Videó: Kutyákat festett be az állatkert, hogy pandának nézzék őket a látogatók

A kínai állatkert látogatói felháborodtak, miután felfedezték, hogy kutyákat festettek be az állatkert dolgozói, hogy pandának nézzék őket a látogatók. A megtévesztett turisták azt állították, hogy csak akkor vették észre a shanwei állatkertben történt átverést, amikor az egyik látszólagos panda lihegni és ugatni kezdett.

Videó: Kutyákat festett be az állatkert, hogy pandának nézzék őket a látogatókForrás: X/Nexta

Nem jött be, hogy kutyákat festett be az állatkert, hogy pandának nézzék őket a látogatók

Egy látogató által készített videón az egyik nem túl finoman álcázott kutya láthatóan lihegve feküdt egy sziklán egy elkerített területen belül. Néhány pillanattal később egy második kutyus látható séta közben. Árulkodó, hogy hosszú, göndör farka van.

Az állatkert kezdetben megpróbálta kimosakodni magát az egyre dagadó botrányból, és bizarr módon azt állította, hogy az állatok egy külön faj, a pandakutyák tagjai.
Később azonban kénytelenek voltak bevallani, hogy két csau-csaut festettek be – egy spitzfajtát, amely népszerű Észak-Kínában.

A látogatók, miután kiderült az ugató maci kinézetű állatokról, hogy nem pandák, visszakövetelték a pénzüket.

Nem ez volt az első ilyen jellegű átverés Kínában

Nem ez az első alkalom, hogy egy kínai állatkert komoly felháborodással szembesül. Májusban hasonló eset játszódott le, amikor egy turistacsoport hamis pandát fedezett fel a Jiangsu tartománybeli Taizhou állatkertben.

Az ottani állatkert tisztviselői számos csau-csau arcát befestették és kiállították őket a kifutóba – írja a New York Post.
Arra a kérdésre, hogy miért próbálták megtéveszteni a látogatókat, az állatkert képviselője azt mondta: „Nincs panda az állatkertben, de az emberek nagyon szeretnék látni őket és még Kínában is nehéz hozzájuk jutni, ezért így akartuk kárpótolni a látogatókat."

Az alábbi videóban viszont már igazi pandákat nézhetsz meg játék közben:

 

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek