Luxushotel a föld alatt - Ez a szálloda 500 méter mélyen, egy bányában van

A vendégeknek meredek lejtőkön, ősi lépcsőkön, pusztuló hidakon kell átkelniük, hogy egy elhagyatott palabányában hajthassák álomra a fejüket. Bemutatjuk milyen egy luxushotel a föld alatt, ahol a szálloda 500 méter mélyen, egy bányában van.

Luxushotel a föld alatt - Ez a szálloda 500 méter mélyen, egy bányában vanForrás: https://www.go-below.co.uk/

Luxushotel a föld alatt, egy bányában

Az Egyesült Királyságban, Wales-ben, Snowdonia hegyei alatt található, használaton kívüli viktoriánus pala bányában található ez a rendhagyó luxushotel amely arra invitálja a látogatókat, hogy 500 méter mélyen a föld alatt pihenjenek. A látogatók négy rönkház és egy speciálisan kialakított, palatetővel fedett kamra közül választhatnak, amelyek a kényelem és a vad kaland keverékét kínálják.

A fényűző belső terek ellenére a kabinok elérése nem kis feladat. A vendégeknek egy egyórás, megerőltető túrára kell indulniuk, kötélpályákon, elárasztott kamrákon és meredek terepen kell átkelniük, mielőtt megérkeznek az eldugott rejtekhelyre.

Az egykori pala bánya átalakítása mögött álló emberek szerint ez „messze a legmélyebb földalatti alvóhely a bolygón."

A Blaenau Ffestiniog egykori bányászváros közelében található, és azok a vendégek, akik ebben a szokatlan földalatti szállodában foglalnak szállást, olyan élményben lehet részük, mint senki másnak. A Deep Sleep (mély alvás) hetente egyszer, szombat éjszakától vasárnap reggelig tart.

Az élmény délután 5 órakor kezdődik, amikor az utazás vezetője találkozik a vendégekkel a Tanygrisiau bázison. Onnan egy festői, de kihívásokkal teli 45 perces túrára indulnak fel a hegyekbe egy olyan úton, amely bár helyenként meredek, lélegzetelállító kilátást nyújt a távoli walesi tájra.

A csúcson a csoportok sisakot, fejlámpát, hámot és Wellington-csizmát kapnak. Innen búcsút vehetünk a külvilágtól, és bemerészkedhetünk a régi pala bánya szívébe. A Deep Sleep honlapja szerint:A régi üregeken át vezető út meredek és kihívást jelent. Ősi bányászlépcsők, omladozó hidak és mászókák várnak ránk. Az oktató rengeteg történelmi információval szolgál a lenyűgöző környezetről. Körülbelül egy óra múlva 500 méter mélyen a föld alatt leszel - és egy nagy acélajtó jelzi, hogy megérkeztél a Deep Sleep-be!"

Nem könnyű feladat leereszkedni a bányábaForrás: https://www.go-below.co.uk/

A föld mélyén a vendégek félretehetik a szállodában megszokott esti szórakozás gondolatait. Ehelyett egy meleg ital várja őket, mielőtt egy „expedíciós" stílusú ételt készítenek, amelyet a közös piknikasztalnál fogyaszthatnak el.

Az étkezés benne van a szállás árában, és többek között olyan finomságokat tartalmaz, mint a BBQ-val ízesített malachús, a chili con carne, és a csirke keema curry. Általában friss kenyér, saláta, gyümölcs és desszert, valamint tea, kávé, forró csokoládé és hideg italok is járnak hozzá.

A vendégek kiválaszthatják, hogy az egyedi építésű faházak egyikében szálljanak meg, amelyek elég nagyok ahhoz, hogy két egyszemélyes ágyban aludjanak. A szabad helyek függvényében lehetőség van arra is, hogy a „Grotto"-ba - egy elképesztő, kézzel a pala sziklákba vágott helyiségbe - költözzenek, amely szintén alkalmas két személy számára, akik egy franciaágyon osztoznak.

@ohwhataknight_ The world’s deepest underground accommodation… This is Deep sleep and it’s situated 1,375 vertical feet below the mountains of Snowdonia National Park in North Wales.   It opened in April 2023 and is owned by the family run company @gobelow In order to reach it you have to descend for an hour through an abandoned Victorian slate mine.   The journey is a unique adventure which involves crossing ancient bridges, scrambling along via ferratas, and passing through lofty caverns. The former mine can sleep up to 10 people and only runs once per week – Saturday through to Sunday. The accommodation consists of four wooden cabins, which each sleep two people in single beds. The crown jewel is the magical grotto, which has a double bed and has been hand cut into the bedrock of slate. The experience includes an expedition-style evening meal, all hot drinks, and breakfast. Although the temperature is chilly 10 degrees, the accommodation is insulated. It also has fresh running water, is a toilet and Wi-Fi. How amazing is it that one of the most unique accommodations on the planet is located in Wales? Tag a friend who you’d like to stay here with…. Thank you to @benjy_johnson for help with the filming #snowdonia#northwales#wales#visitwales#mines#adventure#caving♬ original sound - Chris Knight

Meglepő módon azonban a Deep Sleep rendelkezik wi-fivel, mobiltelefonos térerő azonban nincs. A világítást egy generátor biztosítja, és a kabinok mindegyike rendelkezik belső világítással, beleértve az éjjeli lámpákat is, és minden szobában vannak tartalék zseblámpák - írja a Mirror

A @ohwhataknight nevű felhasználó, megosztotta tapasztalatait a furcsa táborban töltött éjszakai tartózkodásról. A videóban a felfedező Chris mutatja be élményeit, hozzátéve: „Milyen csodálatos, hogy a bolygó egyik legkülönlegesebb szálláshelye Walesben található".

Azok a kalandor társaink, akik már megtapasztalták ezt az izgalmas földalatti élményt, gyorsan ötcsillagos értékelést hagytak a Tripadvisoron.

Jól szigetelt faházakban is alhatunk a föld alatti szállodábanForrás: https://www.go-below.co.uk/

Az egyikük azt írta: „OMG, a legcsodálatosabb hely, ahol valaha is álomra hajtottam a fejemet. Ezt a „barlangot" látni kell, hogy elhiggyétek. Feküdj az ágyban a teljes, teljes sötétségben, az egyetlen hang a falióra ketyegése, furcsa azt gondolni, hogy a felszín 500 méter magasan van feletted, de nem sokáig gondolkodsz rajta, mert az előmelegített ágy hamarosan nagyon pihentető álomba ringat.".

Egy másik hozzátette: Csodálatos emlékek, amelyek egy életre szólnak. Deep Sleep ... amit ott átéltem, egészen hihetetlen."

Egy másik látogató, aki kezdetben aggódott a bányába való leereszkedés fizikai természete miatt, hihetetlenül érezte magát. Azt mondta: „Tulajdonképpen el sem hiszem, hogy ezt megtettük, ez egy fantasztikusan egyedülálló élmény, amelyet sehol máshol nem találnád meg meg."

Bővebben a bányában található luxushotelről az alábbi videóból informálódhatsz:

 

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek