Rémálom Míkonoszon - Ha szingli nő vagy, ezt a felkapott görög szigetet felejtsd el ha jót akarsz

Ha szingli nő vagy, ezt a felkapott görög szigetet felejtsd el ha jót akarsz - tanácsolja a 63 éves író és vlogger Christina Ford a görög Míkonosz szigetén szerzett tapasztalatait követően, amelyek miatt megfogadta, hogy soha nem tér vissza.

Rémálom Míkonoszon - Ha szingli nő vagy, ezt a felkapott görög szigetet felejtsd el ha jót akarszForrás: Shutterstock/ Anfanisa

Az egyik ilyen élmény az volt, hogy a szállodában „lenyúlták" a számlát, és a személyzet arra kényszerítette, hogy a már befizetett borravalón felül még plusz borravalót is fizessen. A Londonban élő Christina egy TikTok-videóban meséli el a történetet (katt ide), és a következőket mondja a nézőknek: „Ez őrület. Míkonosz, nem tudom, mi a fene folyik itt veled".

A szingli utazó leírja, hogy kijelentkezéskor megkapta a szállodai számlát, ami tartalmazta a hotel árát, az adókat ezen felül, az állami adókat, a medencéhez rendelt étel árát és az ehhez tartozó borravalót. Két ember áll felettem. Kérdezem: „Mi ez?" Azt mondják: „Ó, hogy hagyjak borravalót".

Christina így folytatja a videóban: Ez a borravaló-szolgáltatás, ez a kultúra kezd megőrülni. Kérte már valaki, hogy hagyj borravalót a szobaköltség és a már leadott borravaló után? Mykonos, neked elment az eszed".

A lelkes utazó a MailOnline-nak elmondta, hogy három éjszakát töltött a szállodában, 700 euró körüli szobaáron. Bár nagyon tetszett neki a szálloda, azt mondja, „hihetetlenül megdöbbentette" a borravaló-kérés, és nem fizette ki.

Christina Ford vlggerForrás: Christina Ford

Christina azt mondja: „Az utazásaim során eltöltött évek alatt még soha nem láttam ilyesmit. Azt hiszem, hogy ha görög lennék, és nem kanadai, akkor nem kértek volna tőlem borravalót."

Mint egykori pincérnő, Christina elmondta, hogy „nagylelkű borravalót ad, ha a szolgáltatás jó", de „nagyon nehezményezem, hogy egy hatalmas összeget hozzáadnak a számlához, és arra kényszerítenek, hogy kínos erőfeszítéseket tegyen, hogy eltüntessék vagy csökkentsék".

Míkonoszon a vlogger sokallta a kötelező borravalók összegét is - illusztrációForrás: Shutterstock/Anfanisa

Rémálom Míkonoszon

Egy másik TikTok-videóban (katt ide) Christina arra figyelmezteti az egyedül utazókat, hogy több bárban szerzett negatív tapasztalatai miatt kerüljék el a görög szigetet.

A videóban felidézi, hogy egy bárban próbált meginni valamit, hogy megnézze a naplementét. Elmagyarázza, hogy mivel találkozni készült a barátaival, csak egy italt akart. Christina szerint az első bár, ahol próbálkozott, „harmadrészben tele volt", és „sok üres ülőhely" volt, de a személyzet közölte vele, hogy 100 eurós a minimum rendelés. A második bárban, amely szinte „teljesen üres" volt, azt mondták neki, hogy asztalfoglalásra van szüksége, és kikérdezték, hogy egyedül utazik-e, mielőtt elküldték.

A videóban Christina „diszkriminációnak" nevezi az élményt, és azt mondja, hogy csak a negyedik helyen kapott asztalt, ahol próbálkozott.

A MailOnline-nak külön elmondta, hogy a görög sziget volt a legrosszabb élménye szingli utazóként, és így magyarázta: Míkonos, nyilvánvaló kétségbeesésében, hogy pénzt keressen, szerintem diszkriminálja az egyedül utazókat. Nem voltak hajlandóak egy embert leültetni egy kétszemélyes asztalhoz, még akkor sem, ha a hely üres volt".

Christina videói ellentmondásosnak bizonyultak, egyes „trollok" „középkorú Karen"-nek szólították. A MailOnline-nak azonban elmondta: „A videóim alatt megjelenő trollok túlsúlyban voltak azokkal az emberekkel szemben, akiknek hasonló tapasztalataik voltak, és szívesen megosztották azokat."

A Mykonost teljesen elküldeném. Oscar Wilde-ot idézve: egyszer a kíváncsiság, kétszer a perverzió. Ami a szigetet eredetileg népszerűvé tette, azt lassan felváltották a túlárazott árak és a rossz bánásmód. Én megengedhetem magamnak, hogy fizessek a jó ételekért és a jó kiszolgálásért, de senki sem szereti, ha átvágják vagy kihasználják, függetlenül a költségvetésétől.

Ha meg akarsz inni egy 180 eurós üveg Whispering Angel rozét, miközben 110 eurót fizetsz azért a kiváltságért, hogy egy átlagos strandon feküdj egy napozóágyon, csak rajta. De a világ tele van jobbnál jobb helyekkel, ahol valóban örömmel szolgálnak ki".

Míkonoszon a napozás is drágaForrás: Shutterstock/arkanto

Hová utazz szingli nőként?

A közeli Hydra, egy másik görög sziget - ahol a Whispering Angel mindössze 60 euró - amelyet Christina örömmel ajánl. „Hydra csodálatos volt. Nincsenek autók, mindenhová gyalog mész, és örömmel üdvözölnek".

Christina szereti még a spanyolországi Sevillát - „csodálatos úti cél szingliknek" - és Olaszországot - ahol az emberek úgy bánnak a nőkkel, „mintha valakinek a húga vagy a lánya lennél".

Hogy miért annyira felkapott hely Míkonosz a turisták körében? Kiderül, ha belenézel az alábbi videóba:

 

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek