Természeti katasztrófa: Több milliárd légy szállt meg egy brit falut, a lakók csapdába estek

A családok nem tudták kiengedni gyermekeiket a szabadba játszani, mivel a rovarok inváziója tönkretette a nyári szünetet. Az egyik lakos azt mondta, ez a természeti katasztrófa olyan, mintha Hitchcock Madarak című filmjének miniatűr változatában élnének, miután több milliárd légy szállt meg egy brit falut.

Természeti katasztrófa: Több milliárd légy szállt meg egy brit falut, a lakók csapdába estekForrás: Shutterstock/Nicoleta Ionescu/

Leicester Forest East lakói azt mondják, hogy a rovarok az elmúlt években is pokollá tették az életüket, de az idei nyár volt az eddigi legrosszabb természeti katasztrófa. Félnek kinyitni az ablakokat és az ajtókat, mert attól tartanak, hogy elárasztják őket a bogarak, amelyek alvás közben is rájuk másznak.

A családok nem engedték a gyerekeiket a szabadban játszani, a grillezéseket és partikat pedig a házban tartották. A csalódott helyiek a közeli újrahasznosító központot okolják a problémáért, a forró hőmérséklettel és a kétheti szemétszállításra való áttéréssel együtt. A legyek megkeserítik az életüket, a mennyezetről lelógó légycsapdákban tucatnyi döglött rovart gyűjtenek össze.

A kétgyermekes anyuka, Gemma, aki részmunkaidőben egy speciális igényű iskolában dolgozik, azt mondta: „Folyamatosan legyeket csapkodok. Rettegek attól, hogy ételt főzzek, és nem lehet nyitva hagyni semmilyen ajtót vagy ablakot. A gyerekek nem játszhatnak kint, nem ülhetünk ki a kertbe. Idén még nem volt gyerekmedencénk sem. Az ő nyaruk egyszerűen tönkrement. A gyerekek utálják, a végén csak sírnak. Hallottuk, hogy a Környezetvédelmi Ügynökség szúrópróbaszerűen ellenőrizte az újrahasznosító központot, de szerintük nem sértették meg a szabályokat. De a probléma még mindig fennáll."

A brit falu lakosai tehetetlenek a légyinvázióval szemben - illusztrációForrás: Shutterstock/C Alda Ufaira

Gemma szerint a légyinvázió tönkretette a gyerekek nyári szünetét, és azt mondja, hogy már fontolgatta a költözést, de mivel a közelben van a családja, a költözés nem jöhet szóba.

Hozzátette: „Nagyon sok légyirtó szert vettünk már, de úgy tűnik, egyik sem működik. Egyszerre égnek ezek a gyertyák, de túl erősek, és a gyerekek köhögnek tőlük. Körbe kell cipelni őket a szobákban. A szalagok undorítóak, mivel egy napig fent vannak, és cserélgeted őket. Vettünk már légyhálót, de nem igazán működik. Semmi sem oldja meg igazán."

Egy másik helyi lakos, a 61 éves Derek Johnson hozzátette: „Ez a legrosszabb, ami valaha volt. Nem tudom, hogyan várhatják el tőlünk, hogy így éljünk. Olyan, mintha a Madarak című film valóságos, de miniatűr változatában lennék. Eljutottam arra a pontra, hogy alig várom, hogy vége legyen a nyárnak."

A 61 éves Alison Smith, a kétgyermekes nagymama azt mondta, hogy a fertőzés miatt a költözést fontolgatja. Azt mondja, a probléma néhány évvel ezelőtt kezdődött, de minden nyáron egyre rosszabb és rosszabb a helyzet. „Mindenhol ott vannak. Ha az ember kint iszik egy csésze teát, két-három léggyel is osztoznia kell rajta. Úgy kell vacsoráznunk, hogy két-két légycsapdás pörgettyűs csík van mellettünk. Szinte minden szobában van egy légycsapó. Nem tudnak szellőztetni sem, ami a hőség miatt nagyon kellene" – panaszolja a nagymama a Mirror hasábjain.

Nézd meg Alfred Hitchcock Madarak című filmjének trailerét:

 

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek