Botrány a TUI körül - Kórházba került az édesanya az 5 csillagos törökországi nyaralás alatt

Állítása szerint kórházba került az édesanya az 5 csillagos törökországi nyaralás alatt. Eszméletlen állapotban szállították kórházba, miután rosszul lett egy all inclusive ötcsillagos nyaraláson. Jennifer Bowditch a törökországi Antalyában, a Royal Seginus Hotelben szállt meg családjával, amikor „súlyos ételmérgezést" kapott. A TUI látszólag nem foglalkozik a hotelben kialakult állapotokkal.

Botrány a TUI körül - Kórházba került az édesanya az 5 csillagos törökországi nyaralás alattForrás: Jennifer Bowditch

A 41 éves nő azt állítja, hogy „extrém hasmenést és rosszullétet" tapasztalt, miután a szálloda büféjében chilis csirkét evett. Azt állítja, hogy családjából egyedül ő evett az ételből, és mindössze néhány óra kellett ahhoz, hogy megbetegedjen. Miután a vécén ragadt, Jennifer állítólag eszméletét vesztette, és egy helyi kórházba szállították, ahol infúzióra kötötték.

A kétgyermekes anyuka, aki a TUI-n keresztül foglalta le a 7500 fontos kiruccanást, később felfedezte, hogy a BBC Watchdogja 2023-ban ételmérgezés és higiéniai panaszok miatt vizsgálta a szállodát. Ott tartózkodásuk alatt Jennifer lefilmezte, amint a személyzet látszólag hálóval halászta ki az ürüléket a közös úszómedencéből - ugyanúgy, ahogyan azt a Watchdog-jelentés dokumentálta.

Jennifer fotója az ominózus medencetakarításrólForrás: Jennifer Bowditch

Amikor 2023-ban megkeresték, a TUI azt mondta, hogy „tudomásuk van kis számú panaszról" a Royal Seginusban történt megbetegedésekkel kapcsolatban.

Jennifer, aki augusztus 2. és 9. között nyaralt Törökországban a férjével Bennel, a 67 éves Janice-szel, a kilencéves Jude-dal és a hatéves Cruise-szal, másokat is óvni akar a látogatástól.

Pokoli nyaralás volt. Rosszul érzem magam, hogy ennyi pénzt költöttünk egy rémálomra. Ijesztő volt. Az emberek panaszait észre kell venni, de a szálloda eltussolja. Nem hiszem, hogy a TUI foglalkozik vele. Soha nem voltam még ilyen beteg. Ez teljesen elfogadhatatlan" – mondja Jennifer.

Jennifer azt állítja, hogy egy magánkórházba vitték, ahol a 24 órás tartózkodás alatt 2000 font orvosi számlát kellett kifizetnie. Állítólag infúzióra kötötték és antibiotikumokat kapott, de az orvosok „minden tőlük telhetőt" megtettek, hogy ne utaljanak arra, hogy ételmérgezés okozta a betegséget.

„Tudom, hogy az volt. Megvan az összes jelentésem. Az egyikben az áll, hogy fertőző betegség volt, egy másikban pedig az, hogy gyomorprobléma volt, de olyan gyógyszert adtak, amikkel ételmérgezést szokás kezelni."

A TUI nem nyilatkozik és nem vizsgálódik a törökországi nyaralás miatt

Miután kiengedték, Jennifer visszatért a szállodába, és azonnal megkérdezte a TUI-t, hogy elszállíthatják-e őket máshová. Kérésüket állítólag elutasították, de a családnak „jószolgálati gesztusként" megengedték, hogy az üdülőhely csak felnőtteknek fenntartott éttermében étkezzenek.

„A TUI azt mondta, hogy nem tudnak hova költöztetni, viszont ha másik szállodába megyünk, ki kell fizetnünk. Féltünk ott enni, így a nyaralás hátralévő részében a gyerekeim pizzán, chipseken, croissantokon és banánon éltek túl."

Miután Jennifer visszatért az Egyesült Királyságba, teljes visszatérítést kért a TUI-tól, mivel a szálloda ötcsillagos hirdetése „félrevezető" volt. „A Facebookon egyre többen írják, hogy ők is megbetegedtek".

Jennifer eddig hiába küzd az igazáértForrás: Jennifer Bowditch

2023-ban a BBC Watchdogja számos, a Royal Seginus Hotelben megszálló nyaraló panaszát vizsgálta.
A Tripadvisoron 4,5-ös értékeléssel rendelkezik, de a legfrissebb vélemények közül sokan említik, hogy rosszul lett az ételtől, a büdös törölközőktől, és egy hétig ágyhoz volt kötve.

Jennifer esetében a Royal Seginus Hotel azt mondta, hogy „nyílt kommunikációt" folytatott a családdal egész látogatásuk alatt, és „kapcsolatban állt az egészségügyi szakemberekkel", hogy „megerősítse, nem érkezett jelentés mérgezésről".

A TUI nem kívánt nyilatkozni. Egy szóvivője azonban korábban azt mondta: „Tudomásunk van arról, hogy a törökországi Royal Seginusnál kis számú megbetegedés történt. Mivel ez most már jogi ügy, nem lenne helyénvaló, hogy kommentáljuk ezeket az eseteket".

Törökország az egyik legnépszerűbb európai úti cél, mert gyönyörű tájakkal rendelkezik, amelyeket te is megnézhetsz az alábbi videóból:

 

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek