Videó: Nagy fehér cápát mentettek a bátor strandolók

Liza Phillips péntek délután a családjával és barátaival sétált a Low Beach-en 'Sconsetben, mielőtt felszálltak volna a repülőjükre, amikor egy emlékezetes találkozásban lett részük. A strandolók egy a homokban vergődő nagy fehér cápát vettek észre.

Nagy fehér cápát mentettek a bátor strandolók - illusztrációForrás: Shutterstock/ Oleg Znamenskiy

Cseppet sem veszélytelen vállalkozásra szánták el magukat a bátor strandolók: egy partra vetődött nagy fehér cápát juttattak vissza puszta kézzel az óceánba

„Éppen focilabdát dobáltunk apámmal, amikor lenézett a partra, és azt mondta: „Ó, ott egy partra vetett bálna!" - mondta Phillips a Currentnek. „Felkaptam a telefonomat, és elkezdtem sprintelni a parton, és amint elég közel értem, hogy lássam, azt mondtam, hogy 'ó, istenem'."

Nem bálna volt. Phillips egy nagy fehér cápára bukkant, amely még életben volt, és a hullámok között, a parton vergődött. Miután a kezdeti sokk elmúlt, Phillips tudta, hogy meg kell próbálniuk segíteniük visszavinni a vízbe.

„Annyira tehetetlen volt. Azt hittük, hogy magától vissza fog menni, de nem sikerült neki. Azt mondtuk, hogy meg kell próbálnunk segíteni. Határozottan volt benne némi adrenalin. Az egyik barátunk levette az ingét, hogy bemenjen, én pedig vele tartottam".

Phillips és barátja, Ted Rock néhány óvatos lökést adtak a cápának, hogy mélyebbre kerüljön a vízbe, így végül képes volt elúszni.

Phillips elmondta, hogy ezt az egyszeri élményt soha nem fogja elfelejteni.Megérinteni egy nagy fehér cápát? Ez még bakancslistára sem írható fel, mert annyira hihetetlen" - mondta.

Phillips és családja Kaliforniában él, de van egy házuk 'Sconsetben, édesapja egész életében járt a szigetre. Általában a déli parti strandok felé veszik az irányt, de pénteken úgy döntöttek, hogy mielőtt a vendégek elutaznak, megnézik az otthonukhoz közeli Low Beachet, melynek köszönhetően egy örökre szóló élménnyel lettek gazdagabbak.

Nézd meg, hogyan mentették meg a bátor strandolók a nagy fehér cápát:

 

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek