Ez a 10 legjobb látnivaló Görögországban

A szerteágazó kozmopolita városoktól a lélegzetelállító strandokig összegyűjtöttük a 10 legjobb látnivalót Görögországban.

Ez a 10 legjobb látnivaló Görögországban - köztük van Athén isForrás: Sven Hansche/Shutterstock

Ez a 10 legjobb látnivaló Görögországban, amelyeket semmiképpen se hagyj ki:

Görögországban számos látnivaló van, ezért sem volt könnyű dolgunk, amikor összegyűjtöttük nektek azokat, amelyeket semmiképpen sem szabad kihagynotok, ha ebben a mesés, szigetekkel, ősi romokkal, gyönyörű strandokkal és ínycsiklandozó ételekkel bíró országba látogattok.

Athén

Nyilvánvaló, hogy ha hallottál valamit Görögországról, ismered a gyönyörű fővárosát, Athént. Ez az ősi város tökéletes keveréke az ősi, de modernnek energiáknak, tele természettel, de egyben kozmopolita is. A hatalmas, nyitott utak éttermek és bárok borítják, apró macskaköves utcákat, gyönyörű régi épületeket és helyi tehetségeket bemutató galériákat találsz.

Látogass el a csillagok alatti szabadtéri mozikba, látogasd meg az  Akropoliszt és kóstold meg a legjobb görög ételeket, a helyi éttermekben.

Travelo tipp: menekülj el a lüktető városból (és a hőségből) a National Gardens-be, ahol rengeteg árnyékot találsz, és még egy kis állatkertet is, ahol pávák és vadkecskék élnek.

Parthenon is kihagyhatatlan program GörögországbanForrás: Josh Stewart/Unsplash

Paros

Athénból csupán egy könnyű kompútra és Parosba érsz, ahol minden megtalálható – nyüzsgő mykonos-i éjszakai élet, csillogó fehér sziklák és épületek, ősi építészet. Kalandozz el a kitaposott ösvényekről a buja, félreeső strandok és rejtett hagyományos tavernák felé, ahol a friss halak és a hagyományos ételek legjobb választékát kínálják. A turisták az elmúlt években egy kicsit gyakrabban özönlenek erre a kükladikus szigetre, de még nincs tömegturizmus.

Travelo tipp: ha a legjobb kilátást szeretnéd látni Paros híres Kolymbithres strandjának szoborszerű gránitképződményeiről, foglalj le egy  kajakos kirándulást. Ez tartalmazza a szabadtüdős merülést, valamint egy kiszállást egy kis közeli szigeten, ahol egy otthonos piknikkel várnak.

Paros is lenyűgöző látványForrás: Shutterstock/In Green

Aegina

Pireusz kikötőjétől alig több mint egy órányira található Aegina szigete. Ez fekszik a legközelebb a görög fővároshoz, ezért népszerű célpont a turisták és a helyiek körében. 1827-ben, a görög függetlenségi háború befejezése után egy ideig az újonnan alapított görög állam első fővárosaként szolgált. Manapság a sziget leginkább a pisztáciáról híres, tele van pisztáciafákkal, és úgy gondolják, hogy ez a világ legjobbja.

Travelo tipp: érdemes ellátogatni az Athéné istennőnek szentelt híres Aphea templomba, a  Szent Nektariosz kolostorba  és a közeli lakatlan Moni-szigetre, ahol vad pávák és szarvasok sétálnak zavartalanul.

Aegina kikötője is érdemes egy látogatásraForrás: Flickr.com

Nafplio

Aranyos macskaköves utcáival és bougainvillea-borítású tavernáival Nafplio óvárosa ideális egy romantikus étkezéshez vagy egy kellemes délutáni sétához – ha meg tudsz küzdeni a tömeggel. Szerencsére nyugalmat lelhetsz a Peloponnészosz homokos partjain, sok strand csak egy rövid sétára vagy autóútra található a központtól. Ha olyan kultúrára vágysz, amely segít elérni a napi lépésszámot, küzdd meg a Palamidi-erőd mind a 999 lépcsőjét, de lehetőleg ne délben, a tűző napon.

Travelo tipp: az óváros bája és a lenyűgöző partvonal keveréke tökéletes pihenőhelyet biztosít a nyüzsgő Athén után. Ha a központban tartózkodsz, óvakodj a hihetetlenül szűk utcáktól, ahol nagyon nehéz autóval közlekedni.

Kréta

Görögország legnagyobb szigetének felfedezéséhez autóra lesz szükséged, de ha arany strandokat, omlós óvárosokat, világszínvonalú múzeumokat és UNESCO-örökségi helyszíneket keresel, Kréta minderre tökéletes. A nyugati Chania a sziget legélénkebb része, míg a keleti Sitia érintetlen öbleiről és homokos strandjairól híres – tökéletes vidéki és festői menekülés.

Travelo tipp: a természetbarátok kirándulhatnak Szamárián, Európa leghosszabb szurdokán, a kultúrvadászok felfedezhetik a minószi palotákat, a gyerekek pedig garantáltan jól érzik magukat a sziget számtalan víziparkjában.

Kréta is csodákkal vár - illusztrációForrás: Shutterstock/ Sakis Papadopoulos

Szantorini

Az Égei-tenger egyik Kükládok szigetének, Szantorininek a látványát  úgy tűnik, hogy a görög istenek alkották: fehérre meszelt falvak koronázik a szigetet, ahonnan kilátás nyílik a fenséges partvonalakra, a vidéki szőlőültetvények hatalmas szakaszokon ívelnek át a szárazföld belsejében, a strandok pedig lenyűgözőek. Sok felfedezés vár a felfedezőkre, az ínyencek és a kultúrkedvelőkre, a régészeti lelőhelyektől a fürdőhelyekig, valamint a ragyogó borokig és ételekig.

Szantorini szuper éttermekkel várForrás: restaurant-ambrosia.com

Zakynthos

Zakynthos, a bulira kész tömeget vonzza a hírhedt laganasi éjszakai szórakozóhelyre, de ez a napsütötte jón-sziget – amelyet a velenceiek „Kelet virágaként" neveznek – a Medve-szigetek legszebb tájaival is megáldották az istenek. Ide tartozik a látványos Shipwreck Beach, amelynek tiszta, fehér sziklákkal övezett, világoskék vize csak hajóval érhető el, valamint a Zakynthos Marine Park, ahol fókák és teknősök élnek. Ez a sziget valóban vad, többféle értelemben is.

Zakynthos a magyarok egyik kedvenc célpontja Görögörszágban - illusztrációForrás: Greg Montani/Pixabay

Tinos

A faragott márványhomlokzatú épületeiről – és egyre inkább virágzó ételkínálatáról – híres Tinos egy újabb ékszer a Kikládok szigetvilágában. Ahhoz, hogy odaérj, Mykonosba kell repülnöd, majd kompra szállnod. Megéri az utazás: itt készülnek a legjobb görög borok, és a zsályaillatú dombok között Európa minden tájáról érkező szakácsok nyitottak éttermeket. Legtöbbjük Chora városában található – a Thalassaki hagyományos görög menüjét ajánljuk.

Naxos

A Kikládok legnagyobb szigete, Naxos a turisták számára legkevésbé feltárt szigetek közé tartozik – ami azt jelenti, hogy félreeső homokos strandokra és visszafogott, nyugodt légkörre számíthatsz. Hihetetlenül sok változatosság, egy hihetetlenül kis helyen. Felmerészkedhetsz apró, magasan fekvő hegyi falvakba, vagy lustálkodhatsz a selymes homokos strandokon, távol a turistatömegtől.

Naxos is kellemes élményekkel várForrás: Shutterstock/Sven Hansche

Korfu

Olaszos falvak, díszes paloták és romantikus strandok várnak, ha ellátogatsz a buja szigetre, ahol egykor a Durrell család élt. A korábbi betolakodók által hagyott különféle hatásokkal Korfu olyan hely, ahol gyömbéres sört ihatsz a görög salátához, sétálhatsz a bizánci és velencei építészettel teli utcákon, és találkozhatsz modern szerzetesekkel Paleokastritsa látványos középkori kolostorában. A városnézéssel eltöltött fárasztó nap után pedig nyilvánvalóan egyenesen a türkizkék Jón-tengerbe ugorhatsz – írja a Timeout.

Korfu, Ahílio vagy (régiesebb nevén Achilleion) gyönyörű műemlékekkel várja a turistákatForrás: achillion-corfu.gr

 További görögországi tippekért nézd meg az alábbi videót:

 

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek