Ezekbe az európai városokba érdemes ősszel, az utószezonban elutaznod

Lassan itt az ősz, de ez nem ok arra, hogy az utazók szomorúak legyenek. Európa számos varázslatos helyet kínál, amelyek ebben a szépséges évszakban különleges arcukat mutatják. Mutatjuk, hogy mely európai városokba érdemes ősszel elutaznod, ahol garantáltan nem fogsz unatkozni az utószezonban sem.

Ezekbe az európai városokba érdemes ősszel, az utószezonban elutaznod, például BécsbeForrás: Shutterstock/ Sina Ettmer Photography

Mutatunk 5 európai várost, amelyekbe érdemes ősszel, az utószezonban elutaznod

Míg a főszezonban sok üdülőhely túlzsúfolt, számos úti cél ősszel csodálatos színekben pompázik, és jóval kevesebb a turista is, ráadásul a szálláshelyek is olcsóbbak. Akár a viharos tengert szereted, akár szívesen sétálgatsz a művészeti galériákban, vagy kedveled a kulináris élvezeteket, ezekben a városokban mindenki megtalálja amit keres.

Maastricht – Hollandia

Hollandia nem csak Amszterdamból áll. Maastricht, a holland Limburg tartomány fővárosa jó érveket szolgáltat egy őszi látogatáshoz. Maastricht Hollandia délkeleti részén található, ősszel még kevesebb az eső, mint például májusban és júniusban. A város az ínyenceket is vonzza, és az ország kulináris fővárosának tartják.

A legjobb holland borok egyébként szintén a Maastricht melletti régióból származnak, ahol ősszel itt szüretelnek. Ez tehát tökéletes alkalom arra, hogy meglátogassunk egy-két pincészetet egy rövid túra keretében a Zuig-Limburg régióban, és megkóstoljunk néhány bort.

Akit a víz vonz, számos hajótúra közül választhat. Például egy körutazás a Meuse-on, a történelmi épületek mellett elhaladva. A természet szerelmesei Maastricht hátországában igazi kincseket találnak, például a Sint-Pietersberg természetvédelmi területet, amely szomszédos a nyüzsgő várossal.

Maastricht egy nagyon hangulatos holland városForrás: Shutterstock/trabantos

Sankt Peter-Ording az Északi-tengernél – Németország

Ha szereted a természet erőit, akkor ősszel az Északi-tenger partján fekvő Sankt Peter-Ording pont neked való. A Schleswig-Holstein tartományban található német tengerparti üdülőhelyet a nyár után intenzív, gyorsan változó időjárás jellemzi.

Az évnek ebben az időszakában sok vihar és hurrikán ostorozza a népszerű strandot. Aki szívós, az ennek ellenére elindul a sétára, igyekezve, hogy ne boruljon fel, és dacol a zuhogó esővel. Néhány sárkányhajóst még mindig vonz a tizenkét kilométer hosszú és akár két kilométer széles strand.

A felmelegedéshez a Dünen-Therme gyógyfürdő és a hozzá tartozó gyógy- és wellnessközpont ajánlható. A Tripadvisor értékelései szerint a festői Café Meersatt finom süteményeket és lélegzetelállító kilátást kínál.

Sankt Peter-Ording híres a cölöpházairólForrás: Shutterstock/ mapman

Bécs – Ausztria

Az ősz éppen megfelelő idő egy bécsi kiránduláshoz. Hatmillió négyzetméternyi park várja, hogy színes levelekbe boruljon: a Bécsi Práter az egyik legnagyobb zöldterület Ausztria fővárosában, amely egy vidámparkot is magába foglal.

Az Albertina Múzeum és a Kunsthistorisches Museum kalandos felfedezőutakat kínál a különböző témákban, de érdemes felkeresni a Schönbrunni kastélyt és a hozzá tartozó állatkertet. Bécs a közelsége miatt is tökéletes egy őszi kiruccanáshoz.

A Schönbrunni kastély meglátogatása szuper program BécsbenForrás: Schloß Schönbrunn Kultur- u. Betriebsges.m.b.H.

Firenze – Olaszország

Szeretnéd élvezni a „la dolce vita" , az édes életet? Akkor irány a toszkán főváros, Firenze! Októberben például nagyon kellemes ott az időjárás, de még novemberben is akár 15 fokos hőmérsékletet mérnek, ami pont ideális a városi sétákhoz.

A művészeti metropolisz Olaszország egyik legnépszerűbb nyaralóhelye. Az utószezonban történő látogatás sokkal kevésbé stresszes, sorban állás nélküli városnézést biztosít. Legyen szó a gótikus városházáról (Palazzo Vecchio), a székesegyházról (Duomo Santa Maria Del Fiore) vagy a világ egyik legjelentősebb múzeumának, az Uffizi Képtárnak a meglátogatásáról: a művészet és a kultúra szerelmesei csodákra bukkanhatnak Firenzében.

Egy fagylalt ősszel is kötelező, ha Olaszországban járunk. Például a Gelateria La Carraia-ban, amely 1990 óta készíti a legfinomabb kreációkat.

Firezne ősszel is kiváló úti célForrás: Shutterstock/Muratart

Strasbourg – Franciaország

Strasbourg Franciaország keleti részén, a német határ közelében található. Kivételes építészeti jellegzetességei miatt Strasbourg történelmi központját 1988-ban az Unesco a világörökség részévé nyilvánította, majd 2013-ban a „Művészet és történelem városa" címet kapta.

A sokszínű, jellegzetes elzászi faházakkal rendelkező város gyalog, hajóval, villamossal és a kiválóan kiépített kerékpárutaknak köszönhetően kerékpárral is felfedezhető. A főszezontól távolabb az óváros kanyargós sikátorai és a katedrális stresszmentesen látogathatók.

Strasbourg régi cserzőnegyedében (Petite France) a hagyományos tarte flambée illatát élvezheted. Mindenképpen meg kell kóstolnod egy elzászi Gugelhupfot is. Az ősz az elzászi specialitások, például a savanyú káposztás tál és a baeckeoffe főszezonja is. Ezeket a legjobban egy rusztikus „Winstub"-ban lehet megkóstolni. A gyermekes családok számára az állatkerti múzeum (Musée zoologique) nagyszerű hely, ami még esős napokon sem lesz unalmas - írja a Reisereporter

Strasbourg, Franciaország egyik leghangulatosabb városaForrás: Shutterstock

 Strasbourg tele van izgalmas látnivalókkal, amelyeket az alábbi videó is bemutat:

 

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek