A férfi, aki világ minden országában járt, felfedi a legfélelmetesebb helyet

Drew Binsky utazásait részletesen dokumentálja a YouTube- csatornáján, amely közel 4,5 millió feliratkozóval rendelkezik. A férfi, aki világ minden országban járt, felfedi a legfélelmetesebb helyet.

  

Drew Binsky, a férfi, aki világ minden országában járt, felfedi a legfélelmetesebb helyetForrás: Drew Binsky/Instagram

A világ minden országában járt, felfedi a legfélelmetesebb helyet

Mivel Drew a Föld minden országában járt, rengeteg történetet kell elmesélnie. Korábban elmondta az Unilad-nak, hogy a kedvenc országa a Fülöp-szigetek, viszont ahol végül le akar telepedni a feleségével, az Dubaj, mert „ ott minden megtalálható, amit csak az ember akarhat".

Most viszont a világutazó Drew lerántotta a leplet a legfélelmetesebb helyről, ahová eljutott:
„A legfélelmetesebb ország, amit meglátogattam, Csád volt, ez nem vitás. 2018-ban N'Djamenában, Csád fővárosában töltöttem az időt. Soha életemben nem féltem ennyire. Voltak már attrocitásaim, de ilyen súlyosan még nem fenyegettek vagy támadtak meg, mint abban a forró, poros és levert városban. Katasztrofális rendőri üldözésbe keveredtem egy motoron, és több tucat ember támadott meg, mert megpróbáltam fényképet készíteni. Ha nem lett volna egy helyi kemény ember a testőröm, akkor nem vagyok benne biztos, hogy élve kijutottam volna abból az országból" – emlékszik vissza a férfi.

Asszonyok ünnepi öltözetben Moundou-ban, CsádbanForrás: AFP/Joris Bolomey

Noha ez szörnyű élmény volt a világutazó youtuber számára, sok leckét megtanult a csádi incidensből. Azok számára, akik látogatást terveznek a közép-afrikai országba, ezt tanácsolja:

Az ott szerzett tapasztalataimból a következő tanulságokat vontam le: mindig kérdezz, mielőtt lefényképeznél valakit, kerüld a tömeget, beleértve a demonstrációkat vagy tiltakozásokat is. Csád rendkívül veszélyes a terrorizmus, a polgári zavargások, az erőszakos bűncselekmények és az emberrablás veszélye miatt. Nyomatékosan kérem, hogy aki Csádba utazik, kérjen professzionális biztonsági kíséretet, és minden pillanatban legyen nagyon óvatos."

Ha többet szeretnél megtudni a Csádban élő emberekről, nézd meg az alábbi videót:

 

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek