Kirándulástipp: Külföldre vágysz, de nem akarsz messzire menni? Irány Burgenland!

Ha nem szívesen mondanál le a külföldi utakról, nem kell messzire menned, hogy nagyszerű élményekkel gazdagodj! A Soprontól 22 km-re található Eisenstadtban az egész család talál kedvére való programot.

Eisenstadt, vagy nekünk, magyaroknak Kismarton, Burgenland tartomány székhelye. Ausztria legkisebb tartományi fővárosa leginkább arról nevezetes, hogy ott található az Esterházy hercegek egykori székhelye, és hogy ott élt és alkotott a híres zeneszerző, Joseph Haydn. A jórészt műemléki védelem alatt álló történelmi belváros a közel 14 500 lakosú település szíve. A sétálóutcában színes kirakatokat nézegethetsz és lazíthatsz egy jó kávé mellett, miután felfedezted a környék érdekességeit. Lássuk, melyek ezek!

Kirándulástipp: Külföldre vágysz, de nem akarsz messzire menni? Irány Burgenland!Forrás: Shutterstock

 A balerina karrierje

Eisenstadtban szinte minden turista első útja az Esterházy-kastélyba vezet. Nem véletlenül: a kastély egyike Ausztria legszebb ilyen jellegű barokk épületeinek. Bepillanthatsz az Esterházy hercegek hajdani fényes életvitelébe; ehhez választhatsz magyar nyelvű idegenvezetést. Az Esterházy-udvar úrnőinek életét, lakosztályait több kiállítás mutatja be: az Esterházy Melindáról szóló hűen tolmácsolja az egykori balett-táncosnő életét, aki feladta karrierjét V. Esterházy Pálért. A pár 1946-ban házasodott össze, a herceg 1989-ben, míg felesége 2014-ben hunyt el. Örömmel és bánattal teli életükbe öt felvonáson keresztül tekinthetsz be a kiállításon.

Eisenstadt, Ausztria - Esterházy KastélyForrás: Shutterstock/Sina Ettmer Photography

A kastély hatalmas termein végighaladva megcsodálhatod a lenyűgöző freskókat, falikárpitokat és az Esterházy-kincstárat is, amely többek között ékszereket, ezüst étkészleteket rejt. A birtok, amelyen a korábbi várkastélyt egyébként a Kanizsai család emeltette a 14. század végén, az 1600-as évek közepén került az Esterházyak tulajdonába. A barokk kastély kialakítása Esterházy Pál nádor megbízásából 1663–1672 között történt, majd később II. Esterházy Miklós herceg 1797–1805 között átépíttette.

Kalandok szárazon és vízen

A magyar családok a történelmi látnivalók mellett a hatalmas vidámpark miatt szeretnek a sógorokhoz utazni. A Familyparkban a legkisebb gyerekektől a legnagyobbakig mindenki talál kedvére való attrakciót. A park mindennap 10–19 óráig várják a látogatókat. Négy különböző tematikus részleg szórakoztatja az ifjú és örökifjú kalandorokat. A fürdőruha semmiképpen se maradjon otthon!

A Family Park a régió DisneylandjeForrás: Gural

Árak

Az Esterházy-kastélyba és a Familyparkba is többféle belépőt válthat. A napijegyek mellett családi jegyek és bérletek is vásárolhatók. A kastély és a szabadidőpark weboldalán részletes tájékoztatást találsz erről.

A kastélyba gyerekeknek 6 éves kor alatt ingyenes a belépés, a felnőttjegy pedig 19 euróba kerül. 

A Familyparkba 3 éves kor alatt ingyenes a belépés, a többi korosztály számára egységesen 31 eurótól indul attól függően, hogy online, vagy helyszínen veszed a jegyet. 

Íme egy videó, amivel biztosan megjön a kedved a vidámparkhoz!

 

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek