Jöjjenek! Fedezzék fel Varázslatos India rejtett kincseit!

Delhi

India fővárosa lenyűgöző turisztikai célpont. Ez az a hely, ahol a több száz éves műemlékek kavalkádja harmonikusan egyesül a vibráló modern kozmopolita világ vívmányaival. 

Forrás: Indiai Köztársaság Nagykövetsége

A Jamuná folyó partján fekvő 1000 éves Delhi számtalan érdekességet kínál az utazó számára, legyen az történelmi emlék, vagy napjaink kortárs alkotása. Míg az előbbiek a több évszázados múlt örökségével tisztelegnek a nemzet ősi fővárosa előtt, az utóbbiak bemutatják, hogy Delhi a demokrácia igencsak lüktető szíve, amely képes lépést tartani a világ legfejlettebb nagyvárosaival. Az ország fővárosaként egyrészt itt látható a Parlament épülete, az elnöki rezidencia (Rástrapati Bhavan) és a Rádzs Ghát, azaz a Nemzet Atyjának, Mahátma Gandhinak az emlékműve. Ugyanakkor Delhi városa egy minden vásárlói igényt kielégítő shopping központ is egyben, ahol modern boltokban a legtöbb minőségi világmárka fellelhető, legyen szó a divatos ruháról, ékszerről, kiegészítőről, vagy elektronikai cikkről, lábbeliről, esetleg könyvről... 

A főbb turisztikai látványosságok:

- India kapuja

- Vörös Erőd

-Akshardhám templom

-Connaught Place

- Baháí Lótusz-templom  

Forrás: Indiai Köztársaság Nagykövetsége

India kapuja

Delhi egyik látványossága az India Gate, mely impozáns boltívével tiszteleg az országért életüket áldozó bátor katonák előtt. A homokkőből épült, 42 méter magas kapu falaira vannak feljegyezve az 1919-es afgán háborúban az északnyugati határvidéken elesett 13 516 katona, valamint az I. világháborúban mártírhalált halt indiai hadsereg 90 000 katonájának nevei. 

Vörös Erőd:

A Delhi szívében fekvő, vörös homokkőből épített fenséges Red Fort a mogulok építészeti remekműve.  A Vörös Erőd a világ egyik legszebb műemléke, az UNESCO Világörökség része, és amely eredetileg Kilá-é-Mubárak néven ismert, számos palotaépület, pavilon és mecset színhelye. 

Forrás:Indiai Köztársaság Nagykövetsége

Akshardhám

Az Akshardhám templomegyüttes egy lenyűgöző építészeti műalkotás, amely tartja a Guinness- rekordot mint a világ legnagyobb hindu templomkomplexuma. A hatalmas területen elterülő épületegyüttes felülről nézve pompás mennyei városnak tűnik. Maga a templom rózsaszín homokkőből és márványból épült, melyet szépen gondozott pázsitos területek, udvarok és érintetlen vízpartok öveznek. 

Forrás: Indiai Köztársaság Nagykövetsége

Connaught Place

Delhi városának szívverését megtestesítő városnegyed, amelyet grúz építészeti stílus jellemez. A két koncentrikus körben elhelyezkedő Connaught Place egy régies karaktert ötvöz a különféle modern kozmopolita üzletek, kávézók és harsány neonreklámjainak színes kavalkádjával. Az éttermekkel, csúcskategóriás üzletekkel, szalonokkal, színházakkal és könyvesboltokkal tarkított övezet központi szerepet tölt be a városban az itt élők és a turisták számára egyaránt. 

Forrás: Indiai Köztársaság Nagykövetsége

Baháí Lótusz-templom

A hatalmas lótusz formájára mintázott templom békés megpihenőt ígérve messzi földről vonzza a turistákat. Az építmény a baháí valláshoz kötődik, amely egyesíteni kívánja az összes népet egy egyetemes célból és egy közös hitben. Ebbe a templomba ezért bármilyen ember, vallásra és nemre való tekintet nélkül beléphet, és énekelheti mantráit. A 27 fehér márványsziromból kialakított lótuszvirágot formázó műemléket az iráni-kanadai származású építész, Fariborz Sahba tervezte 1986-ban. 

Jöjjenek! Fedezzék fel Varázslatos India rejtett kincseit!

https://www.incredibleindia.org/content/incredible-india-v2/en/destinations/delhi.html

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek