Aktív nyaralásra vágysz ősszel? Foglald le MOST horvátországi kalandodat!

Arról álmodtál, hogy feszegeted a határaidat? Látogass el Horvátországba! Hozd a bátorságodat, az adrenalint mi álljuk! Horvátország. Tele élettel.

Akár a felhők fölött szeretnél repülni, akár a mély tengerbe merülni, Horvátország igazi paradicsom az aktív turizmus, a természet és az adrenalin szerelmeseinek. Gyere el, hogy felfedezhesd a páratlan szépségű partvonal rejtett csodáit. Élj meg minden élményt, élj át minden érzést, gyere, és éld meg Horvátországot!

Kalandozz Omiš és a Cetina folyó környékén

Cetina folyóForrás: Zoran Jelača

A Split-Dalmácia megyében elhelyezkedő Omiš nevű városnál található Cetina folyó vidékét Horvátország egyik legizgalmasabb kalandcélpontjaként tartják számon. A település és környéke lenyűgöző tájakkal, gazdag történelemmel és rengeteg aktív kikapcsolódási lehetőséggel várja a látogatókat, különösen ősszel, amikor a természet ezer színben pompázik. Az enyhe őszi időjárás és a kisebb tömegek ideális körülményeket teremtenek az aktív időtöltéshez, sorban állás nélkül.

OmišForrás: Zoran Jelača

Zipline – Száguldás a szurdok fölött

Ha egy igazán különleges élményre vágysz, próbáld ki a zipline-t a Cetina kanyonban. Az Omiš felett feszülő drótkötélpálya mintegy 2100 méter hosszan nyúlik el, és lehetőséget ad arra, hogy a magasból csodáld meg a lélegzetelállító panorámát, miközben feszegeted a határaidat. A pálya nyolc szakaszból áll, amelyek a kanyon legszebb részei fölött húzódnak. Az utazás során tapasztalt vezetők gondoskodnak a biztonságodról, miközben neked csak élvezned kell a hatalmas adrenalinlöketet.

Zipline a Cetina folyó felettForrás: Ivo Biočina

Evezés – Rafting a Cetina folyón

A Cetina több mint ideális helyszín az evezős kalandokhoz. A folyó tiszta vize és változatos terepe miatt népszerű a rafting szerelmeseinek körében. A túrák általában 10 — 12 km hosszúak, és változatos nehézségű szakaszokat kínálnak, így kezdők és tapasztalt evezősök is találnak benne kihívást. Az őszi hónapokban a folyó vízszintje ideális az evezéshez, a környező erdők pedig gyönyörű színekben pompáznak, ami még különlegesebbé, hangulatosabbá teszi az élményt.

Rafting a Cetina folyónForrás: Ivo Biočina

Canyoning – Fedezd fel a rejtett szurdokokat

A Canyoning izgalmas lehetőséget nyújt a Cetina folyó szurdokainak felfedezésére. Ez a sportág a gyaloglás, az úszás és a sziklákon való leereszkedés kombinációja, amely lehetővé teszi, hogy közelebbről megismerd a kanyonok rejtett zugait, miközben az izgalmad a tetőfokára hág. Az útvonalak itt szintén különböző nehézségűek, így a kezdők és a kalandvágyó profik egyaránt megtalálhatják a számukra megfelelőt. A természet közelsége és a kihívásokkal teli terep garantáltan felejthetetlen élményt nyújtanak azoknak, akik elég vakmerőek ahhoz, hogy kipróbálják.

Canyoning a Cetina folyónálForrás: Ivo Pervan

Sziklamászás – Hódítsd meg az Omiš környéki sziklákat

Ha eddig nem lett volna elég színes ez a hely, akkor végül, de nem utolsósorban beszéljünk egy kicsit az Omiš fölé magasodó sziklákról, amit Te is meghódíthatsz – persze, csak óvatosan. A várost körülvevő mészkősziklák sokféle mászóútvonalat kínálnak, ezért a tapasztalt hegymászóknak is okozhat bőven meglepetéseket. Kezdők azonban csak körültekintően, hozzáértők segítségével vágjanak bele! Megéri azonban a félelmet, az izgalmat és a verejtéket, hiszen a tetejéről nyíló kilátás a tengerre és a környező hegyekre páratlan élményt nyújt, amely kárpótol minden fáradozásért.

OmišForrás: Ivan Šardi

Túrázás – ősz a Biokovo Nemzeti Parkban

A Biokovo Nemzeti Park a természetjárók és túrázók paradicsoma. Ez a lenyűgöző hegyvidék a dalmát partok fölé tornyosul, és a legmagasabb csúcsa – a Sveti Jure – 1762 méter magas. Az őszi hónapokban a Biokovo különleges szépséggel varázsolja el látogatóit, és a friss, tiszta levegő tökéletes feltételeket biztosít, akár hosszú túrázáshoz is.

A nemzeti park számos jól jelölt túraútvonallal rendelkezik, amelyek változatos nehézségűek és hosszúságúak. A könnyebb sétáktól a kihívást jelentő hegymászásokig mindenki talál magának megfelelő útvonalat. Az egyik legnépszerűbb túraútvonal az, amelyik a Skywalk Biokovo-hoz visz. Ez egy üveghíd, amely lélegzetelállító kilátást nyújt a tengerre és a hegyekre. A Biokovo Nemzeti Parkban kiemelkedően gazdag a flóra és a fauna, így lépten-nyomon találkozhatsz vadon élő állatokkal, mint például muflonokkal, zergékkel és ritka madarakkal.

Skywalk a Biokovo Nemzeti ParkbanForrás: Julien Duval

Horvátország tehát évszaktól függetlenül fantasztikus úti cél, ami a pihenés, strandolás mellett számos élményt tartogat magában.

Felkeltettük az érdeklődésed? Akkor ne habozz, tervezd meg álomutazásodat Horvátországba még ma, és tapasztald meg az ország kínálta kalandokat, amikre egész évben emlékezni fogsz!

A cikk a Horvát Idegenforgalmi Közösség támogatásával készült.

 

Hirdetés
TOVÁBBI INFORMÁCIÓK AZ ALÁBBI LINKEN TALÁLHATÓK
Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek