Igaz történet: Négy hónapos kisbabájukkal vágtak neki a világkörüli útnak

Ismerd meg Nadia Akhtart és Irfan Azizt, akik 2022-ben négy hónapos kisbabájukkal vágtak neki a világkörüli útnak. Soha nem tekintettek hátra, és lemondtak arról, amit „a félelem diktálta életnek" hívnak.

Igaz történet: Négy hónapos kisbabával vágtak neki a világkörüli útnak, azóta is úton vannak ZakariyavalForrás: Instagram/FieldofVisions

Négy hónapos kisbabájukkal vágtak neki a világkörüli útnak - sok szülő számára ez rémálom, nekik áldás bejárni a Földet a kicsivel, íme az igaz történet:

Útközben a közösségi média sztárjaivá váltak, dokumentálják az utazásaikat, és több mint 80 000 követőnek adnak tanácsokat TikTok- és Instagram- fiókjukon keresztül.

A világkörüli út azután kezdődött, hogy 2019-ben összeházasodtak. Irfan felmondta az informatikai munkáját, Nadia pedig otthagyta az eladói állását – a harmincas éveikben járó pár elhagyta brit otthonát, hogy nyolc hónapon át beutazza a világot.

Járjuk be a Földet!

Amikor visszatértek, „egyből visszatértek régi életükbe", kilenctől ötig dolgoztak, letétet gyűjtöttek egy házra, és „tökéletesen megtervezett életet" éltek.
2021-ben rájöttek, hogy Nadia terhes a most kétéves Zakariyával, és „pánikba" estek. Annak ellenére, hogy aláírták a szerződést az „örök otthonról", azt mondják, rájöttek, hogy „valami hiányzik", és olyan döntést hoztak, amelyet barátaik és családjuk őrült ötletnek tartottak.

Nadia így magyarázza: „A valaha volt legvadabb döntést hoztuk – mindent eldobtunk, hogy bejárjuk a világot. És elindultunk felfedezni. Az emberek azt mondják, ne utazzanak gyerekekkel. Mi azt mondjuk, hogy figyelj csak ránk, nem lehetetlen."

Már két éve utaznak Zakariyával, és a pár azt mondja: „A munkánk felmondásától az új kultúrák megismeréséig háromtagú családként együtt éljük meg álmunkat." Irfan megjegyzi: „Sokat tanultunk a családi utazás fontosságáról. A stabilitást a bizonytalanságra cseréltük, a kijelölt utat pedig a végtelen lehetőségekre. Rájöttünk, hogy régen egy olyan élet csapdájában voltunk, amelyet a félelem diktál. Minden nap egy kaland lett, a világ pedig a mi osztálytermünk. Tanultunk a rugalmasságról, az alkalmazkodóképességről és az emberi kapcsolatok szépségéről."

Nadie megjegyzi: "A legfontosabb, hogy családként megerősödtünk."
A pár elismeri, hogy egy kisgyermekkel utazni „nagyobb kihívás", ami „több tervezést és rugalmasságot igényel", de azt mondja, „egy plusz varázslatot adott hozzá" a kalandjukhoz.

Igaz történet: a család bejárja a Földet - itt a család a pakisztáni Skardu nemzetközi repülőtéren voltForrás: Instagram/fieldofVisions

A trió azóta elképesztő úti célokat látogatott meg

Montenegróban feljutottak az ország „legjobban őrzött titkához", a Pavlova Strana kilátóhoz, ahol azt mondják, „olyan volt, mint egy valós képeslapba sétálni, ahol a táj úgy tárul elénk, mint egy festmény".
Ellátogattak Bosznia-Hercegovina egyik „legmagasabb és legelszigeteltebb falvaiba", amely szerintük „olyan érzés, mint egy időbe fagyott világ", ahol „az élet egyszerű, csendes és nem érinti a modern világ rohanása".

Kenyában egy 180 000 éves földalatti barlangban lévő Diani Beach korallsziklái alatt megbúvó étterembe mentek egy családi vacsorára.

Egy leopárdot is észleltek egy szafari parkban, miközben Srí Lankán – amelyet „a bolygó legalulértékeltebb országának" neveznek – a szülők felmásztak az idegőrlő Ambuluwawa-toronyra, miközben a kis Zakariyát is vitték magukkal. Nem kis bravúr, hiszen egy rendkívül keskeny csigalépcsőt kellett meghódítaniuk, amely a csúcsra kanyarog, 38 méterrel feljebb – írja a Dailymail.

Leopárddal is találkoztak - illusztrációForrás: butterflystoke/Pixabay

Nézték a vízben táncoló oroszlánfókákat az ecuadori Galápagos-szigeteken, amely Nadia szerint „az egyik abszolút kedvenc helyük". „Az ottani tengeri élőlények semmihez sem hasonlítottak, amit eddig tapasztaltunk – hihetetlen volt cápákkal úszni és egy teljesen új világot látni a víz alatt."
Nadia azt mondja:Zakariya születése óta 11 országot látogattunk meg. Malajzia, Indonézia és a Fülöp-szigetek a leginkább gyerekbarátabb országok. Ott az emberek szeretik a gyerekeket, és mindig szívesen segítenek – még akkor is szórakoztatják a gyermeked, amikor étteremben eszel, vagy hajókirándulásra indulsz.

Hozzáteszi: „Az utazás jobb életminőséget, a felfedezés szabadságát és a megszokott rutinon túli élet lehetőségét kínálja. Felszabadító élmény.

Mi volt eddig a világkörüli kalandjuk legjobb része?

„A kötődési idő" – mondja Nadia. – „Felbecsülhetetlen értékű látni, ahogy Zakariya a világ különböző részein nő fel, és annyi időt tölthetek vele."

A legközelebb Japánba, Thaiföldre és Balira utazó pár azt mondja, hogy „jelenleg nem tervezik, hogy abbahagyják az utazást", de hozzáteszik: „Természetesen gondolunk Zakariya oktatására, de még mindig van egy éve a kezdete előtt. Nem vagyunk teljesen biztosak abban, hogy a hagyományos oktatási módszer az, amit szeretnénk. Nagyon sok olyan családdal találkoztunk az úton, akik távoktatásban vesznek részt, ami jól működik náluk, szóval ez számunkra is lehetőség lehet."

A család legközelebb Balira készül, nézd meg a sziget legszebb látnivalóit:

 

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek