Kapszulaszállodák forradalma - Ezek a világ legkülönlegesebb szállodai szobái

Mivel a globális kapszulaszállodák piaca az előrejelzések szerint 2031-re eléri a 327 millió dollárt, furcsa hibridek jelentek meg, amelyek fenntartják a trendet és új ügyfeleket vonzanak. Egyre szokatlanabb formákkal csábítják a TikTok-generációt, a kolumbiai sivatagban lévő újrahasznosított csatornacsövektől a környezeti vezérlőkkel felszerelt űrkorszaki kapszulákig – mindez egyedülálló élményt és megosztható történeteket ígér a közösségi médiában. Mutatjuk a világ legkülönlegesebb szállodai szobáit.

Kapszulaszállodák forradalma - Ez is a világ legkülönlegesebb szállodai szobái közé tartozikForrás: naturavive

Íme a kapszulaszállodák 8 legkülönlegesebb szállodai szobája

Alvó laboratórium

A Nine Hours, egy 13 szállodából álló lánc Japánban, ahol az alvási adatokat mérik. A Shinagawa Station (csak férfiak számára) jött létre és a vendégek regisztrálhatnak a "9h sleep fitscan" szolgáltatásra, ahol a szenzorok a légzéstől az arckifejezésekig mindent észlelnek. Az alvásjelentés program nyomon követi a pulzusukat, azonosítja az alvási apnoét és még a horkolást is figyeli.

Egy olyan szektorban, ahol az újszerű vagy alacsony költségvetésű szállodai tartózkodást gyakran előnyben részesítik a kényelem helyett, a Nine Hours alvásfigyelő szolgáltatása kiemeli a céget a piac többi szereplőjétől. A szobabérlés kilenc órára szól, így hét óra jut alvásra, és egy-egy óra a mosakodásra és öltözködésre.

A Japán alvásfigyelő kapszulahotel nagyon népszerű és ráadásul megfizethetőForrás: https://nine-hours.kyotohotelspage.com

Mássz fel az égre

Egy éjszaka egy átlátszó alvófülkében, a perui Szent Völgy feletti sziklafalban nem mindenki számára tűnik pihentető nyaralásnak, de az adrenalin szerelmeseinek nehéz felülmúlni – nem utolsósorban a környező hegyekre és a környező hegyekre nyíló hihetetlen 300 fokos kilátás miatt és az ott élő félelmetes kondorkeselyűk miatt.

A Skylodge Adventure Suites csaknem függőleges, 400 méteres megmászása az egyetlen módja annak, hogy elérjük a Skylodge Adventure Suites-t, de némi mászási tapasztalat szükséges, a leereszkedés pedig már gyorsabb a drótkötélpályának köszönhetően. Minden kapszulához tartozik egy saját fürdőszoba, amely biztosítja, hogy az éjszakai WC-kirándulás ne legyen életveszélyes, és amikor felkel a nap, elfogyaszthatsz egy csésze teát a kapszulához tartozó saját teraszodon. Egy kicsit több luxust keresel? Kicsit lejjebb az Urubamba folyónál a testvértelep, a Starlodge domboldali pezsgőfürdőkkel egészíti ki a kapszulaszálloda élményét.

Már feljutni is izgalmas kaland a kapszulaszobákbaForrás: naturavive

Egy sivatagi oázis

A Tubo Hotel, La Tatacoa mindössze 10 perces autóútra fekszik Kolumbia második legnagyobb sivatagától, a névadó Tatacoától, amely tiszta csillagos égboltjáról híres. Ha felfedezed a Tatacoa fahéjszínű homokjának óriási kaktuszait és furcsa sziklaképződményeit, az apró, légkondicionált szobák közös úszómedencével üdvözlő oázist kínálnak. A 37 kapszula cukorka színűre festett beton csatornacsövekből készült, így elegendő helyet biztosítva egy franciaágynak. A szobák csaknem fele közös fürdőszobával rendelkezik, de a szobaár csekély, és egy árnyas kert, bár és étterem várja az utazókat.

Merülj el a természetben

Tom Chudleigh tulajdonos szerint a tűlevelű fák közé függesztve, mint a túlméretezett karácsonyi díszek, a Free Spirit Spheres a kanadai Vancouver-szigeten olyan érzést ad, mintha a lombkoronában lebegnél az alvó madarak között. Az első lebegő kapszulát 25 évvel ezelőtt hozták létre, az ökoturizmus népszerűsítése és Kanada ősi erdőinek megőrzése iránti vágy által vezérelve.

Jelenleg három gömb létezik. Az "Eryn" Sitka lucfenyőből készült, étkezővel, mosdóval és kissé alulméretezett franciaággyal rendelkezik. Míg az újabb kapszulák, a "Melody" és a "Luna", üvegszálasak és hasonló kényelmi felszerelésekkel rendelkeznek, de kétszemélyes ággyal. Mindegyik gömb egy fa köré csavart csigalépcsőn keresztül érhető el, és akár -20 C-os hőmérsékleten is kibérelhető.

Kanadában még közelebb érezhetjük magunkat a természetben a Free Spirit Spheres kapszuláibanForrás: https://freespiritspheres.com/

Kicsi, de megnyugtató

A szingapúri kínai negyedben egy brutalista épületben meglepően nyugodt belső terek találhatók. A 2021-ben megnyílt, és a „puha minimalistának" nevezett esztétika alapján a KINN Capsule a zen koncepcióját kínálja a nyugtató őszibarack tónusokkal festett falakkal és a halvány fa hálókamráival, amelyekben ropogós, fehér ágyneműk várják a fáradt utazókat. Összesen 72 kapszula van, sötétítő redőnnyel lezárva.

Egy könyv lefekvéskor

A kelet-kínai Zhejiang tartomány tradicionálisan sárból és fából készült parasztháza 2019-ben díjnyertes átalakításon esett át, amikor kapszulaszállóként, könyvesboltként és közösségi könyvtárként újra megnyílt. 20 főt tud aludni a helyi bambuszból készült könyvespolcok között elrejtett, egyágyas kis rekeszekben. A kis lépcsők egy részét cikcakkos lépcsők kötik össze, amelyek a környező Tonglu erdők szerpentin ösvényeit idézik. Nehéz eldönteni, melyik a drámaibb: az épület átlátszó, padlótól a mennyezetig érő paneljei, amelyeket éjszaka úgy világítanak meg, mint egy katedrálist, vagy a buja hegyi táj, amely átlátszik rajta.

Szekrény szerelem

Oud Zuidban, Amszterdam egyik legelőkelőbb negyedében a vendégek szekrényekben aludhatnak. A különleges De Bedstee Hotel a 17. századi holland bedstee (dobozos ágy) hagyományra támaszkodik, amely egy szekrényajtó mögé rejtett ágyas alvósarkot teremt. A szálloda art deco jegyei keverednek a kopott-sikkes dizájnnal. Pihenj a szálloda kis teraszos kertjében, vagy tegyél egy félórás sétát a városközpontban található Rembrandt-házmúzeumhoz, ahol több régi dobozos ágyat is megtekinthetsz.

Tiszta és viszonylag elegáns

Egy másik jellegzetes szálloda a tokiói Asakusa kerületben található Resol Poshtel – a Resol Hotel lánc első vállalkozása a kapszulaalvás terén. A narancsot, kamillát és nerolit tartalmazó aroma állítólag a „szelíd nyugalom érzetét" keltheti – talán előnyös, ha figyelembe vesszük a közösségi alvást. Lefekvéskor nincs más, csak egy függöny közted és a többi látogató között, de kevés egycsillagos létesítmény felel meg a szálloda tisztaságának és funkcionalitásának, hiszen a hajkefék, papucsok és borotvák az ajándékok részét képezik.

Az Edo-korszak stílusa – mint például a hálófülkék íves bejárata, amely a teaszertartások termeire emlékeztet, és az ágyat körülvevő hagyományos japán falfestmények – egy csipetnyi örökséget adnak a szálloda modern vonalaihoz. Ötperces sétával elérhető a város legrégebbi buddhista temploma, a Sensō-ji, csakúgy, mint a lámpásokkal szegélyezett Nakamise-dori utca, ahol ajándéktárgyakat és ételeket árusító színes üzletek kavalkádja található - írja a BBC. 

 

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek