Mindenét eladta egy világ körüli hajóút miatt, de nagyon ráfázott

Kitiltották a hajóról azt a floridai nőt, aki mindenét eladta egy hároméves világ körüli hajóút miatt, miután kiszivárgott egy általa írt WhatsApp privát üzenet. A floridai, kétgyermekes Jenny Phenix, 265 000 font értékű világkörüli hajóútra fizetett be, ám a hároméves európai, ázsiai és amerikai út jelentős késésekkel indult.

Ms. Phenix élete kalandjára készült, a világ körüli hajóút új fejezetet nyitott volna az életében, de nem úgy alakultak a dolgok, ahogy eltervezteForrás: Facebook

Mindenét eladta egy világ körüli hajóút miatt

A szerencsétlenül járt Villa Vie Odyssey fedélzetén vesztegelő utasok az új indulási dátumra várnak, miután három hónapig Belfastban rekedtek. Ms. Phenix (68) eladta a vagyonát, hogy részt vegyen élete nagy kalandján és egy igazi álomnyaralásra induljon. Azt tervezte, hogy mivel útközben Miamiban is megállnak, átveszi a holmiját a körút hátralévő részére.

Belfastban vesztegel a hajó

A folyamatos késések közepette azonban közölte utastársaival a WhatsApp csoportban, hogy a hajó szerinte nem fog kikötni Miamiban. Aggodalmának adott hangot amiatt, hogy a hatalmas hajó felújítási munkálatai még a belfasti indulása után is folytatódhatnak, és ideiglenes kabint kell használnia, mert azt, amelyet lefoglalt, még mindig a legénység használja.

Ezek az üzenetek kiszivárogtak a hajót üzemeltető Villa Vie Residences tulajdonosaihoz. Ezután közölték vele, hogy az utazásra vonatkozó szerződését felmondták „a közösség morálját befolyásoló magatartás" miatt.

A Telegraph jelentése szerint Kathy Villalba, az operatív igazgató azt mondta neki: „Több mint egy tucat hivatalos panaszt kaptunk a többi utastól a folyamatos panaszaival és negativitásával kapcsolatban. Ez a viselkedés jelentősen befolyásolta a többi utas morálját és jólétét. Tekintettel a rengeteg visszajelzésre, végleg fel kell mondanunk a szerződését, hogy megőrizzük közösségünk jólétét és elégedettségét" – írta Villalba a Telegraph szerint.

Ms. Phenixet megdöbbentette az értesítés. „Soha nem voltam durva vagy tiszteletlen, és soha nem vettem részt személyes támadásokban. Ezek privát beszélgetések voltak – semmit sem tettem közzé a közösségi média felületein. Hozzátette, hogy nem ő volt az egyetlen, aki ideges, mivel az első út időpontját folyton halogatták. „Az utasok frusztrációja minden késés után nőtt. De tény, hogy általában én voltam az egyik legszókimondóbb, amikor fontos kérdéseket tettem fel. Sok lakos megköszönte privátban, hogy az egész csoport nevében szót emeltem" – mondta Phenix asszony.

Az utasok, akik közül néhányan eladták otthonukat, hogy részt vegyenek az utazáson, korábban is beszéltek a Belfastban kikötött hajó küzdelmeikről. Holly Hennessy (67), aki szintén floridai származású, macskájával, Captainnel utazik, és mindent megtesz, hogy alkalmazkodjon az új környezethez.
Nem nyárnak tűnt Belfastban, számomra tél volt. Hozzászoktam a floridai napsütéshez. Ki kellett mennem D-vitamin tablettát venni" – mondta korábban a Telegraphnak.

Belfastban vesztegel a javítások miatt az óceánjáró hajóForrás: Villa Vie Residences

Nem ez az első hajóút, amire ráfázott

Ms. Phenix minden tervét a hároméves körútra fűzte fel, miután egy másik lakóhajó-program, a floridai székhelyű Life at Sea csődöt jelentett – és 22 700 fonttal tartozott neki. Phenix asszony ezután befizette a világkörüli hajóút letétjét, és azt tervezte, hogy a fedélzeten eldönti, hogy 91 000 és 265 000 GBP közötti összeget költ-e egy kabinért, vagy csatlakozik a társaság Endless Horizon programjához. Ezt követően májusban Southamptonba, Angliába repült, hogy elinduljon a 147 ország 425 úti célját érintő hajóútra.

„Egy rövid késésről kaptunk értesítést, de semmi sem tűnt kritikusnak, és természetesen az utazási terveket és a szállodafoglalásokat hónapokkal korábban elkészítették" – mondta Phenix.

De a tengerjáró társaság ekkor bejelentette, hogy a hajót május 30-án Belfastba helyezik át, és további problémákat fedeztek fel a Harland & Wolff hajógyár szárazdokkjában – amely a halálra ítélt Titanic hajó építéséről híres. Mivel a hajó négy évig tétlenül állt a járvány alatt, a tanúsítványai lejártak, és ahelyett, hogy egyszerűen megújíthatta volna, a Villa Vie-nek a nulláról kellett kezdenie.

Egyre népszerűbbek az óceánjáró hajók programjai, amelyek számos országban kikötnek - illusztrációForrás: Shutterstock

Mike Petterson vezérigazgató elmagyarázta a CNN-nek, hogy a problémák akkor merültek fel, amikor a a tanúsítást végző DNV cég dokumentációt kért a hajó korábbi javításairól, amelyet Fred Olsen nem adott.

A javítások közepette a lelkes utasok Belfastban rekedtek, míg Phenix asszony nemrégiben tért vissza hazájába, miután csatlakozott egy másik világkörüli körút utolsó szakaszához.

Azt mondta, hogy az Odyssey-re fizetett letétjét részben visszafizették, de még mindig nehezen tudja megérteni, mi történt. "Még csak el sem tudom magyarázni az érzelmi pusztítást és azt a fizikai terhet, amelyet ez okozott számomra" – mondta Phenix. „Hetek teltek el, mire nyugodtan tudtam beszélni a helyzetről, és el is tudtam magyarázni a gyerekeimnek. A lányomnál kell maradnom, amíg ki nem találok egy teljesen új tervet az életemre" – tette hozzá.

Petterson úr azonban azt mondta, hogy Phenix asszony „több feltételt megszegett, és aláírt egy titoktartási megállapodást. A többi utas megszavazta, és beleegyeztek, hogy fenntartsák a felfüggesztését, mi pedig tiszteletben tartjuk ezt a döntést."

A hajó a jövő héten útnak indul, miután az Odyssey tengeri próbákat tartott – írja a Dailymail

Nézd meg, hogy az Endless Horizons óceánjáró milyen luxussal várja az utazókat:

 

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek