Fotó: Egy erdei szellem a frászt hozta a gyanútlan futóra

Kay Borleis megdöbbent, miután fotójának hátterében valami meglehetősen baljóslatú dolog tűnt fel. Egy erdei szellem ólálkodott a futó körül. Mint később kiderült, a mondák szerint a Hawaii szigeteken nem ritkák a paranormális jelenségek.

A Hawaii szigeteken egy erdei szellem a frászt hozta a gyanútlan futóra - illusztrációForrás: Shutterstock/ Danita Delimont

A futó még 2019-ben vett részt a Hawaiian Ultra Running Team Trail 100 mérföldes állóképességi futásán Oahu környékén. Az esemény a Honolulu Mauka ösvényeken öt alkalommal teljesített 20 mérföldes körből áll.

Borleis fiatal kora óta rendszeres futó, és megszokta, hogy futás közben lehajtott fejjel járjon, amikor igazán belelendül a dologba. Éppen emiatt történt, hogy tudtán kívül egy állítólagos "Nightmarcher" területére tévedt, de barátnője mégis elkapta a félelmetes, paranormális pillanatot a kamerával.

A próba ezen szakaszáról Borleis úgy emlékezett, hogy különösen brutális volt, mert számos akadállyal kellett szembenéznie, többek között vastag fák gyökereivel és vízátfolyásokkal. Miközben ezeken a gyepfoltokon próbált utat törni magának, futóútja során először megsérült a lába. A fájdalom olyan erős volt, hogy Borleis kénytelen volt feladni a versenyt, és visszatért a szállására, ahol néhány közeli hozzátartozója fogadta.

Majd megkérte barátnőjét, Cassie-t, hogy küldje el a versenyen rögzített tartalmakat.

A szellem mellett elhaladt a futóForrás: Kay Borleis

A fotók megnézése közben azonban Borleis vérében megfagyott a vér, és "libabőrös lett", miután észrevette, hogy egy különös, köpenyes alak, talán egy szellem tűnik fel az egyik kép hátterében.

"A mai napig nem tudjuk, mi volt az" - írta később egy blogbejegyzésben az árnyéklényről.

A felvételen látható, ahogy az alak előbukkan egy fa mellől, és elsétál mellette. Borleis azt állította, nem emlékszik, hogy bárki mást észrevett volna az ösvénynek azon a részén. „Azért nem volt senki az ösvénynek azon a részén, mert minden futónak az óramutató járásával megegyező irányban kellett futnia. A turisták pedig nem voltak kint olyan korán. Órákig nem láttunk senkit, miközben együtt futottunk a barátnőmmel. Szóval biztosak vagyunk benne, hogy nem volt ott senki".

Egy kis kutakodás után felfedezett egy legendát, amely egy Hawaiin élő, Nightmarchers nevű szellemcsoportról szól.

Valóban szellem volt?Forrás: Kay Borleis

Ezek a szellemek „állítólag éjszaka jelentek meg, és az átlagembernek soha nem volt szabad rájuk néznie. A szabály megszegése halált jelentett" - írja a Honolulu Magazine. „Ha egy ember keresztezi az útját valamelyik titokzatos lénnyel, meztelenre vetkőzve arccal lefelé kell feküdnie, hogy ne nézzen rájuk.

Szerencsére Borleis csak akkor vette észre, amikor már hazaért, így nem kellett ilyen tettet végrehajtania - írja az unilad.com. 

Az eredeti blogbejegyzés azóta eltűnt. Vajon tényleg szellem tűnt fel a futó mellett vagy csak egy jól sikerült vicc? Mindenesetre mi megborzongtunk. Ahogy az alábbi videótól is, amiben 10 állítólagos szellem észlelést rögzítettek:

 

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek