A Bermuda-háromszög búvára döbbenetes felfedezést tett több ezer hajóroncs átkutatása után

A Bermuda-háromszög rejtélye évtizedek óta foglalkoztatja a közvéleményt és a tudósokat. A Bermuda-háromszög búvára most döbbenetes felfedezést tett több ezer hajóroncs átkutatása után, őt nem tántorították el a legendák és a babonák.

A Bermuda-háromszög búvára döbbenetes felfedezést tett több ezer hajóroncs átkutatása után - illusztrációForrás: Shutterstock/ PTZ Pictures

A Bermuda-háromszög búvára levont egy végső következtetést, miután több ezer hajóroncs közelében merült

Michael C. Barnette egy búvár és tengerbiológus, aki éveket töltött a hírhedt Bermuda-háromszögben és rengeteg hajóroncs környékén végzett merüléseket. Az Atlanti-óceán nyugati részén található Bermuda-háromszög hírhedtté vált a számos hajóról és repülőgépről, amelyek az évek során eltűntek ott.

Barnette hosszú ideig búvárkodott a környéken, beleértve a hajóroncsokat is, hogy felfedezze őket. Most a The Bermuda Triangle: Into Cursed Waters című film részeként dokumentálták a merüléseit. A film lebilincselő címe ellenére azonban azt mondta, hogy nem akar belemenni a környék mitológiájába.
„A több ezer merülés után arra jutottam, hogy nem szórakozom a paranormális dolgokkal. Szerintem mindennek megvan a racionális magyarázata, de a Bermuda-háromszög valóban megragadja az emberek képzeletét."

Barnette arra is intette az embereket, hogy legyenek körültekintőek, amikor a területről gondolkodnak. Bármennyire is lebilincselőek a történetek, ezek még mindig olyan emberekről szólnak, akik elvesztek a tengerben.

„Amikor megtaláljuk azokat a hajókat, racionális magyarázatot tudunk adni az elsüllyedésükre, és elmondhatjuk, hogy ez nem egy elvont dolog, a Bermuda-háromszög nem paranormális hely. Ezek emberi történetek. A világon máshol is előfordul, hogy a viharban elsüllyednek a hajók vagy eltűnnek a repülőgépek. Egy kutatás szerint a 700 000 négyzetkilométernyi óceánt magába foglaló, Florida, Puerto Rico és a Bermudák közötti területen nincs több baleset, mint a világ többi részén.

A Bermuda-háromszög térképeForrás: Shutterstock/Peter Hermes Furian

A hajóroncs állapota nem mindig tükrözi a valóságot

Azt is érdemes megjegyezni, hogy a hajók gyakran közel sem olyan sértetlenek, mint azt gondolnánk. Sok olyan tényező van, amely idővel befolyásolhatja a hajóroncs állapotát. Ezek közé tartozik a víz minősége és hőmérséklete, hogy a hely védett-e az áramlatoktól, milyen anyagból készült, és milyen tengeri élőlényeknek ad otthont a roncs.

Mindez azt jelenti, hogy a roncsok gyorsan leromolhatnak, miután a tenger fenekére kerülnek.
Barnette azt mondta:„Sokan úgy gondolják, hogy a hajótörések olyanok, mint egy hollywoodi film; egy hajó, amely a tenger fenekén ül, sértetlenül, mint egy szellemhajó. Ez nem így van, hacsak nem süllyedt el órákkal korábban."
Például a Titanic minden idők talán leghíresebb hajóroncsa, két darabban fekszik az óceán mélyén, mert az elsüllyedése közben kettészakadt - írja az Unilad

Ha többet szeretnél megtudni a Bermuda-háromszög rejtélyéről, nézz bele az alábbi videóba:

 

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek