Megszavazták: Ezek a legfurcsább úti célok

Ha úgy érzed, hogy ötletekre van szükséged egy különleges nyaraláshoz, ne keress tovább, mert az utazók egy online vitában megszavazták, melyek a legfurcsább úti célok, ahol valaha jártak. Mi pedig kiválasztottunk néhány gyöngyszemet.

A legfurcsább úti célok között van a Haw Par Villa, SzingapúrbanForrás: Shutterstock/SHEE HENG CHONG

Nézzük, mik a legfurcsább úti célok

A Dailymail szemlézte a „pacinosdog" nevű felhasználó által a Redditen elindított szavazást, amikor megkérdezte: „Mi a legfurcsább hely, ahol valaha jártál? Ez jelenthet egy olyan helyet, amelynek furcsa hangulata van, vagy egy olyan helyet, amely teljesen elüt az ország vagy a régió többi részétől".

Haw Par Villa, Szingapúr

A Haw Par Villa, korábbi nevén Tigrisbalzsam-kert, egy 8,5 hektáros tematikus park, amelyet a kínai mitológiának szenteltek - egy Redditor szerint „pokolian furcsa". A „Truncated_Rhythm" nevű felhasználó ezt írta: „A Haw Par teljesen lenyűgöző volt! De pokolian furcsa. Viszont mégis imádtam!'

Mi van benne? Egy felhasználó elárulja, hogy 'tele van furcsa szobrok és jelenetek ezreivel, amelyek a pokolban szenvedő embereket, lefejezéseket, kínzási jeleneteket és egymást gyilkoló állatokat ábrázolnak'.

'Skyortik' megjegyezte: A szülők azért viszik oda a gyerekeiket, hogy viselkedjenek. Az iskolák is. Egyszer a szüleimmel mentem oda, amikor ötéves voltam, egy másik alkalommal pedig iskolai kiránduláson, nyolcévesen."

„Több mint 30 éve voltam ott utoljára, de a képek beleégtek a lelkembe" – írta egy másik felhasználó. 

Megelevenedik a mitológia a szobrok általForrás: Shutterstock/DerekTeo/

Moneygall, Írország

Barack Obama 2011-ben látogatott el az Offaly és Tipperary megyék határán fekvő Moneygallba, miután megtudta, hogy ük-ük-ük-ük-ükapja onnan származik. Azóta a város a 44. amerikai elnök szentélyévé vált.

A „Maddy_egg7" nevű látogató a következőket írta: „Nagyon furcsa volt látni ennyi kulcstartót, csecsebecsét és városi dekorációt, amelyeket egy amerikai elnöknek szenteltek."

'Over-Ice-8403' kiemelte, hogy a faluban van egy 'nagyon menő' benzinkút, a 'Barack Obama Plaza', míg 'Over-Ice-8403' felhasználó így kommentálta:Komolyan! Ez annyira hihetetlen! Soha nem láttam még az USA-ban sem Barack Obama Plaza nevű helyet."

'-TheFourChinTeller' felhasználó azt írta: „Az első külföldi utam ide vezetett, és mivel amerikai voltam, az egyik étteremben ingyen ebédeltem". Mire 'Maddy_egg7' így válaszolt: 'Igen! Egy ajándékboltban a városban adtak egy ingyenes kulcstartót. Én is először voltam külföldön, úgyhogy nagyon meg voltam zavarodva, miért van minden az amerikai elnöknek szentelve".

Moneygall városa Barack Obama kultuszban úszik, mióta ott járt a volt elnökForrás: Official White House photo

Ikeshima, Japán

A Nagaszaki közelében fekvő, félig elhagyatott Ikeshima sziget korábban bányászati létesítményként működött, és 2001-ig üzemelt, de most a Reddit-felhasználó „throwaway3123312" szerint „teljesen posztapokaliptikus, de egyben Japán legmenőbb helye. Még mindig rendszeresen busz- és kompjáratok közlekednek az elhagyatott szigetre, ahol rajtam kívül nem volt utas, amikor ott jártam. A szigeten van egy kis szálloda, egy iskola és egy városháza. Néhány ember él ott, akiknek többsége meglehetősen idős. A lakosság egy kis területen él, a sziget többi része romokban hever".

Posztapokaliptikus állapotok Ikeshima városábanForrás: Shutterstock/linegold

Asgabat, Türkmenisztán

A „kjerstih" felhasználó Türkmenisztánt jelölte meg a legfurcsább helyként, ahol valaha járt. Néhány extra megjegyzést fűzött a fővároshoz, Asgabathoz, amely több szempontból is szemet gyönyörködtető volt. „Asgabat a legtisztább, legcsinosabb város, mindenhol olasz fehér márvány és arany."

„Kevés ember az van utcákon. Sok extravagáns emlékművel és az egykori diktátor arany szobraival van tele. Plusz rengeteg furcsa törvény és szabály van, mint például az, hogy minden autónak fehérnek kell lennie" – emlékszik vissza egy másik felhasználó.

Türkmenisztánban nem csak a diktátoroknak vannak arany szobraikscreenshot/Watan Habarlary

Swakopmund, Namíbia

Ez a namíbiai tengerparti város, amely egykor német gyarmat volt, néhány Reddit-felhasználót zavarba hozott, mivel feltűnően hasonlít egykori gyarmatosítójára. „pacinosdog" ezt írta: Ez a hely annyira furcsa és érdekes. Majdnem olyan, mintha Németország egy darabját csak úgy átvitték volna Afrikába.

„Német építészet, sörözők, éttermek, jelentős német nyelvű fehér lakosság, német utca- és helységnevek, és mindez széles, üres, pálmafákkal szegélyezett utcákkal, az óceán és a sivatag közé beékelve."

'jabberwocky_' felhasználó egyetértett: „Swakopmund valóban lenyűgöző volt. Egyetértek azzal, hogy a furcsa a megfelelő szó. Ráadásul olyan távoli helyen van. Értem, hogy az ország német gyarmat volt (ezért a remek sör is), de erre nem számítottam."

'GoegrousUnknown' megjegyezte: „Swakopmond egy kicsit furcsa volt... de jól éreztük magunkat ott. Lovagoltunk és táncoltunk a helyiekkel."

Ez bizony nem egy német város, hanem a namíbiai SwakopmundForrás: Shutterstock/ R.M. Nunes

 Nézd meg mennyi mindent tartogat még a különleges namíbiai város:

 

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek