Romantikus igaz történet: Egy este alatt szerettek egymásba Thaiföldön, majd 15 év után újra egymásra találtak

Alex Nelke és Ola Forsmark soha nem felejtette el azt a közös thaiföldi estét. Egy romantikus igaz történet egy hihetetlen találkozásról, két fiatalról, akik egy este alatt szerettek egymásba Thaiföldön, majd a negyvenes éveikben kezdtek új, közös életet.

Romantikus igaz történet: Egy este alatt szerettek egymásba Thaiföldön, majd 15 év után újra egymásra találtakForrás: Alexandra Nelke

A szemek találkoztak a táncparketten. Együtt iszogattak a tengerparton. Megpróbáltak megmászni egy hegyet az éjszaka közepén. Úsztak a sötétben. Együtt nevetgéltek, miközben a homokos parton futottak Thaiföldön.

„Emlékszem, arra gondoltam, hogy ő egy igazán különleges ember, attól a másodperctől kezdve, hogy találkoztam vele" - meséli Alex a CNN Travelnek. „Tudod, amikor találkozol valakivel, és rögtön egy hullám,hosszon vagytok. Olával olyan könnyű volt beszélgetni. Egyszerűen szuper jó érzés volt."

„Amikor megláttam Alexet, megdöbbentem" - meséli Ola. „Már a találkozásunk pillanatában belezúgtam. Mindig is különleges személy volt számomra, az első este óta".

Ezután több mint 15 évig Alex és Ola nem tartották a kapcsolatot, külön életet éltek, boldogan éltek más emberekkel. Ritkán gondoltak egymásra, de ha mégis, akkor kellemes nosztalgiával emlékeztek vissza arra az éjszakára, amelyet soha nem felejtettek el, de amely már a múltjuk része volt. 2020-ban Alex és Ola mindketten egyedülállók voltak. Egy váratlan üzenet a semmiből felélesztette az érzéseket, és elindított egy meglepetésszerű második fejezetet.

Egy felejthetetlen romantikus este Thaiföldön

Alex és Ola útjai először akkor keresztezték egymást, amikor a 20-as éveik közepén, 2004-ben jártak, mindketten a thaiföldi Ko Phi Phi Phi szigetén jártak - amely fehér homokos strandjairól és lenyűgöző mészkőszikláiról ismert, amelyeket kristálytiszta kék víz szegélyez.

Alex, aki eredetileg Németországból származik, éppen akkor hagyta ott a londoni divatszakmai PR-munkáját, hogy a legjobb barátnőjével együtt beutazzák a világot. Eközben Ola svéd mérnökhallgató volt, aki spontán felfedezte Délkelet-Ázsiát. Alex és Ola egy zsúfolt bárban találkoztak, és egész éjjel együtt fent maradtak.

„Csak ezt az egy estét tölthettük volna együtt, mert másnap reggel el kellett volna hagynom Ko Phi Phit" - emlékszik vissza Alex. Még az elérhetőségüket sem adták meg egymásnak.

De aztán Alex és barátja lekésték a reggeli kompot. Mivel rájöttek, hogy a következő hajó csak másnap indul, a két nő visszament a szállójukba. Éppen az utcán sétáltak, amikor összefutottak Olával. Alex emlékszik Ola széles mosolyára, amikor váratlanul újra meglátta őt. „Nagy szerencse, hogy Alex lekéste azt a kompot" - mondja ma Ola. Alex és Ola azt tervezték, hogy még aznap este újra együtt lógnak, meglátogatnak néhány bárt és strandot, mielőtt Alex és barátja sikeresen elérik a másnapi kompot.

A szerelmesekről készült egyetlen fotó a mai napig megvanForrás: Alexandra Nelke

Ezúttal Alex gondoskodott arról, hogy Ola megkapja az e-mail címét. A két utazó megígérte, hogy tartani fogják a kapcsolatot. Még az is szóba került, hogy Ola és Alex később Balin újra találkoznak.

„De erre nem került sor" - mondja Alex. „Elfogyott a pénzünk. Így nem jutottunk el Balira" - magyarázza Ola. Ehelyett Alex és Ola a következő hónapokban e-mailben tartották a kapcsolatot, és tájékoztatták egymást a kalandjaikról. „Nagyjából minden nap leveleztünk" - emlékszik vissza Alex. „Sokat tartottuk a kapcsolatot a délkelet-ázsiai utazásunk során. Aztán én újabb három hónapra Amerikába utaztam, Ola pedig hazament Svédországba, de továbbra is leveleztünk."

Amikor Alex 2004 telén visszatért Londonba, Ola azonnal lefoglalt egy repülőjegyet, hogy meglátogassa. „Egy hosszú hétvégére jött az egyik legjobb barátjával" - emlékszik vissza Alex. „De végül semmi sem lett belőle."

Alex és Ola is kissé csalódottan távozott a londoni találkozóról. A thaiföldi kapcsolatukat különlegesnek érezték, és mindketten nagyon várták egymás e-mailjeit. A gondolat, hogy nincs jövőjük, keserédes érzés volt. „Azt hiszem, ez még nem a megfelelő idő" - vonta le a következtetést Alex. Ami Olát illeti, úgy érezte, hogy egy kapcsolat Alexszel elérhetetlen - az iránta érzett érzései ellenére.

„Mint mondtam, az első pillanattól kezdve belezúgtam Alexbe, és úgy gondoltam, hogy csodálatos ember és gyönyörű nő" - mondja Ola. „De azt is éreztem, hogy annyira menő, annyira gyönyörű, és egy másik városban él, távol tőlem - így egy kicsit elérhetetlen volt számomra."

A keserédes londoni látogatás ellenére Alex és Ola jóban maradtak, és továbbra is leveleztek egymással. Amikor a Facebook beindult, ott kapcsolódtak össze. „De aztán közbeszólt az élet" - mondja Ola. „Egyre kevesebbet tartottuk a kapcsolatot, egyre kevesebbet beszélgettünk...".

Végül az e-mailek elapadtak. Alex egy londoni sráccal kezdett randizni. Aztán Ola megismerkedett valakivel, akitől gyerekei születtek. A közösségi médiában kapcsolatban maradtak, de online soha nem érintkeztek egymással. Alex nem is tudta, hogy Ola apa lett - nem posztolt sokat, és már nem volt a radarján.

Alex és Ola jóval több mint egy évtizeden át a múltba helyezték egymást - egy boldog emlék huszonéves utazásaikról, de semmi több. Aztán egy nap Alex a semmiből üzenetet küldött Olának.

2020 júliusa volt. London épp most szabadult ki az első Covid lezárásból. A közösségi média görgetésén kívül még mindig nem sok mindent lehetett csinálni, így amikor Alex kiszúrta a Facebookon, hogy Ola születésnapja van, úgy döntött, küld neki egy baráti üzenetet. Az előző pár évben szingli volt, de nem tudta, hogy Ola milyen párkapcsolati státuszban van. Nem a romantika járt a fejében, amikor kapcsolatba lépett vele.

„Hogy mi késztetett erre: fogalmam sincs" - mondja Alex arról a pillanatról, amikor elküldte az üzenetet. „Azt hiszem, a Facebook istenei lehettek. Azt hiszem, az történt, hogy a születésnapja estéjén vagy egy nappal a születésnapja után voltam a Facebookon, és láttam, hogy az emberek gratuláló üzeneteket írtak a profiljára. Ezért küldtem neki egy üzenetet, hogy 'boldog születésnapot'".

Amikor az üzenet felbukkant Ola telefonján, nem hitt a szemének. Történt ugyanis, hogy nemrég vált el, és épp most kezdett el újra randizni. „Nem tudtam, hogyan válaszoljak, vagy egyáltalán válaszoljak-e. Azt kérdeztem: „Miért küld nekem üzenetet Alex?" Annyira ideges és izgatott voltam egyszerre, mert annyi érzésem volt a thaiföldi találkozóval kapcsolatban". Ola azt mondta magának, hogy ne gondolja túl a dolgot, és barátságos választ írt vissza.

Romantikus történetek pedig vannak és igaz szerelem isForrás: Alexandra Nelke

Közös meglepetésükre az érzés, amelyet aznap este a Ko Phi Phi-i tengerparton éreztek, azonnal visszatért. Olyan volt, mintha nem telt volna el idő, és mintha végre jó lett volna az időzítés. Hamar elkezdtek beszélgetni arról, hogyan tudnának újra találkozni személyesen. „Négy héttel később Berlinben találkoztunk" - emlékszik vissza Alex.

Újraegyesülés Berlinben

Alex és Ola egy berlini szálloda halljában találkoztak újra. „Megérkeztem, megláttam őt, és nem igazán tudtam, hogy először bejelentkezzek-e, vagy menjek és rohanjak a karjaiba. Németként úgy döntöttem, hogy gyorsan be kell jelentkeznem" - mondja nevetve Alex. „Az újraegyesülés olyan természetesnek tűnt - szuper izgalmasnak, de annyira természetesnek." A hétvégét azzal töltötték, hogy a város parkjaiban sétálgattak, ettek, és felidézték egymásnak a külön töltött időt.

Egyből újra megkedveltük egymást, és a legcsodálatosabb hétvégénk volt" - mondja Alex.

Miután évekig külön éltek, megtapasztalták a szívfájdalmakat és a sikertelen kapcsolatokat, Alex és Ola úgy döntöttek, nem akarják halogatni a boldogságot.
„Nagyon gyorsan eldöntöttük, hogy együtt akarunk lenni" - mondja Alex. „Azt gondoltuk, hogy az élet túl rövid." Így aztán a 2020-as nyár hátralévő részében Alex és Ola négy-öt hetente találkoztak, és a Covid szabályai szerint meglátogatták egymást Londonban és Svédországban. Ősszel Alex találkozott Ola gyermekeivel, akiket azonnal megszeretett.

Hat hónappal azután, hogy újra kapcsolatba került Olával, Alex összepakolta londoni lakását, és életét - szeretett kutyájával, Wolfganggal együtt – és végleg Svédországba költözött. „Szupergyorsan ment, de jól éreztem magam" - mondja Alex. „Mindig is úgy gondoltam, hogy Ola egy különleges ember. És mindig is különleges érzéseim voltak vele kapcsolatban. És arra gondoltam: 'Ha nem most, akkor mikor?'".

„Annyira szerelmes voltam" - mondja Ola a döntésről, hogy meghívta Alexet, hogy költözzön hozzá. „Elég romantikus ember vagyok, nem is gondoltam arra, mi lesz, ha nem jön össze. Egyszerűen csak Alexszel akartam lenni, amilyen hamar csak lehet".

Miközben Olát és Alexet elragadta az újra fellángolt románc izgalma, Ola azt is szerette volna biztosítani, hogy a gyerekei és a volt párja jól érezzék magukat.„Mindent alaposan átgondoltam, a gyerekekkel együtt" - mondja Ola. „Igyekeztem mindent úgy megszervezni, hogy mindenki számára jó legyen." Alex hamarosan úgy gondolt Ola gyerekeire, mint az ő „kedves bónuszgyerekeire".

Már négy éve élnek boldogan SvédországbanForrás: Alexandra Nelke

Közös élet Svédországban

Egy évvel azután, hogy Svédországba költözött, Alex és Ola együtt vásároltak egy házat Malmőben. Három évvel később a pár még mindig boldogan él. Alex egy kutyakiképző vállalkozást vezet, Ola pedig tanárként dolgozik. Alex számára a Svédországba költözés, hogy Ola mellett lehessen, könnyű döntés volt, amit soha nem bánt meg - bár vannak olyan pillanatok, amikor hiányzik neki a régi, londoni élete.

„De amikor kicsit elkomorulok emiatt, csak arra gondolok, hogyan találkoztunk, és milyen szerencsések vagyunk, hogy végül egymás mellett kötöttünk ki" – mondja. „Az univerzum mindenképpen azt akarta, hogy találkozzunk" - teszi hozzá. „Úgy értem, az univerzum két nagyon jó lehetőséget adott nekünk. Vicces arra gondolni, hogy van egyfajta 20 éves múltunk - de ugyanakkor nincs is".

Alex és Ola malmöi otthonában van egy képkeretük: Az egyik oldalon az első közös fotójukkal a 2004-es thaiföldi találkozásukról: egy kissé részeg, mosolygós kép. A másik oldalon egy nemrég készült fotó, amelyen Alex és Ola negyvenes éveiben járó változata vigyorog a kamerába, egymást átkarolva.

Nézd meg, milyen hely Malmö, ahol a szerelmesek élnek:

 

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek