150 évig sodródott a palack a tengeren, benne egy rejtélyes üzenettel

A tengerparton valami menőt találni mindig szórakoztató, de a legtöbben nem számítanak rá, hogy egy 100 évesnél idősebb régiséggel találkoznak. 150 évig sodródott a palack a tengeren, benne egy rejtélyes üzenettel, míg meg nem találta egy tiktoker.

150 évig sodródott a palack a tengeren, benne egy rejtélyes üzenettel - illusztrációForrás: Shutterstock/ joserpizarro

A közösségi média egyik felhasználója úgy véli, hogy a legrégebbi palackpostát fedezték fel egy üvegben. A TikTok felhasználó, @asmythco megosztotta a leletet a követőivel.
A videóban a következőt mondta: „Július 3-án találtam egy üzenetet egy üvegben a tengerparton. A benne lévő cédulán az állt, hogy a Neptune jacht Atlantic Citynél, New Jerseynél, augusztus 6-76. Az üveg külsején Barr and Brother, valamint a Philadelphia feliratok szerepelnek.

Az 1976 augusztusában írt üzenet is egy elég régi időpont, ám az üveg még régebbinek tűnt, ezért egy kicsit mélyebbre ásott a TikTok-felhasználó.

A kutatás közben kiderült, hány éves az üveg, és milyen korszakban volt forgalomban.
A tiktoker így folytatta a videóban: „A Philadelphia Inquirer riportere segítségével a mai napon véget ért a Barr and Brother palack utáni vadászat. Az üveg valószínűleg 1900 előtti, tehát ez azt jelenti, hogy inkább 1876-ból, mint 1976-ból származik a benne talált üzenet. Tehát ez a legrégebbi üzenet, amelyet valaha palackban megtaláltak."

@asmythco We used a cork screw and the rest was up to my niece. She is a gentle soul with tiny pointy fingers. #messageinabottle#historytok#newjersey#historybuff#philadelphia#oldest#found#beach#ocean#fypage#fy♬ original sound - A Smyth Co

Egy másik videójában a felhasználó elmondta, hogyan találta meg az üzenetben említett hajót, és rájött, hogy melyik évből származik. Egy 1874-ből származó philadelphiai újság digitalizált példányában felfedezett egy cikket, amely a hajó építését hirdette meg.Az 1874. április 24-i jelentés így szól: „Samuel Gale kapitány, a New Jersey állambeli Atlantic City városából, éppen most épített egy csodálatos jachtot, amelyet a város Neptune Clubja után „Neptunnak" keresztelt el.

@asmythco The message in a bottle mystery conitnues ##messageinabottle##historytok@@The Philadelphia Inquirer@@newspaperscom ♬ original sound - A Smyth Co

A videóhoz az egyik felhasználó ezt írta: „Alig egy hónappal azelőtt ünnepelték a nemzet 100. évfordulóját, tényleg ez a legrégebbi üzenet egy üvegben, amit valaha találtak? Szerencse, hogy találkoztam a videóddal, ez valóban fantasztikus."

Egy másik hozzátette: „Aki antik üvegeket gyűjt/kiás, az tudja, hogy ezek az üdítős palackok ikonikusak voltak az 1860-as és 80-as évek időszakában."

Az USA 100. évfordulóján, ez hihetetlen! Képzeld el, hogy 1876-ban ünnepeljük a 4. születésnapot. Barátokkal iszunk egy hajón... Nem is gondolták, hogy több mint 100 év múlva mi is ugyanezt fogjuk tenni" – írta egy másik felhasználó

(Forrás: Unilad)

Egy család szintén talált egy különös palackpostát, amiről az alábbi videóban mesélnek:

 

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek