Pillanatok alatt elnyelte a futóhomok, így menekült meg a házas nő

Jamie Acord a tengerparton sétált, amikor pillanatok alatt elnyelte a futóhomok. A házas nő a férje gyors közbelépésének köszönheti az életét.

Pillanatok alatt elnyelte a futóhomok, így menekült meg a házas nő - illusztrációForrás:Felix Lipov/Shutterstock

Jamie Acord a tengerparton sétált, amikor a furcsa jelenségre, futóhomokra bukkant. A kalandfilmekből sokunk számára ismerős trükk - a szerencsétlen áldozat átkel egy tökéletesen szilárdnak tűnő földdarabon, hogy aztán hirtelen térdig gázoljon a mocsárban vagy homokban. Hacsak nem kapaszkodik meg egy barátjába vagy a közelben lévő, kéznél lévő indába, a szerencsétlen áldozat lassan elsüllyed, és csak a kalapja marad a tetején, ami komor emlékeztetőül szolgál a sorsára.

A valóságban a futóhomok sokkal kevésbé halálos, mint ahogy azt a filmek alapján gondolnánk. Nagyon valószínűtlen, hogy elmerülj a futóhomokban, de attól még csapdába eshetsz, ami problémát jelenthet, ha segítség nélkül, elszigetelt helyen vagy.

Jamie szerencséjére azonban a férje kéznél volt, hogy segítsen. A közösségi médiában közzétett bejegyzésében felidézte az esetet, és figyelmeztette a többi strandolót: „Csak hogy tudjátok, mindazoknak, akik szeretik a George Popham Beach-et, szombaton ott voltam a férjemmel, élveztem a kelemes sétát a tengerparton a dagályjelzés mentén majdnem a dűnékig, amikor beleestem egy víznyelőbe és elnyelt a futóhomok.

Jamie és Patrick boldogan folytatják a közös életüketForrás: TikTok

Csípőig beleestem, egy pillanat műve volt az egész. Szerencsére ott volt velem a férjem, aki kihúzott, mert egyedül képtelen lettem volna kikecmeregni. Nem éreztem a szilárd talajt a lábam alatt. A lábam és a térdem lehorzsolódott, valószínűleg a gödörben lévő kövektől vagy botoktól.

Ha kisgyerek lettem volna, eltűntem volna a lyukban. Az volt a legfélelmetesebb az egészben, hogy miután a férjem, Patrick kihúzott, a lyuk azonnal eltűnt – emlékezett vissza a félelmetes esetre Jamie.

A továbbiakban kifejtette, hogyan került a homok a partra, és azt írta: „Az erdőőrök azt mondták, hogy az elmúlt év áradásai és eróziója miatt a Morse-hegy közelében lévő folyó most a strand eleje körül kanyarodik az óceánba, és ez okozza a futóhomokszerű homokot a strandon, ami miatt az emberek jobban küzdenek vagy elakadnak séta közben."

(Forrás: Unilad)

Az alábbi videóban bemutatják, hogyan élheted túl, ha a futóhomok csapdájába kerülsz:

 

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek