Újabb felfedezést tettek az egyiptomi gízai piramis belsejében

Újabb felfedezést tettek, egy titokzatos alagutat találtak az egyiptomi gízai nagy piramis belsejében, amely megmagyarázhat egy régóta fennálló rejtélyt. Ha figyelembe vesszük, hogy valójában mennyi idősek az egyiptomi ősi piramisok, azt gondolnánk, hogy a szakértők már mindent tudnak, róluk, de még mindig rejteget meglepetéseket.

Újabb felfedezést tettek az egyiptomi gízai piramis belsejébenForrás: beate bachmann/Pixabay

Újabb felfedezést tettek az egyiptomi gízai piramis belsejében, újabb áttörések jöhetnek

Természetesen az összeesküvés-elméletek hívei régóta gyártják a konteókat az egyiptomi gízai piramis terén, bár nagyon kevés bizonyult hitelesnek. Ennek ellenére, a mesék az UFO-król és az ismeretlen civilizációkról a mai napig pörögnek.

A piramisok belsejében viszont a szakértők hiteles munkát végeznek, a kutatók a mai napig új felfedezéseket tesznek. Tavaly egy tudóscsoport titokzatos átjárót fedezett fel Khufu piramisában, amely a gízai piramisok közül a legnagyobb. Noha nem sokat tudunk a titokzatos átjáróról, felfedezése a jövőben érdekesebb eredményekkel szolgálhat.

A legújabb felfedezést a Scan Pyramid nevű projekt kutatócsoportja tette, a név magában foglalja a vizsgálatuk tárgyát.
A csoport 2015 óta modern technológiát alkalmaz, hogy megvizsgálja, hogyan néz ki a piramis belseje, többek között szkennerekkel és infravörös termográfiával.Mostafa Waziri, az Egyiptomi Régiségek Legfelsőbb Tanácsának vezetője szerint az alagút mennyezete azt mutatja, hogy a piramis súlyának enyhítésére építették.

„De egy nagy kérdőjel, hogy ezt a folyosót azért hozták létre, hogy tehermentesítse a fő bejáratot, vagy könnyítsen egy még felfedezésre váró teret. A szkennelési munka továbbra is további titkok feltárására szolgál."

A csapat által felfedezett eredményekre az elkövetkező években remélhetőleg építeni fognak a tudósok. Szóval, bár azt hinnénk, hogy mindent tudunk a híres egyiptomi piramisokról, ez messze nem így van.

A Khufu piramis mintegy 4500 évvel ezelőtt épült Khufu fáraó idején, és továbbra is sok turista keresi fel minden évben. Miután a koronavírus-járvány és a politikai zavargások megviselték az afrikai ország idegenforgalmi ágazatát, az egyiptomi kormány reméli, hogy az áttörést jelentő tudományos felfedezések növelik az érdeklődést az országgal járó lenyűgöző történelem iránt.

A legutóbbi hír a gízai piramisról, amit a Ripost is megírt, hogy a kínai kutatóknak radar segítségével furcsa „buborékokat" sikerült észlelniük az ikonikus építmények felett.
Mint kiderült, ezek a buborékok a magasabb légkörben találhatók meg, és alacsony szélességi fokon képződő forró gázzsebekből állnak – írja az Unilad.

Nézd meg, hogy festenek madártávlatból a gízai piramisok:

 

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek