A nagymamát 2 órán át szorította egy 4 méteres piton, ami az otthonában támadt rá

A 64 éves Arom Arunrojt, aki a thaiföldi Bangkok közelében található Samut Prakanban él, 2 órán át szorította egy 4 méteres piton, ami az otthonában támadt rá. Végül a nagymamát a szomszédja és a rendőrség közös erővel mentették meg.

A nagymamát 2 órán át szorította egy 4 méteres piton, ami az otthonában támadt rá - illusztrációForrás: Shutterstock/ Agus_Gatam

 A nagymamát 2 órán át szorította egy 4 méteres piton, ami az otthonában támadt rá Thaiföldön

Egy hatalmas, 4 méteres piton a thaiföldi otthonában támadt meg egy nőt, miközben mosogatott. A méretes kígyó azonnal köré tekeredett.

A 64 éves Arom Arunroj csodával határos módon túlélte a 20 kilogrammos súlyú piton szorítását. A kígyó megharapta, miután bekúszott a Bangkok közelében lévő otthonába. A nagymama túlélte a kétórás megpróbáltatást, mielőtt a mentők behatoltak volna otthonába, és kiszabadították a kígyó szorításából.

A nagymama elmesélte a thai médiának, hogy 20:30 körül mosogatott, amikor valami megharapta a lábát. Amikor lenézett, rájött, hogy egy kígyó volt.

Miután megpróbálta leküzdeni a pitont, segítségért kiáltott, de rájött, hogy egyedül van és senki sem jött, aki segíthetett volna neki. Megragadta a piton fejét, remélve, hogy az állat elengedi, „de nem tette, hanem folyamatosan fojtott" – magyarázta. A thai média szerint este 10 körül egy szomszéd végre meghallotta kétségbeesett kiáltásait, és felvette a kapcsolatot a rendőrséggel.

Megmenekült a kígyó szorításától

A helyi rendőrség őrmestere, Anusorn Wongmali Anusorn úgy emlékezett, hogy berúgta az ajtót, és hangot hallott bentről. Azt mondta, valószínű, hogy a piton egy ideje fojtotta a nőt, „mert sápadt volt a bőre. Egy nagy piton volt. Láttam egy harapásnyomot a lábán, de tudtam, hogy a testén máshol is lehet." 
Az első felvételeken jól látszik, hogy a nagymama dereka köré csavarodott piton körülbelül 4 méter hosszú volt, és több mint 20 kilót nyomott.

A rendőrség felvette a kapcsolatot a She Poh Tek Tung mentőszervezettel, hogy eltávolítsák a kígyót, Aromot pedig kórházba szállították kezelésre. Bár a piton harapása nem mérgező – mivel fullasztás útján öli meg zsákmányát –, kezelés nélkül fertőzéseket okozhat.

Nem ez volt az első pitontámadás idén Thaiföldön

2023-ban körülbelül 12 000 embert kezeltek mérgező állatcsípés miatt Thaiföldön, közülük 26-an haltak meg kígyómarás következtében. A múlt hónapban ugyanezen a területen egy férfi a vécéjén ült, amikor egy piton megharapta a heréit. Öklével és vécékefével sikerült elvernie és megakadályoznia, hogy a hüllő tovább csússzon az otthonába – írja a Mirror. 

Videófelvétel készült a nagymamáról, amikor rátaláltak:

 

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek