Így élte túl a tinédzser, hogy 49 napon át sodródott a tengeren élelem és víz nélkül

Ez úgy hangzik, mintha egy hollywoodi film lenne, de Aldi Novel Adilang számára ez a rettegéssel teli valóság volt. Elmondjuk, hogyan élte túl a tinédzser, hogy 49 napon át sodródott a tengeren élelem és víz nélkül.

Így élte túl a tinédzser, hogy 49 napon át sodródott a tengeren élelem és víz nélkülForrás: Shutterstock/ Your Hand Please

A tinédzser 49 napon át sodródott a tengeren élelem és víz nélkül

Meglepő módon egy tinédzser, miután majdnem 50 napra eltévedt a tengeren, elárulta, hogy nem ez volt az első eset, hogy ez történt vele.

2018 júliusában, az akkor 18 éves fiatalember a rompongnak nevezett halászkunyhójában dolgozott, amikor bekövetkezett a katasztrófa. Elszakadtak a kunyhót a tengerfenékhez rögzítő kötelek, ezért Aldi elsodródott és onnantól teljesen ki volt szolgáltatva az óceánnak. Már körülbelül 77 mérföldre volt az indonéziai Sulawesi-szigetektől, amikor a horgonya csődöt mondott horgonyzás, és tovább sodródott a tenger felé.

Így élte túl a tengeren

A helyzetet tovább súlyosbította, hogy Aldinál nem volt semmilyen biztonsági vagy navigációs felszerelés, és nem tudott kormányozni sem. A tinédzser lényegében semmit sem tehetett azon kívül, hogy várta, mi lesz a sorsa.

Aldi korlátozott élelmiszer-készlete rizsből, fűszerekből és tiszta vízből egy hét után elfogyott. A túlélés érdekében a tinédzser halat fogott, amelyet a kunyhóján lévő kerítés egy részének elégetésével próbált megfőzni, vagy egyszerűen nyersen elfogyasztotta.

A legnagyobb kihívást azonban az jelentette számára, hogy elegendő tiszta vízhez jusson. Megfelelő szűrő híján Aldi benedvesítette a pólóját, és azon keresztül ivott tengervizet, hogy csökkentse a benne lévő só mennyiségét.

A 49 nap alatt, amíg a tengeren volt, 10 hajó haladt el a tizenéves mellett, de egyikük sem vette észre őt. Egészen augusztus 31-ig - amikor egy szenet szállító hajónak feltűnt a semmi közepén lebegő kajiba. Mivel nem tudta, hogy 1200 mérföldet sodródott a csendes-óceáni Gaum vizeire, Aldi segítségért kiáltott hordozható rádióján.

A tinédzsernek szerencséje volt, hogy nem került egy pusztító viharba, így megmenekült a haláltól - illusztrációForrás: MTI/EPA/YNA/-

Megmenekült a haláltól

Szerencsére a panamai hajó legénysége meglátta a bajba jutott fiút, felhúzták a fedélzetre, adtak neki váltóruhát és innivalót.

A felvételek megörökítették Aldi megmentésének drámai pillanatát, és megmutatták, ahogy a kimerült tinédzser felmászik a hajó oldalán lévő kötéllétrán, miután a vízbe vetette magát, hogy megragadja azt. A legénység óvatosan felhúzta a fedélzetre, majd takarókba burkolták.

Egy hétig maradt velük, amíg el nem érték Japánt. Két nappal később pedig visszarepült Indonéziába, hogy újra a családjával lehessen. Meglepő módon Aldi a BBC-nek elmondta, hogy nem ez volt az első eset, amikor túlélte, hogy eltévedt a tengeren. Valójában már kétszer is megtörtént vele - bár azok az alkalmak sokkal rövidebbek voltak. „Az első alkalommal egy hétig voltam a vízen, és a tutaj tulajdonosa segített. A második alkalommal két napig voltam a vízen, és szintén a tutaj tulajdonosa segített."

Aldi feladata az volt, hogy meggyújtsa a rompong lámpáit, amelyek a halak vonzására szolgálnak. A fiatal srác egyéves szerződést írt alá, és 134 dollárt kapott.De nem meglepő módon Aldi azt mondta, hogy a legutóbbi incidens elvette a kedvét a hajózástól, és nem fog visszatérni a munkájához – írja az Unilad.

A drámai mentést kommentálva az emberek megdicsérték a bátor tinédzsert.
Az egyik közösségi média felhasználó így fogalmazott: „Még ha rendelkeznék is túlélési készségekkel, megőrültem volna, ha egyedül lennék azon a tutajon, az óceán közepén, ilyen sokáig!".

Egy másik azt írta: „Gondoljatok azokra a szörnyű éjszakákra, amelyeket egyedül kellett elviselnie az óceánon. Minden egyes pillanatban bizonytalanságban és félelemben élt. El sem tudom képzelni. Elképesztő."

A drámai mentést itt nézheted meg:

 

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek