Letartóztatták az osztrák férfit, mert szexelt egy japán szentélyben

Letartóztatták azt a 61 éves osztrák férfit, aki szexelt egy japán szentélyben egy 40-es éveiben járó japán nővel - közölte a helyi rendőrség. A párt még augusztus 22-én kapták rajta, amint Kesennuma - egy Tokiótól mintegy 500 kilométerre északra fekvő tengerparti kisváros - szentélyének területén szexeltek, ezért a kegyeleti hely megsértése miatt vádat emeltek ellenük.

Letartóztatták az osztrák férfit, mert szexelt egy japán szentélyben - illusztrációForrás: Shutterstock/Lewis Liu

Letartóztatták a férfit, aki szexelt a japán szentélyben

A rendőrség a CNN-nek elmondta, hogy a férfit letartóztatták, mert attól tartottak, hogy fennállhat a szökés veszélye, de a nőt nem tartóztatták le, miután arra a következtetésre jutottak, hogy mivel helyi lakos, nem fog megszökni.

Az osztrák férfit azóta már kiengedték az őrizetből, de a rendőrség nem közölt részleteket a büntetéséről, és azt sem tisztázta, hogy turista vagy helyi lakos volt-e a férfi. Az ilyen esetek nem mindig végződnek kényszerrel való hazatelepítéssel, hanem pénzbírsággal is járhatnak.

A Toshodai-ji templomot egy kínai pap alapította, akit a császár hívott meg Japánba, hogy buddhizmust tanítson. A buddhizmus hatása Japánban monumentális volt. A Toshodaiji főcsarnokát 2009-ben nyitották meg újra, miután felújították. Ez idő alatt az épületet le kellett bontani, majd újjáépíteni. A templom főterme eredetileg a Nara császári palotában volt, majd áthelyezték a Toshodaijiba. Ma ez az egyetlen fennmaradt épülete az egykori Nara-palotának. A templomtól északra Ganjin sírját mohakert veszi körül.

Nem ez volt az első eset, hogy valaki illetlen volt egy japán szentélyben

Bár az ilyen eset ritka, máskor is előfordult már, hogy embereket tartóztattak le japán szentélyek megsértése miatt. Tavaly egy 17 éves kanadait vittek be kihallgatásra, mert állítólag a „Julian" nevet karcolta a körmével egy faoszlopba az UNESCO által védett templomnál, Nara történelmi városában.

„A fiú beismerte tettét, és azt mondja, nem azzal a szándékkal tette, hogy kárt tegyen a japán kultúrában. Most a szüleivel van, akik vele voltak, amikor az eset történt" - mondta akkor egy rendőrségi tisztviselő.

2010-ben a híres fotóst, Kishin Shinoyamát közszeméremsértés és vallási hely iránti tiszteletlenség miatt vádolták meg, amikor állítólag meztelen képeket készített egy köztemetőben.

Japán gyönyörű ország, nézd meg az alábbi videóban a legszebb helyszíneit:

 

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek