Őrjöngenek a turisták: borzalmas és drága a Károly király otthonába, Balmoralba szervezett kirándulás

Úgy vélték, hogy Erzsébet királynő kedvenc menedékhelye, de úgy tűnik, a közvélemény megoszlik Balmoral gyönyöreiről. Őrjöngenek a turisták: borzalmas és drága a Károly király otthonába, Balmoralba szervezett kirándulás. Az aberdeenshire-i kastély - amelyet 1852-ben vásároltak királyi rezidenciának - idén nyáron fogadta először a turistákat.

Őrjöngenek a turisták: borzalmas és drága a Károly király otthonába, Balmoralba szervezett kirándulásForrás: Stuart Yeates/Wikipedia

Károly király otthonába, a Balmoralba szervezett kirándulás nem mindenki tetszését nyerte el

Mi is beszámoltunk róla, hogy július 1. és augusztus 4. között először nézhették meg belülről a turisták a Balmoral kastélyt. A belépést fejenként 60 fontért lehetett igénybe venni, míg a 45 perces vezetett túrák - amelyek száma napi hatra korlátozódott - 100 fontba, illetve délutáni teával együtt 150 fontba kerültek. Viszont Károly király nyári szabadsága előtt, augusztus 19-én a kastély ismét bezárta kapuit.

De míg néhányan azok közül, akiknek sikerült jegyet váltaniuk, úgy jellemezték az élményt, hogy „megéri" és „abszolút lenyűgöző", mások kevésbé voltak elájulva.
Az interneten egy Helen nevű látogató, aki a délutáni teával egybekötött látogatást választotta, arról panaszkodott, hogy a túra „csalódást keltő és túlértékelt" volt.

Egy másik látogató egycsillagos értékelést adott a Tripadvisoron, mondván, hogy az utazás „egy királyi váltságdíj volt", majd hozzátette: Ha kevés pénzed van, menj máshová.

Sokan több száz mérföldet utaztak a skót felföldre abban a tévhitben, hogy a 60 fontos jegyük tartalmazza az exkluzív túrát, amely áprilisban órák alatt elfogyott. Ezért sokan átverésnek tekintik az Balmoralba történő látogatást.

Azok azonban, akiknek sikerült megszerezniük az értékes jegyek egyikét, azt mondták, hogy a kastély magánlakosztályának hét szobáját felölelő idegenvezetés „csodálatos" volt - írja a Dailymail. 

Nézd meg az alábbi videóban, mennyire impozáns kastély Balmoral:

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek