Ezekben az országokban találhatók a Föld csakrái, vagyis energiaközpontjai

Már az ókorban tudták, hogy ahol a Föld energiavonalai csomópontot képeznek, amik szent helyek. Ilyen energiaörvények középpontjában építették meg aztán a templomaikat, spirituális központjaikat. Lássuk, mely országokban találhatók a Föld csakrái, vagyis energiaközpontjai.

A Föld csakrái, vagyis energiaközpontjai közül az egyik StonehengeForrás: Pete Linforth/Pixabay

A Föld csakrái, vagyis energiaközpontjai régóta foglalkoztatják az embereket

Bolygónkat különböző energiamezők hálózzák be, ezek mentén áramlik a csí, vagyis az életenergia. A keleti filozófiák szerint minden élőlényt ez az erő tart életben. Az emberi szervezetnek is vannak energiaközpontjai, más néven csakrái, ezek felelnek a test és a szellem optimális működéséért. A Föld csakrapontjain pedig a gyógyító energiák összpontosulnak. Vegyük sorra ezeket!

Erőt adó helyek

A három alsó csakra a fizikai világgal való kapcsolatunkat szolgálja. Az egzisztencia, az érzelmi-anyagi biztonság, szűkebb és tágabb közösségünk megtalálása tartozik ezekhez. Ösztöneinket, vágyainkat, késztetéseinket ezek a csakrák vezérlik.

A három felső csakra az ég, a spiritualitás felé nyit minket. Ellensúlyozzák a három alsó csakra földhözragadtságát. Segítenek abban, hogy megnyílhassunk a spiritualitás felé, hogy vágyaink, álmaink, hosszú távú terveink legyenek. A művészi alkotás és befogadás is ezekhez az energiaközpontokhoz kapcsolódik. Az alsó és felső csakrák között helyezkedik el az összekötő kapocs, vagyis a szívcsakra. Ez közvetít az elme és a test között, ez a létra föld és ég között. Ezek a csakrák a Földnél is megvannak, mutatjuk hol. 

Gyökércsakra

Jeruzsálem, Izrael
Az anyagi léthez való viszonyulás, a biztonság megteremtése tartozik ehhez a csakrához, lelki szinten pedig a megtisztulás és az elengedés. Jeruzsálemet a keresztény, a zsidó és az iszlám vallás is szent helynek tekinti.

Jeruzsálem az egyik legismertebb szent helyForrás: AFP/Ronaldo Schemidt

Keresztcsonti vagy szexcsakra

Andok, Dél-Amerika
A világot mozgató ellentétek találkozási pontja. Az élvezetekhez, a szexualitáshoz való viszonyunkért felel, a férfi-női energiák egyensúlyára hat. Az Andok egész lenyűgöző hegyvonulata a Föld szexcsakrájához tartozik.

Köldökcsakra

Uluru, Ausztrália
Az akaraterőért, a céltudatosságért, a pénzügyi képességekért, a talpraesettségért felel, segíti az érdekérvényesítést. Az Uluru egy homokkőből álló hatalmas tömb, az őslakosok szent helye.

Szívcsakra

Dobogókő, Magyarország

Az érzelmek, a szeretet, az életöröm, a vitalitás helye. Ennek állapotától függ, mennyire tudjuk kimutatni a szeretetünket, illetve nyitottak vagyunk-e mások érzelmeire. Hűségre és lojalitásra ösztönöz. A Föld szívcsakrája a dalai láma szerint Magyarországon, Dobogókőn található. A hely különleges kisugárzása azonnal elvarázsolja a látogatókat.

Dobogókő is a Föld egyik energiaközpontjaForrás: Shutterstock/ A great shot of

Torokcsakra

Stonehenge, Anglia

A kommunikációért, az önkifejezés szabadságáért felel. Működésétől, állapotától függ, ki tudjuk-e mondani az igazságot, képesek vagyunk-e szembenézni a tényekkel. Stonehenge titokzatos kőkolosszusait máig rejtélyek övezik – nem tudjuk sem azt, hogy kik, sem azt, hogy mi célból építették...

Homlokcsakra

A Bermuda-háromszög is különleges energiákkal bírForrás: Shutterstock/Peter Hermes Furian

Bermuda-háromszög, Atlanti-óceán

Ez a szellemiség és az intellektus központja. Ha jól működik, a gondolataink is rendezettek és világosak lesznek. A bölcsességért, a tisztánlátásért, a tudatosságért felel. A Bermuda-háromszög a titokzatos eltűnésekkel kapcsolatban vált híressé, ezek közül a legtöbbre máig nincs magyarázat. 

Koronacsakra

Kajlás-hegy, Tibet

A spiritualitásért, a be- és elfogadásért, a megnyugvásért felel, hálaérzetet kelt. A hit, az emelkedett gondolatok, az egyetemes tudatosság kapcsolódik hozzá. Tibet Ázsia szellemi központja. A hegyet a hívők szerint Buddha ajánlotta a tanítványainak, hogy ott meditálva eljuthatnak a nirvánába.

 Nézd meg a Föld homlokcsakrájáról, a Bermuda-háromszögről szóló dokumentumfilmet:

 

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek