Olaszország is bekeményített, szigorú szabályok és komoly bírság várhat a turistákra

A római álomnyaralás inkább rémálom lehet mindazok számára, akik a következő napokban Olaszországba látogatnak. Az ország népszerű úti céljaira várhatóan olyan nagy tömegek érkeznek, hogy Olaszország is kénytelen volt bekeményíteni, mostantól szigorú szabályok vonatkoznak a turistákra különösen a strandolás, a szelfizés és a közlekedés terén.

Olaszország is bekeményített, szigorú szabályok és komoly bírság várhat a turistákra többek között Capri szigetén isForrás: Neirfy/Shutterstock

Szardínia szigetétől az olasz csizma sarkáig, Pugliáig számos népszerű strandra már csak applikáción keresztül történő foglalással lehet belépni, hogy a tömegek méretét kordában lehessen tartani. Az olasz média beszámolói szerint a következő napokban a homokos tengerpartokról kitiltották a dohányzást, sőt egyes esetekben még a törölközőket és a székeket is.

Olaszország éjszakai úszási tilalmat rendelt el és bírságot is kiszabhat a turistákra

Szardínia szigetének egyes strandjain, ahol idén nyáron rekordszámú turista fordult meg, megtiltották, hogy a napernyőket sziklákkal rögzítsék. Santa Teresa di Gallura és Sant'Antioco települések a helyi média beszámolói szerint 500 eurós (több mint 180 ezer forintos) bírsággal sújtják azokat, akik nem tartják be a szabályokat.

Szardínián az északkeleti Olbia polgármestere megtiltotta a késő esti fürdőzést, a strandon való kempingezést, a tábortüzet, sőt még a székeket és törölközőket is, hogy megpróbálja visszaszorítani az éjszakai mulatozást - bár a hajnali 5 órai zenebona-zárási határidő egyesek számára túl nagylelkűnek tűnhet.

Máshol a szabályok szigorúbbak. Az északnyugat-szardíniai Sassariban hajnali 2 órakor kell kikapcsolni a zenét. Platamona, Porto Ferro és Argentiera üdülőhelyeken a sziget polgármesterei által közzétett rendelet szerint hajnali 3 órakor kell abbahagyni a zenehallgatást.

Forgalmi korlátozások Olaszországban

Rómában, Firenzében és Velencében a nagy gyalogosforgalmú területeken ideiglenes stoptáblákat helyeztek el, hogy megakadályozzák, hogy az emberek szelfiket készítsenek és akadályozzák a forgalmat.

Az Amalfi-parton a hatóságok úgy fogják szabályozni a festői utakat eltömítő járművek számát, hogy a nap forgalmasabb időszakaiban felváltva korlátozzák a páros és páratlan rendszámú autók behajtását bizonyos kisebb utcákba.

Turisták a római Trevi-kútnálForrás: AFP/Alberto Pizzoli

Útlezárások

Capri szigete a Velence által az év elején bevezetett idegenforgalmi belépődíjhoz hasonlóan fog eljárni. A szokásos díj kétszeresét szedi be az érkezőktől a forgalmas augusztus 20. környéki hétvégén.

Az észak-olaszországi Trentino régió néhány hegyvidéki célpontja monitorok segítségével követi a túrázók forgalmát, és a regionális kormány szerint lezárja a túlzsúfolt ösvényeket.

A sétahajózást is előre le kell foglalni

Az olaszországi sétahajó-turizmus becslései szerint több mint 65 000 utas lesz Genovában, ahol hat hajó 12 kikötőbe érkezik az augusztus 15. előtti és utáni két hétben. A Róma melletti Civitavecchiában ugyanebben az időszakban mintegy 59 000 tengerjáró utasra számítanak. Nápolyban 45 000, Bariban pedig mintegy 25 000 utas száll le a hajóról - írja a CNN.

Nézd meg Firenze legszebb látnivalóit az alábbi videóban:

 

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek