hónapot töltöttek együtt New Yorkban nagy boldogságban, aztán beütött a koronavírus-járvány. A New York-i előadó-művészet és étteremipar leállt. Otthon ragadva Kacie és Dario megnyugvást és támogatást találtak egymásban.

A 2020-as év elteltével azonban a pár tisztában volt vele, hogy egy határidő lebeg felettük. Dario vízuma decemberben lejárt, és a járvány nyomán a megújítás szóba sem jöhetett.
Kacie és Dario számára úgy tűnt, hogy csak három életképes választás volt: visszatérni a távkapcsolatba, összeházasodni, vagy Olaszországba költözni. Bár tudták, hogy össze akarnak házasodni, de nem akarták elhamarkodni, ezért Olaszországba költöztek.

Kacie a New York-i karrierjére gondolt. „Megkönnyebbülést" érzett, hogy napjait már nem a meghallgatások és a bizonytalanság határozza meg. „Ez elég nagy ébresztő volt" – mondja. „Eljutottam arra a pontra, hogy egy kicsit vissza kellett lépnem a fellépéstől." Ráadásul a lány New York-i lakásbérleti szerződése lejárt. Teljesen alkalmas volt az idő arra, hogy Olaszországba költözzön.

A szerelmespár boldogsága töretlenForrás: Jamie Lee @JamieInItalyPhoto/JamieInItaly.com

Kacie az interneten kutatott, és talált egy nyelvi akadémiát Firenzében, ahol tanulmányi vízumot kínálnak. Jelentkezett, beiratkozott olasz órákra. Aztán Kacie és Dario összepakolták az életüket New Yorkban, és felkészültek arra, hogy átköltözzenek az Atlanti-óceánon.

Mielőtt 2021 januárjában felszállt a gépre, Kacie közzétett egy videót a TikTok oldalán Darióval való találkozásról és Olaszországba költözéséről. Korábban soha nem posztolt sokat a platformon, de ihletet érzett, hogy megjelölje ezt a jelentős lépést az életében.

Amikor leszállt a gépről, és Wi-Fi-hez csatlakozott, a mobiltelefonja "felrobbant" a rengeteg értesítéstől.
„Vírusvideó lett belőle" – mondja. Miközben Kacie bent ragadt a kötelező kéthetes karantén alatt, továbbra is TikTok-videókat tett közzé. Követőtábora tovább növekedett. Miközben jelenléte a közösségi médiában egyre nagyobb volt, a fiatalok bezárva éltek Firenzében a koronavírus-járvány miatt. Kacie olasz leckékre tanult, miközben angolt tanított online, Dario pedig éttermi munkát keresett, és közben Firenze lassan újra kinyílt.

Kacie számára megkönnyítette az olasz élethez való hozzászokást Dario családja, akik teljes szívvel fogadták – még akkor is, ha a kezdeti időkben Kacie küzdött az olasszal, Dario anyja pedig nem nagyon

tudott angolul. A két nő a telefonjukon, a Google Fordító segítségével kommunikált egymással.

Romantikus igaz történet: Egyedül utazott Olaszországba, rögtön találkozott élete szerelmévelForrás: Jamie Lee @JamieInItalyPhoto/JamieInItaly.com

Egy új karrier Olaszországban

Kacie továbbra is posztolt a közösségi médiában, és a követői egyre szaporodtak. Körülbelül hat hónap elteltével abbahagyta az angol online oktatást, és úgy döntött, hogy teljes munkaidőben foglalkozik a közösségi médiával. Dario bátorította erre a lépésre. „Szerintem nagyon jó ötlet volt belemerülni" – mondja ma. "Ez volt a megfelelő pillanat, a megfelelő idő, és az első pillanattól kezdve hittem benne."

Majdnem négy évvel később Kacie közösségi média jelenlétét egy utazási társasággá terjesztette ki, csoportos túrákat szervezett Olaszországban, és saját útikalauzokat adott ki. Eközben Dario továbbra is szenvedélyesen főz, és most séfként dolgozik egy firenzei étteremben.

Nagyon szeretem az életet, amit itt teremtettünk" – mondja Kacie.

Imádják egymást és az új közös életüket isForrás: Jamie Lee @JamieInItalyPhoto/JamieInItaly.com

A szerelmespár biztatja egymást karrierjükben és törekvéseikben, de élvezik a leállást is. Szeretnek Firenzében élni és együtt felfedezni Olaszországot. Dario és Kacie egyelőre Firenzében telepedtek le, bár nem zárják ki, hogy a jövőben máshová költözzenek. „Élvezzük a pillanatot" – mondja Dario.

„A szilárd dolog az, hogy tudjuk, hogy együtt vagyunk benne. És ettől olyan nagyszerű" – mondja Kacie. Azt mondja Dariónak: „Nem izgulok amiatt, hogy mit hoz a jövő. Mert velem vagy."

Visszatekintve Kacie szürreálisnak tartja azt a gondolatot, hogy spontán eldöntötte, hogy egyedül utazik Olaszországba, ami arra késztette, hogy megtalálja az új karriert, az új otthont és élete szerelmét.
Sosem tudhatod, mit tervezett az élet veled. Annyi jó dolog vár rád. Csak bízni kell benne. Bízz a folyamatban és a számodra szánt út meg fog valósulni, még ha nem is az az út, amelyet eleinte magadnak szántál" – mondja Kacie.

Nézd meg, milyen gyönyörű városban élnek a szerelmesek:

 

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek