Lenyűgöző tájakon halad át a 8 európai országot összekötő új kerékpárút

A Trans Dinarica útvonal nemzeti parkokon, erdőkön, falvakon és az Adriai-tenger partvidékén kanyarog keresztül 5000 km hosszan. Egy navigációs csomag is készült hozzá, amely megkönnyíti a nyugat-balkáni országok szépségeinek felfedezését, miközben lenyűgöző tájakon halad át a 8 európai országot összekötő új kerékpárút.

Lenyűgöző tájakon, többek között Szlovénián halad át a 8 európai országot összekötő, új kerékpárút - illusztrációForrás: Shutterstock/ margouillat photo

Az országúti kirándulások és a túrázás egyaránt kiváló módja a szép tájak felfedezésének, de a biciklizés ad lehetőséget arra, hogy a lenyűgöző kilátást terepen is élvezd, és mégis hatalmas területet járj be. És bár Európa már így is tele van gyönyörű kerékpártúrákkal, megnyílt egy különösen látványos, 8 európai országot összekötő, új kerékpárút.

A Trans Dinarica útvonal, az év egyik legjobb újdonságának számít, 5000 kilométer hosszú, és 100 különböző szakaszt tartalmaz. A Trans Dinarica az első és egyetlen olyan kerékpárút, amely mind a hét nyugat-balkáni országot összeköti: Horvátországot, Bosznia-Hercegovinát, Montenegrót, Albániát, Észak-Macedóniát, Koszovót, Szerbiát, valamint Szlovéniát. Az új bicikliút nemzeti parkokat, erdőket, belföldi falvakat, csendes utakat, meglévő bicikliutakat és az Adria partját követi.

De ez nem akármilyen kerékpárút. A városok és falvak bemutatására szervezett GoodTrail fejlesztőcsapat hangsúlyozta, hogy a felelősségteljes utazásra összpontosít, amely fenntartható gazdasági kilátásokat biztosít a régió közösségeinek - írja a timeout.com. 

Az új kerékpárút Horvátországon is átvezetForrás: Shutterstock/ Zdenek Matyas Photography

„Ez az útvonal azoknak az utazóknak szól, akik szeretnek biciklizni. Akik szeretnék felfedezni a Balkán olyan részeit, amelyek eddig nem voltak a radarjukon, a tengerpart, az erdők és a belföldi falvak kombinációja, 50 km-es szakaszokra bontva, minden nap végén egy-egy étkezési és szálláslehetőséggel" - mondta Alex Crevar, társfejlesztő és utazási író a Time Out Croatia-nak.

Megjelent egy navigációs csomag is a kerékpárúthoz, amely minden olyan információt tartalmaz, amire csak szükséged lehet a bringaút mentén található érdekességekről, szolgáltatásokról és szálláshelyekről.

További információkat a Trans Dinarica weboldalán találsz a 8 európai országot összekötő, új kerékpárútról.

Szlovénián is áthalad az új kerékpárút, az alábbi videóban a szépségeit fedezheted fel:

 

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek