Bali helyett most erre az ismeretlen szigetre özönlenek a turisták

Az ausztrálok számára egy titkos, akvamarinszínű vízzel rendelkező szigetcsoport Indonéziában lett az új „kötelezően látogatandó" trópusi úti cél, amelyet a látogatók „földi mennyországnak" neveznek. Raja Ampat, az ország északnyugati részén fekvő „utolsó paradicsom" jóval távolabb fekszik a megszokottól, de mindössze három óra repülőútra vagy hét nap kompútra van Bali zsúfolt tengerpartjától.

Bali helyett most erre az ismeretlen szigetre özönlenek a turistákForrás: Shutterstock/Setiono Joko Purwanto

A kevéssé ismert hely egy 1500 szigetből álló, dzsungel borította, buja utópia, tiszta fehér homokkal és élénk korallzátonyokkal, amelyeken a világ legjobb búvárkodási lehetőségeit találjuk.

Domi és Thomas, a 2troubletravelers munkatársai megosztották a rejtett szigetparadicsomot, ahová az Indonéziába érkező turisták kevesebb mint egy százaléka jut el.

„Mindössze annyit kell tenned, hogy elrepülsz a Sorong nemzetközi repülőtérre, majd kompra szállsz a Waisai kikötőben, és megkéred a szállásadódat, hogy vegyen fel ott" - mondták.

Ez a hely türkizkék vízzel, fehér homokos strandokkal, lenyűgöző kilátással és hihetetlen víz alatti élővilággal rendelkezik. A világ egyik „utolsó vadregényes helyének" érintetlen szépségét egyesek az Avatar-filmek lenyűgöző fiktív világához, Pandorához hasonlítják.

A távoli szigeteket meglátogató vendégek a „világegyetem legjobb helyének" nevezték, és áradoztak a búvárkodásról, a horgászatról és a „hihetetlen" madármegfigyelési lehetőségekről.

Az utazók hajókat is bérelhetnek, hogy felfedezzék a rejtett lagúnákat és pihenjenek a védett strandokon, de nem számíthatnak ugyanolyan kényelemre, mint Balin.

Csodálatos víz alatti élővilág várja az utazókat Indonéziában, a Raja Ampat partjainálForrás: Shutterstock/ Public_P

Nincs olyan kényelem, mint Bali szigetén

Az „őrülten gyönyörű" Kri-szigeten azonban korlátozottan van folyóvíz és áram.

Nincsenek bankautomaták vagy hitelkártya-automaták, ezért készpénzt kell magunkkal vinnünk, a szállást pedig előre meg kell szervezni egy szigetlakóval.  

A Pam-sziget „varázslatos" kristálytiszta vízzel, tökéletes strandokkal és szabadidős sportokkal büszkélkedhet, amelyek miatt a látogatók egyre többször térnek vissza.

„A búvárkodás egészen lenyűgöző volt. Az emberek nagyon kedvesek és barátságosak....ez egyszerűen hihetetlen élmény volt" - mondta egy utazó.

„Mindenképpen felkerül a bakancslistánkra" - értett egyet egy másik.

A Raja Ampat szigetei nem kiépült turistaparadicsomokForrás: Shutterstock/ Stevalf Pic Studio

Bali helyett most erre az ismeretlen szigetre özönlenek a turisták - Mutatjuk miért

Az első alkalommal a területre látogatóknak azt tanácsolják, hogy egy hétig vagy tovább maradjanak, és bár számos kedvező árú lehetőség áll rendelkezésre, néhányan azt mondták, hogy a látogatás drága lehet, ha figyelembe vesszük az étkezést és a szállást - írja a Dailymail. 

Érintetlen szigetek sűrű erdőkkel, maradjon is így. Háborítatlanok és védettek. Nem könnyű megközelíteni, de ez így van rendjén" - elevenítette fel élményeit egy utazó.

„Úgy gondolom, hogy általában a legnehezebben megközelíthető helyek azok, amelyek a legjobban megérik" - tette hozzá egy másik.

 Nézd meg az alábbi videón, hogy milyen gyönyörű az érintetlen Raja Ampat Indonéziában:

 

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek