Elképesztő: Így élte túl az idegenvezető, akire többször rátámadt egy víziló

Paul Templer egy zimbabwéi szörnyű baleset során majdnem elveszítette a karját. Bemutatjuk, hogyan élte túl az elképesztő esetet az idegenvezető, akire többször rátámadt egy víziló.

Elképesztő: Így élte túl az idegenvezető, akire többször rátámadt egy víziló, amely az egyik legveszélyesebb állat Afrikában - illusztrációForrás: Pixabay

Az idegenvezető, akire többször rátámadt egy víziló, a kenujában ült a Viktoria-vízesés közelében, amikor minden balul sült el

A LADbible-nek Paul Templer a következőket mondta: „Kint voltam három idegenvezetőtársammal és néhány turistával, amikor egy csapat vízilóval találkoztunk a vízben. Nem voltak túl közel – és bár éreztem egy kis aggodalmat, azt hittem, hogy biztonságos úton haladunk.
Azonban hirtelen hatalmas csobbanást és egy csattanó hangot hallottam, és láttam, hogy egy víziló elütötte az egyik kenut. A csónak felemelkedett és a víziló hátára esett. Ekkor került a kollégám a vízbe – emlékszik vissza a férfi.
„Volt néhány kő a közelben, és kiabáltam a legközelebbi kollégámnak, hogy vigyen vissza mindenkit biztonságba. Aztán elindultam, hogy megkeressem a másik vezetőt."

Ekkor fordult katasztrofálissá a helyzet, a víziló támadásba lendült

„Láttam a vízilót felém közeledni a víz alatt – olyan volt, mint egy tengeralattjáró torpedója, amint a kenum felé tartott. Hirtelen minden elsötétült és elcsendesedett, és beletelt néhány másodpercbe, mire rájöttem, mi történt. Deréktól felfelé úgy éreztem, hogy nem vagyok igazán nedves, de nem is igazán száraz. Egyfajta nyomást éreztem a hátam alsó részén, az egyik karommal körbe tudtam tapogatni, és sörtéket éreztem."

Annak ellenére, hogy Pault félig elnyelte a víziló, megkönnyebbült, mert mivel nem egy krokodil szájában volt, tudta, hogy van esélye kijutni.

„A víziló elkezdett rázogatni, miközben én igyekeztem kiszabadulni. Aztán kiköpött. Ahogy felértem a felszínre, megpillantottam a másik vezetőt, akit addig próbáltam megmenteni, és elúsztunk."
A víziló ezután visszajött egy újabb harapásra. Megismétlődött az előbbi eset, az állat elnyelte, majd kiköpte. De úgy tűnt, a víziló nem hátrált meg, harmadszorra is támadott.

„Azt hittem, hogy félbe fog harapni, láttam, hogy a vérem keveredik a vízzel, és emlékszem, hogy azt gondoltam: elvérzek, vagy megfulladok?"

Paul kollégája sajnálatos módon életét vesztette a megrázó incidens során, de Paulnak sikerült túlélnie. Ő is súlyos sérüléseket szenvedett, de a sebészek megmentették a jobb karját és a sérült lábát.

Azóta motivációs előadóként dolgozik – írja az Unilad.

Az alábbi videó bemutatja, hogy mennyire gyorsak a víz alatt a lomhának tűnő vízilovak:

 

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek