Ez a hely még a Bermuda-háromszögnél is sokkal durvább – 20 ezer ember tűnt el nyomtalanul

Az Alaszkai-háromszög még a Bermuda-háromszögnél is sokkal durvább, ugyanis 20 ezer ember tűnt el nyomtalanul a térségben. Ez a rejtély igazán izgalmas, pedig nem sokan tudnak róla. A Bermuda-háromszögről viszont világszerte beszélnek, mivel számos repülőgép és több száz hajó elvesztéséért okolják.

Ez a hely még a Bermuda-háromszögnél is sokkal durvább – 20 ezer ember tűnt el nyomtalanul Alaszka egy részén - illusztrációForrás: alaskahokie/Pixabay

Bermuda-háromszög Alaszkában

A History Channel szerint az Alaszkai-háromszög a bolygónknak az a régiója, ahol állítólag a legtöbb ember tűnt el nyomtalanul és máig nem oldották meg az ügyeiket. A terület lazán körülhatárol egy vadonban elterülő területet Utqiagvik, Anchorage és Juneau között.

20 ezer ember tűnt el nyomtalanul az Alaszkai-háromszögben

Az elmúlt években szerzett hírneve miatt egyesek az utóbbi években „Alaszka Bermuda-háromszögének" is nevezték a régiót. Bár sokan talán nem ismerik túl jól az Alaszkai-háromszöget, a régióra először 1972-ben figyelt fel a közvélemény, amikor egy kisrepülőgép hirtelen eltűnt Anchorage-ból Juneau-ba tartó útja során. A mentőcsapatok több mint 3600 órán át tartó és 325 000 négyzetmérföldet felölelő végtelen erőfeszítései ellenére sem az utasok, sem a járat roncsai nem kerültek elő.

Ezzel még nem ért véget a tragédiák sora, a History Channel jelentése szerint az 1972-es repülőgép-katasztrófa óta több mint 20 000 ember tűnt el.

Neves személyiségek váltak az Alaszkai-háromszög áldozatává, köztük Thomas Hale Boggs Sr, az amerikai képviselőház többségi vezetője 1972-ben. Nick Begich alaszkai kongresszusi képviselő szintén eltűnt, miután átrepült az Alaszkai-háromszög felett. Begich egy Anchorage-ból Juneau-ba tartó repülőgépen ült Russell Brown segítőjével és Don Jonz pilótával együtt. A repülőgép eltűnését követően hatalmas keresési erőfeszítések kezdődtek, bár holttesteket vagy a gép roncsait soha nem találták meg.

Az alaszkai Bermuda-háromszög évtizedek óta foglalkoztatja a tudósokat is - illusztrációForrás: 12019/Piaxabay

Így sok spekuláció került előtérbe, ami más hasonló esetekkel csak fokozódott. Gary Frank Sotherden, egy 25 éves New York-i, aki az 1970-es évek közepén az alaszkai vadonban vadászott, szintén eltűnt. A felfedező soha nem tért haza szeretteihez, bár az Alaszka északkeleti részén, a Porcupine folyó mentén 1997-ben megtalált koponya sok más esethez képest több választ adott. Az állami rendőrök végül arra a következtetésre jutottak, hogy a koponya Sotherdené volt, aki valószínűleg medvetámadás következtében vesztette életét.

Az IFLScience szerint a terület tele van „érintetlen vadonnal", „szaggatott hegyvonulatokkal" és „borzalmasan hideg időjárás jellemzi". Ráadásul 'rengeteg medvével' kell megküzdeni, ami minden bizonnyal a katasztrófa receptje. Ez némi magyarázattal szolgálhat, de 20 ezer ember nyomtalan eltűnését nem magyarázza meg. Ezért még 2024-ben is sok rejtély övezi az Alaszkai-háromszöget – írja az Unilad.

Ha érdekel a Bermuda-háromszög rejtélye, nézd meg az alábbi dokumentumfilmet:

 

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek