Digitális nomádok figyelem! Akár 20 milliót is fizetnek ha ebbe a spanyol városba költözöl

Barcelonában a digitális nomádok azt kockáztatják, hogy megtámadják őket vízipisztollyal a dühös helyiek. Ám egy napsütötte spanyol városban azonban tárt karokkal – és készpénzzel fogadják a home office-ban dolgozókat.

Digitális nomádok figyelem! Akár 20 milliót is fizetnek ha ebbe a spanyol városba költözölForrás: Shutterstock/WH_Pics

Ezen a héten Extremadura önkormányzata bejelentette, hogy akár 15 000 eurót kínál a digitális nomádok és a home office-ban dolgozók számára, hogy a vidéki régióba költözhessenek. A támogatások „rendelkezésre álló lakásokra, termőföldekre és mindenre, ami az érkezésük meggyorsításához szükséges" vonatkozik – áll a tisztviselők sajtóközleményében.

A Portugáliával határos Extremadura hegyvidéki tájairól, szőlőültetvényeiről, történelmi falvairól, kiváló ételeiről és alacsony megélhetési költségeiről ismert. Egy lakás Cáceresben havi néhány száz eurótól kezdődik. Fontos, hogy szilárd optikai és mobilnet lefedettséggel is rendelkezik az elfoglalt digitális nomádok számára.

De van egy bökkenő: legalább két évig ott kell maradniuk a digitális nomádoknak, ami nem feltétlenül hangzik jól. Ráadásul Extremadura nyáron hihetetlenül meleg és száraz, ráadásul nem arról híres, hogy túl izgalmas hely.

Mennyi pénzt kapnak a digitális nomádok?

Extremadura önkormányzata 2 millió eurót különített el a programra, amely körülbelül 200 digitális nomádot fed le. 10 000 eurós támogatást igényelhetnek a 30 év alattiak és az 5000 fő alatti falvakba költözők. A többiek 8000 eurót kapnak.

Ha két egymást követő évig maradnak az első kategóriába tartozók, és úgy döntenek, hogy még egy évig maradnak, további 5000 eurót kapnak, míg a többiek 4000 eurót.

A támogatások minden állampolgár számára nyitva állnak, feltéve, hogy joguk van Spanyolországban élni és dolgozni. Ez nagyon egyszerű az uniós állampolgárok számára. Bárki, aki nem rendelkezik ezzel az útlevéljogosultsággal, kérheti a spanyol digitális nomád vízumot.

Ha tartósan home office-ban dolgozol, akár kiköltözhetsz Extremadura városába - illusztrációForrás: shurkin_son/shutterstock.com

Iratkozz fel!

A spanyol hatóságok azt mondták az Euronewsnak, hogy a digitális nomád támogatások iránti kérelmek várhatóan szeptemberben indulnak el, amiket az Extremadura General Electronic Access Pointon keresztül lehet benyújtani.

A jelentkezések mindaddig nyitva maradnak, amíg a 2 millió eurós kasszát el nem osztják a körülbelül 200 digitális nomád számára.

A minősítéshez a következők szükségesek:

  • Digitális tanúsítvány vagy elektronikus spanyol személyi igazolvány, amely lehetővé teszi az elektronikus azonosítást
  • A jövedelmet távolról kell megszereznie
  • Nem élhetett Extremadurában az elmúlt hat hónapban

A jelentkezőket három hónapon belül meghallgatják, ha sikeres pályázatot nyújtottak be – írja a Thenextweb.

Spanyolország gyönyörű hely, nézd meg a legszebb látnivalóit az alábbi videóban:

 

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek