Turisták vigyázat! Ezek a legveszélyesebb városok a gyalogosok számára

Sok esetben a legjobb gyalog felfedezni egy város látnivalóit, ám ez némely helyeken komoly veszélyeket tartogat magában. Turisták vigyázat! Mutatjuk, hogy melyek a legveszélyesebb városok a gyalogosok számára.

Turisták vigyázat! Ezek a legveszélyesebb városok a gyalogosok számára - Kairó is közéjük tartozikForrás: Shutterstock/ Matyas Rehak

Gondoltad volna, hogy ezek a legveszélyesebb városok a gyalogosok számára?

„Lakuriqidites" felhasználó indította el a vitát a Redditen az „Utazás" fórumon, amikor megkérdezte, hogy kinek melyik városban/országban volt a legrosszabb tapasztalata gyalogosként. A beszélgetést a Dailymail szemlézte.

Kairó, Egyiptom

Egyiptom legnagyobb városa és fővárosa néhány gyalogos turistát alaposan elszomorított, a Redditor „mscherrybaby007" pedig „pokolnak" nevezte.

„Wandercay" felhasználó egyetértett: „A járművezetők gyakran az út másik oldalán vezetnek, és úgy tűnik, hogy a legtöbben nem tartják be a szabályokat. Ráadásul amikor a városban sétáltunk, a sofőrök próbáltak pénzt kérni tőlünk, követtek és nem hagytak magunkra."

"Elegant-Passion2199" hozzátette: „Kairóban annyi pénzt költöttem taxikra, hogy az elképesztő! Nincsenek járdák és a helyi lakosok állandóan zaklattak, hogy vásároljak tőlük cuccokat. Hatalmas a hőség, rengeteg a szemét és elviselhetetlen szagok terjengenek az utcákon."

Houston, Texas

A Redditor „Refrito_perdido" Houstont „messze az Egyesült Államok legrosszabb gyalogos városának" nevezte.

A felhasználó elmagyarázta: „Nincsenek járdák, vagy közvetlenül az út mellett vanak, ráadásul az övezetekre vonatkozó törvények vagy butaságok, vagy nem léteznek. Így egyik helyről a másikra sétálni egyszerűen nincs értelme.

„koreamax" felhasználó hozzátette: „San Franciscóban nőttem fel, és azt hittem, a legtöbb város járható. Meglátogattam Houstont, és elmentem egy éjszakára a barátaimmal. Részegen azt mondtam, hogy visszamegyek gyalog a szállodámba. Négy órámba telt. Egyáltalán nem gyalogos barát a város kialakítása."

'thrwaway75132' felhasználó szerint „Még ha látod is, hogy merre kell menned, van egy nyolcsávos út kereszteződés nélkül közted és az úti célod között."

Houstonban is katasztrofális a gyalogos közlekedésForrás: Shutterstock/ Discover Beautiful World

Hanoi, Vietnám

Vietnám fővárosát, Hanoit leginkább azért bírálták, mert a gyalogosokat az utakra kényszeríti.
'Aceholio404' azt írta: Hanoi messze a legrosszabb sétaélmény, amit valaha el tudtam volna képzelni. A járdákat szó szerint elborítják a motorok vagy az éttermek hordozható székei, amelyeket gyorsan elrejtenek, amikor odajön a rendőrség, mivel ez nem megengedett. Egyetlen háztömböt sem mehet megtenni anélkül, hogy ne kelljen kilépni a rendkívül forgalmas utcákra."

„Az igazat megvallva, ez tovább növeli az élményt, és szeretném megjegyezni, hogy ez egy jó város és egy nagyszerű ország, de meg vagyok győződve, hogy nincs rosszabb gyaloglási élmény egy városban" – írja egy másik felhasználó.

Amszterdam, Hollandia

Akár 400 kilométernyi kerékpárútjával Amszterdam tökéletes a kerékpárosok számára, de – ahogy néhány Redditor rámutat – a gyalogosoknak egyáltalán nem.
„FroeverKangaroo" így emlékszik vissza: „Amszterdam gyalogosként stresszes volt számomra. A kerékpárok lerohantak. Kicsit kijjebb a városközponttól, a látnivalók megtekintésére tett napi sétánkra indulva, osztoznunk kellett a kerékpárosokkal a járdákon. Életveszélyesek voltak."

„AW23456__99" felhasználó hozzátette: „Délkelet-Ázsiából származom, és Amszterdam gyalogosként nagyon nyugtalanított."

Amszerdamban veszélyesen közlekednek a biciklisek a redditorok szerintForrás: Shutterstock/ Sergii Figurnyi

Fülöp-szigetek

'A_panda_named_ewok' így emlékezett vissza a fővárosban tapasztalt élményeire: „Manila félelmetes, ha gyalog vagy. A Fülöp-szigetek gyönyörűek, az emberek hihetetlenül barátságosak, de ha megpróbálsz átkelni azokon a hatalmas utakon, amelyeken nincs átkelőhely, a szó szoros értelmében az életeddel játszol."

A „Cgtdream" felhasználó egyetértett: „A manilai kereszteződések igen veszélyes sport, többször majdnem meghaltam, amikor átkeltem."

'sudoku602' egy még groteszkebb élményt írt le: „Egyszer taxiba kellett szállnom, hogy átkeljek az úton, mert a gyalog lehetetlen volt."

„Gie_lokimum" amikor legutóbb meglátogatta egy barátját, 30 percbe telt, míg átkelt az úton.

Bali, Indonézia

Annak ellenére, hogy az egyik legnépszerűbb turisztikai célpont, Bali nem gyalogosbarát a Reddit felhasználói szerint.
„Legitamate_Map963" ezt írta: „Bali gyalogosan alig járható a turisztikai területeken – nincs járda, és óriási a forgalom."

„CityboundMermaid" így válaszolt: „Igen, Balin hiányoznak a járdák, ami nagyon vad élménnyé teszi a közlekedést, éjszaka pedig egyenesen katasztrofális."

„bb79" felhasználó egyetértett: „Bali is megkapja az én szavazatomat. Ubudban állandóan azt kérdeztem: Hol van a gyalogút? Úgy tűnik, minden épületnek és üzletnek megvan a maga rögtönzött sávja keskeny, szétválasztott csempéből vagy betonból, esetleg szennyeződésekből, de mégis legtöbbször könnyebb a forgalmas úton gyalogolni."

Balin főleg éjszaka veszélyes a gyalogos forgalomForrás: Shutterstock/ Andrea Izzotti/

 Mielőtt Balira, Indonéziába utazol, érdemes megnézned az alábbi videót:

 

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek