Ezek a legjobb pénztárcabarát őszi úti célok Európában

Nagy szószólói vagyunk annak, hogy ősszel nyaralni induljunk – ha jobban belegondolunk, ez a tökéletes alkalom. Rengeteg gyönyörű és izgalmas hely van, amelyek szeptemberben is kiváló időjárással várnak, ráadásul már olcsóbban is utazhatunk, hiszen vége a nyári főszezonnak: mutatjuk a legjobb pénztárcabarát őszi úti célokat Európában.

Ezek a legjobb pénztárcabarát őszi úti célok Európában, például FirenzeForrás: Shutterstock/Scstock

Pénztárcabarát őszi úti célok Európában

A szezonon kívüli időszak még jobb alkalom az indulásra, hiszen nincs akkora tömeg és pénztárcakímélő is. A DiscoverCars.com autókölcsönző cég számos tényezőt elemzett, hogy megtudja, mely városok a legalkalmasabbak arra, hogy pénztárcabarát módon nyaraljunk ősszel. A szempontok között szerepel az egyhetes szállodai tartózkodás átlagos ára, az autóbérlés, a megfizethető éttermek száma, az olcsó szállodák, valamint az átlagos csapadékmennyiség és a hőmérséklet.

Szóval, hol a legjobb őszi kiruccanás a kutatás szerint? Nos, ez Marrákes. Marokkó fővárosa az egyetlen nem európai úti cél a listán, ennek ellenére 108 pontot ért el a maximum 144-ből. Ez az egyhetes átlagban mindössze 198 euróba kerülő ott tartózkodásnak összegének, és a 19 fokos langyos átlaghőmérsékletnek köszönhető.

Marrákes látképeForrás: Shutterstock/Olena Znak

A második helyen Sevilla végzett (amit Európa legjárhatóbb városának  is neveztek ). Az andalúz város  összességében 104 pontot ért el, nagyrészt a megfizethető étkezési helyeknek köszönhetően.

Sevilla egyik legszebb látványossága a Plaza de Espana térForrás: kkphotography2/Shutterstock.

A harmadik helyre Lisszabon került amely 98 pontot ért el, és a listán a legolcsóbb autóbérlési hely. Spanyolország és Olaszország egyaránt három-három helyet nyert meg a top 10-es listán – írja a Timeout.

Lisszabon Portugália egyik legszebb városaForrás: Shutterstock/ AlexeMarcel

Íme a 10 legjobb pénztárcabarát őszi kiruccanás Európában:

  1. Marrákes, Marokkó
  2. Sevilla, Spanyolország
  3. Lisszabon, Portugália
  4. Madrid, Spanyolország
  5. Barcelona, Spanyolország
  6. Velence, Olaszország
  7. Budapest, Magyarország
  8. Milánó, Olaszország
  9. Firenze, Olaszország
  10. Brugge, Belgium

Az alábbi videóban Marrákes legszebb látnivalóit csodálhatod meg:

 

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek