Világutazó utazási tippjei: A 190 országot megjárt férfi felfedte a legidegesítőbb helyet, ahol járt

Az utazási tartalmak rendkívül népszerűek a TikTokon és a YouTube-on, ennek úttörője Drew Binsky, az ember, aki a világ minden országát meglátogatta. A 22 éves Luca Pferdmenges egy másik világutazó, aki dokumentálja kalandjait a rajongóinak a TikTokon. A férfi, aki 190 országban járt, most felfedte a legidegesítőbb helyet és a kedvenc országait.

Világutazó utazási tippjei: A 190 országot megjárt férfi felfedte a legidegesítőbb helyet, ahol jártForrás: Instagram/thegermantravelguy

A népszerű videóplatformon közel hárommillió követővel büszkélkedő német Luca igazi szakértő, ha új helyek felfedezéséről van szó.

A tartalomkészítő nemrég a Daily Mailnek mesélt az utazásairól, amit az Unilad szemlézett.

„Véleményem szerint Egyiptom a legbosszantóbb ország a turisták számára" – magyarázta Luca, anélkül, hogy kifejtette volna az indoklást.

Egyiptom, Franciaország, a Maldív-szigetek, Mauritius, a Seychelle-szigetek, a karibi Kis-Antillák nagy része turistaparadicsomnak vannak beállítva, viszont a szép strandokon kívül gyakran más látnivalójuk nincs. A Karib-térség túlértékelt, a Kis-Antillák legalábbis biztos."

Görögország, Spanyolország és Franciaország népszerű turisztikai célpontok, Luca azonban felhívta a figyelmet az olyan kevésbé trendi országokra, amelyekbe érdemes ellátogatni. „Üzbegisztán és néhány más közép-ázsiai ország, a balti országok, Mianmar, Észak-Macedónia, Bhután, Montenegró és Latin-Amerika legtöbb országa igen figyelemre méltóak" - mutatott rá.

„Az emberek általában elfelejtik, hogy léteznek, pedig gyakran sokkal izgalmasabbak és megfizethetőbbek, mint a „klasszikus turisztikai célpontok. Különösen az olyan rejtett gyöngyszemek, mint Bhután és Mianmar. Valóban ismeretlenek, de a világ legszebb országai közé tartoznak."

Természetesen annyi ország meglátogatása után Lucának megvannak a kedvenc és a legkevésbé kedvelt úti céljai.

Az ország, ahová egyhamar nem fog visszasietni, mert „nem biztonságos" és „csúnya", az Belgium.

„Véleményem szerint nagyon nem biztonságos éjszaka – és itt Brüsszelről beszélek" – magyarázta a tiktoker.

„Sok belga város elég csúnya. Szürke és depressziós, különösen télen."

Luca nem tudja megnevezni a befutó országot, ezért felsorolta a kedvenceit: „A kedvenc helyeim összességében – különösebb sorrend nélkül: Mexikó, Brazília, Izrael, Spanyolország, Bhután, Egyesült Királyság, Egyesült Arab Emírségek, Portugália, Ausztria"

Luca utazási tartalomkészítő élete sokak álma. „Élvezem az életemet tartalomkészítőként, különben nem csinálnám. Imádom. A szabadság, amit ad nekem, őrületes, és nagyon hálás vagyok, hogy a megélhetésért utazhatok."

Ha megnézed az alábbi videót, rájössz, hogy miért Bhután a világutazó Luca egyik kedvenc országa:

 

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek