Ezek a legjobb hűvös európai nyaralóhelyek

Norvégia

Átlagos hőmérséklet augusztusban: 12-20 Celsius-fok

Az éjféli napsütés és a Golf-áramlat frissítő szellője miatt Norvégia éghajlata tökéletes a hűsölő nyaralók számára. A Svalbard-szigetcsoporton a nap augusztus végéig egyáltalán nem nyugszik le. Azok számára, akik a szárazföldön szeretnének maradni, a norvég fjordok - a gleccserek által kivájt hosszú tengeri öblök, amelyek Norvégia északnyugati partjainál szétszóródva találhatók - túrázást, halászatot és kajakozást kínálnak. Egyetlen norvégiai kiruccanás sem teljes Oslo, a skandi-cool otthonának felfedezése nélkül.

Norvégia fjordjai minden évszakban gyönyörűekForrás: Shutterstock/Finn stock

Skócia

Átlagos hőmérséklet augusztusban: 10-18 Celsius-fok

A skótok télen moroghatnak a hideg, csapadékos időjárás miatt, de augusztusban Skócia tökéletes hűvös oázis a dél-európai régióhoz képest. Nyilvánvalóan ott van a világhírű edinburgh-i Fringe fesztivál, és a hűvös időjárásnak köszönhetően nem fogsz túlságosan megizzadni, amikor egyik előadásról a másikra igyekszel. A természetjárók észak felé vehetik az irányt, és hajóval eljuthatnak a skót Hebridák egyikére, ahol az Egyesült Királyság legérintetlenebb strandjait találják, vagy túrázhatnak a Felföldön.

Skócia varázslatos tájakkal büszkélkedhetForrás: Lukas Bischoff Photograph/Shutterstock

Izland

Átlagos hőmérséklet augusztusban: 8-13 Celsius-fok

A turistákat gyakran elriasztja Izland megközelíthetetlensége, de mostanában egyre több útvonal nyílik az északi sziget meglátogatására. A fővárosban Reykjavikban minden augusztusban hatalmas büszkeségfesztivált rendeznek. Onnan az utazók bejárhatják a Vulkáni utat, egy 700 km hosszú, nyolc vulkánon átvezető útvonalat, vagy túrázhatnak a Thorsmork-gleccser völgyében. Északon bálnafigyelő hajók indulnak Akureyriből, az Eyjafjordur fjord által drámaian elnyúló városból.

A Diamond Beach Izlandon egy valódi jégvarázsForrás: Shutterstock/Maridav

Svájci Alpok

Átlagos hőmérséklet augusztusban: 10-20 Celsius-fok

A hóba burkolt és síelőkkel tarkított svájci Alpok télen tagadhatatlanul bájos. Nyáron azonban egészen más, mesebeli módon varázsolják el az Alpok látogatóit: buja füves hegyoldalakkal, virágzó vadvirágos rétekkel és legelésző alpesi szarvasmarhákkal. Kelet-Svájcban a Svájci Nemzeti Park számos állatfajnak ad otthont, például medvéknek és farkasoknak is. Dél-Svájcban a turisták az ikonikus Saas-Fee-i síparadicsomot kereshetik fel, ahol izgalmas nyári sportok, például hegyi kerékpározás és túrázás várják őket.

Pontosan ilyennek képzelünk el egy alpesi tájatForrás: Maria Mozgovaja/Shutterstock

Madeira

Átlagos hőmérséklet augusztusban: 21-27 Celsius-fok

A magas hőmérséklet és a portugál tengerparton hömpölygő óriási embertömegek miatt a hideg kedvelők talán jobban teszik, ha Madeirára mennek. A zöldellő, szellős éghajlatú Madeirát az „örök tavasz szigetének" és Hawaii európai változatának is nevezik. A szigetnek számos vulkanikus hegye, gyönyörű strandjai és finom helyi borai vannak.

Madeira az örök tavasz szigeteForrás: Cristian Balate / Shutterstock

Észtország

Átlagos hőmérséklet augusztusban: 13-20 Celsius-fok

Észtország hosszú tengerparttal rendelkezik. Pärnu egy élénk város aranyszínű, homokos strandokkal, ahol a hőmérséklet ritkán haladja meg a 20 fokot. Az Észtország nyári fővárosának nevezett üdülőhely múzeumokkal, szörfiskolákkal, éttermekkel és egy bájos óvárossal rendelkezik. De ha még kevesebb emberrel szeretnél találkozni, menekülj el az álmos Saaremaa szigetére, ahol az óváros központjában található a világon a legtöbb egy főre jutó gyógyfürdő.

Hihetetlen, de ez Lettország Pärnu városának homokos strandjaForrás: Shutterstock/ Valdis Skudre

Szlovénia

Átlagos hőmérséklet augusztusban: 14-26 Celsius-fok

A Bledi-tó Szlovénia legnagyobb turisztikai mágnese, és érthető, hogy miért. Kristálytiszta víz, egy sziklába kapaszkodó vár és egy középkori templom egy sziget tetején. A turisták azonban talán kevésbé ismerik a Bledi-tótól kevesebb mint harminc kilométerre fekvő Bohinji tavat. Geológiája miatt Bohinj egy kicsit hűvösebb alternatívája Blednek, így ha a nyári vakáción a felfrissülés a legfontosabb, biztosan megéri a plusz félórás autóutat.

Jópofa időtöltés a Mária Terézia idejében fejlesztett lélekvesztőkkel átjutni a parányi Bled-szigetre. Vannak motoros járatok is, azok lényegesen gyorsabbakForrás: Shutterstock//Mikadun

 Miért választják annyian a Bledi tavat? Nézd meg az alábbi videót és megérted:

 

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek